Kazaņā turpina vākt parakstus par "Jaunā viļņa" norisi tur
Atsaucoties uz Kazaņas mēru Ilsuru Metšinu, ziņots, ka pilsēta ir gatava rīkot "Jauno Vilni" bez valsts finansējuma.
2014. gada 4. decembris, 15:25

Kazaņā turpina vākt parakstus par "Jaunā viļņa" norisi tur

Jauns.lv

(Ziņa labota 5. decembrī 13:42) Aptuveni 1000 Tatarstānas iedzīvotāju parakstījuši petīciju, kurā aicināts popmūzikas konkursu "Jaunais vilnis", kas līdz šim tika rīkots Jūrmalā, pārcelt uz Tatarstānas galvaspilsētu Kazaņu. Kazaņā izveidoti aptuveni 30 parakstu vākšanas punkti, kā arī organizēta iespēja parakstīties tīmeklī. Dokuments nosūtīts uz Maskavu iesniegšanai Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, aģentūrai TASS pavēstījis pilsētas mērs.

Lai atbalstītu konkursa pārcelšanu uz Tatarstānas galvaspilsētu, ceturtdien tur notika zibakcija, kurā piedalījās apmēram tūkstotis skolēnu, studentu un citu iedzīvotāju, kuri izveidoja lielu uzrakstu: "Kazaņa par "Jauno vilni"!"

"Nākamajā zibakcijas daļā notika trīs izrotātu mikroautobusu, kuros atradās tikai dažu dienu laikā savāktie simts tūkstoši parakstu, nosūtīšanas ceremonija uz Maskavas Kremli, lai vērstos pie Krievijas Federācijas prezidenta Vladimira Putina ar lūgumu pārcelt festivālu uz Kazaņu," norāda Kazaņas mērijas preses dienests.

Pagājušajā nedēļā Kazaņas pilsētas domē tika izteikts ierosinājums par konkursa "Jaunais Vilnis" pārcelšanu no Jūrmalas uz Kazaņu.

Atsaucoties uz Kazaņas mēru Ilsuru Metšinu, ziņots, ka pilsēta ir gatava rīkot "Jauno Vilni" bez valsts finansējuma.

Jau vēstīts, ka Krievijas popmūzikas komponists un producents Igors Krutojs noliedzis vairāku mediju ziņoto, ka konkurss "Jaunais vilnis ", kas līdz šim notika Jūrmalā, turpmāk tiks rīkots Sanktpēterburgā.

Laikrakstam "Komsomoļskaja pravda" viņš trešdien teicis, ka sarakstā, no kura tiks izvēlēta "Jaunā viļņa" norises vieta, joprojām ir piecas kandidatūras - Kazaņa, Baku, Krima, Soči un Kaļiņingrada.

Starptautiskā jauno populārās mūzikas izpildītāju konkursa " Jaunais  vilnis" vadība līdz gada beigām plāno pieņemt lēmumu par konkursa norises jauno vietu, ziņu aģentūrai "RIA Novosti" iepriekš teicis konkursa prezidents Krutojs.

Lai gan spekulācijas par iespējamu "Jaunā viļņa" norises vietas maiņu ir virmojušas jau vairākus gadus, šogad tās saasināja tas, ka neilgi pirms šā gada konkursa Jūrmalā sākuma jūlijā tā dēvētajā melnajā sarakstā saistībā ar pozīciju Ukrainas krīzes jautājumā ar Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča lēmumu tika iekļauti tādi Krievijas mākslinieki kā Josifs Kobzons, Valērija, Oļegs Gazmanovs un Ivans Ohlobistins, kas iepriekšējos gados bija aktīvi  "Jaunā viļņa" pasākumu apmeklētāji un Valērija pat bija konkursa žūrijā.


LETA, BNS / Foto: All Over Press, Aculiecinieka foto