Slavenības

Vai Īlons Masks uzsācis romāniņu ar Itālijas premjerministri Džordžu Meloni? Abu attiecībās pamana īpašu "dzirkstelīti"

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Ekscentriskais multimiljardieris Īlons Masks noreaģējis uz baumām par uzkrītoši sirsnīgajām attiecībām ar šarmanto Itālijas premjerministri Džordžu Meloni, kas ne vienam vien licis domāt, ka tur ar smaidiem vien neaprobežojas.

Vai Īlons Masks uzsācis romāniņu ar Itālijas premj...

Runas par pasaules bagātākā cilvēka, "Tesla", "SpaceX" un mikroblogošanas vietnes "X" īpašnieka Īlona Maska aizraušanos ar Itālijas labējo premjerministri Džordžu Meloni uzjundīja pēc ANO Ģenerālās asamblejas sarīkotajām galā vakariņām, kurās abi sēž blakus pie galda un viens otram velta žilbinošus smaidus un neskopojas ar komplimentiem.

“Es biju tur ar savu mammu. Man ar premjerministri Meloni nav pilnīgi nekādu romantisku attiecību,” Masks paziņoja sev piederošajā vietnē "X".

Pirmdien Masks Meloni pasniedza domnīcas "Atlantijas padome" Globālā pilsoņa balvu, viņu noraksturojot kā “cilvēku, kurš iekšēji ir vēl skaistāks nekā ārēji”, kā arī “īstu, godīgu un apdomīgu”. Savukārt Itālijas vadītāja slavēja Masku kā “dārgu ģēniju”, bet pēc viņas emocionālās runas Rietumu vērtību aizstāvībai Masks, kurš tobrīd sēdēja blakus savai mātei, piecēlās kājās un aplaudēja, vēsta "Politico".

Pēdējos gados Masks un Meloni ir tikušies vairākas reizes un satuvinājušies saistībā ar bažām par dzimstības līmeņa krišanos Rietumos un interesi par mākslīgā intelekta potenciālu. Masks, kurš vairākkārt devies uz Romu un decembrī piedalījies Meloni partijas pasākumā, slavēja Itālijas valdības stingro imigrācijas politiku.

Masks publiski atbalsta bijušo prezidentu Donaldu Trampu 5. novembrī gaidāmajās ASV vēlēšanās novembrī, kā arī izrādījis simpātijas pret vairākiem citiem labējiem politiskajiem līderiem, piemēram, Argentīnas prezidentu Havjeru Mileju un Brazīlijas konservatīvo eksprezidentu Žairu Bolsonaru, kurš savulaik iedēvēts par "Tropu Trampu".

Jāpiebilst, ka 53 gadus vecais Īlons Masks tiešām sniedzis lielu artavu cilvēku populācijas pieaugumā: viņam ir 12 bērni, tiesa, 2002. gadā viņa pirmais bērns nomira jau 10 nedēļu vecumā no pēkšņās nāves sindroma, bet viens no 2004. gadā dzimušajiem dvīņiem vēlāk mainīja dzimumu un publiski norobežojies no jebkādas saiknes ar savu tēvu. Savukārt 47 gadus vecajai Džordžai Meloni ir 2016. gadā dzimusi meitiņa, kuras tēvs ir televīzijas personība Andrea Džambruno. Pāra ilggadējās attiecības izjuka 2023. gadā, kad atklātībā nonāca Džambruno nepiedienīgas uzvedības fakti.

“Manas attiecības ar Andrea Džambruno, kas ilga gandrīz 10 gadus, noslēdzas šeit,” Itālijas premjerministre paziņoja sociālajos tīklos. “Es viņam pateicos par brīnišķīgajiem kopā pavadītajiem gadiem, par pārvarētajām grūtībām un par to, ka viņš man dāvāja pašu galveno manā dzīvē — mūsu meitu Džinevru. Mūsu ceļi kādu laiku jau pašķīrās, un pienācis laiks to atzīt.”


Meloni paziņojums par šķiršanos noticis drīz pēc tam, kad internetā izplatījās divi ieraksti par viņas partnera vulgāriem un nepiedienīgiem izteikumiem ārpus ētera, lakstojoties ap kolēģi. Pirmajā ierakstā viņš žēlojas par savas frizūras kritizēšanu, pieskarās savām intīmajām vietām un vaicā savai kolēģei: “Kādēļ gan es tevi nesatiku agrāk?”. Citā ierakstā viņš lielās savai kolēģei par savām mīlas dēkām un norāda, ka sievietes var ar viņu strādāt kopā, ja piekrīt grupveida seksam. “Sarīkosim seksu trijatā, pat četratā,” viņš saka.

Pagājušā gada vasarā Džambruno publiski paziņoja, ka sievietēm “nevajag piedzeries”, ja viņas vēlas izvairīties no seksuālas vardarbības. “Ja ej uz dančiem, tev ir visas tiesības piedzerties — tur nevajadzētu būt nekādiem pārpratumiem un nekādām problēmām — taču, ka nepiedzersies un nezaudēsi sajēgu, tas tu varētu izvairīties no noteiktām problēmām un nenokļūtu vilka ķetnās,” viņš izteicās.

To viņš teica, komentējot vairākas Itālijā sašutumu izraisījušās izvarošanas lietas. Toreiz Meloni viņu aizstāvēja, taisnojoties, ka viņa “pārsteidzīgos” izteikumus nepareizi saprata.