Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Regnāram Vaivaram pirmā izrāde pēc laulībām. FOTO
Regnāra Vaivara veidotajā izrādē „Pusslepkava” skatāmas arī pirts ainiņas.
Slavenības

Regnāram Vaivaram pirmā izrāde pēc laulībām. FOTO

Jauns.lv

Režisors Regnārs Vaivars, kurš pagājušajā rudenī par sievu apņēma Latvijas Nacionālā teātra aktrisi Madaru Botmani, savas radošās izpausmes tomēr turpina demonstrēt Dailes teātrī. Ar Vaivara „Pusslepkavas” pirmizrādi Dailes teātris arī atsācis savu darbu 2015. gadā.

Regnāram Vaivaram pirmā izrāde pēc laulībām. FOTO...

7. janvārī Dailes teātra Kamerzālē notika jaunā gada pirmā pirmizrāde - Aleksandra Molčanova lugas „Pusslepkava” iestudējums. Režisora Regnāra Vaivara veidotajam jauniestudējumam dots žanra apzīmējums „izrāde ar laimīgām beigām”.

Interesanti, ka šāda žanra izrādi Vaivars, kurš vienmēr uzskatīts par rūdītu vecpuisi, radījis kā pirmo pēc tam, kad kļuvis par precētu vīru un mija gredzenus ar Latvijas Nacionālā teātra aktrisi Madaru Botmani. Kāzu ceremonija lielā slepenībā augustā, notika Sv. Pestītāja Aglikāņu baznīcā Vecrīgā.

„Pusslepkava”ir krievu dramaturga un scenārista Aleksandra Molčanova (1974) luga ir mūsdienīgs stāsts par mūsdienu jauniešiem – jaunu cilvēku piedzīvojumi.

Lādzīgais „lohs” Andrejs kāršu spēlē ir zaudējis pamatīgu naudas summu „alfa-tēviņam” Pokeram. Vispār šim Pokeram zaudē visi, ne jau tikai Andrejs. Neko darīt, parāds kaut kā būs jānolīdzina. Nokļūstot ekstremālos apstākļos, nākas tikt skaidrībā par daudzām morālām dilemmām.

Režisors Regnārs Vaivars lomas uzticējis aktieriem Kasparam Zālem (Andrejs), Artūram Dīcim (Pokers), Initai Dzelmei (Oksana) un Indrai Briķei (Mamma).

Radošajā komandā strādā arī scenogrāfs Aigars Ozoliņš un kostīmu māksliniece Anta Priedīte. Lugu no krievu valodas tulkojis Ilmārs Šlāpins.

Regnāra Vaivara izrāde „Pusslepkava” Dailes teātrī

2015. gada 7. janvārī pirmo šā gada pirmizrādi Dailes teātrī piedzīvoja Regnāra Vaivara izrāde „Pusslepkava”.

2015. gada 7. janvārī Dailes teātra Kamerzālē pirmo šā gada pirmizrādi piedzīvoja Regnāra Vaivara izrāde „Pusslepkava”.

Regnāra Vaivara izrāde "Pusslepkava" apmeklētāji

2015. gada 7. janvārī Dailes teātra Kamerzālē pirmo šā gada pirmizrādi piedzīvoja Regnāra Vaivara izrāde „Pusslepkava”.

Kasjauns.lv/ Foto: Anete Janševica, publicitātes (Jānis Deinats, fotocentrs)