Viņus izsmēja un teica, ka viņi nekad nekļūs slaveni – zvaigznes, kuru dzīvi skolā padarīja neciešamu klasesbiedri
foto: Shutterstock
Viņiem teica, ka viņi nekad nekļūs par zvaigznēm.
Slavenības

Viņus izsmēja un teica, ka viņi nekad nekļūs slaveni - zvaigznes, kuru dzīvi skolā padarīja neciešamu klasesbiedri

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Daudzi no mums ir piedzīvojuši sarežģītus brīžus skolas gados – izsmiekls un kritika var dziļi ievainot, īpaši, ja vēlamies būt savādāki vai izcelties. Taču vēsture rāda, ka tieši šie brīži bieži kļūst par spēcīgu motivāciju ceļā uz panākumiem. Daudzi šodienas pasaules līmeņa mākslinieki un slavenības arī reiz cīnījās ar izsmieklu, taču viņi neļāva tam apturēt viņu sapņus.

Viņus izsmēja un teica, ka viņi nekad nekļūs slave...

Lady Gaga

Šodien Lady Gaga (īstajā vārdā Stefani Germanotta) ir viena no ietekmīgākajām māksliniecēm pasaulē, taču viņas ceļš uz slavu nav bijis vienkāršs – viņai nācies pārvarēt šaubas, kuras viņai mēģināja iedēstīt apkārtējie. Viņa bieži ir runājusi par to, kā skolas laikā tika izsmieta par savu izskatu un ekscentriskumu. "Es jutos kā neveiksminiece. Es raudāju, kad devos mājās no skolas, jo cilvēki mani izsmēja. Man pat teica, ka man nekad nekas neizdosies," kādā intervijā izteicās māksliniece.

Viņa stāstīja, ka klasesbiedri smējās par viņas lielo degunu, apaļīgo ķermeņa formu un vēlmi kļūt par mākslinieci. Viņas klasesbiedri pat bija izveidojuši “Facebook” grupu ar nosaukumu “Stefani Germanotta, tu nekad nebūsi slavena.”

Šī pieredze viņu vēlāk mudināja iesaistīties mobinga apkarošanas kustībās un izveidot “Born This Way Foundation”, kas atbalsta jauniešus un veicina iekļaušanu, drosmi un garīgo veselību.

foto: Shutterstock
Dziedātāja un aktrise Lady Gaga.
Dziedātāja un aktrise Lady Gaga.

Rianna 

Dziedātāja Rianna, kas šodien ir viena no pasaulē veiksmīgākajām dziedātājām, izauga Barbadosā. Viņa atklājusi, ka tika izsmieta par savu ādas krāsu, jo bija gaišāka nekā vairums viņas klasesbiedru. Tas viņai lika justies atšķirīgai un citādai, kā rezultātā arī skolas pieredze nebija viegla. Tomēr Rianna pārvarēja šo grūto laiku, kļūstot par vienu no atpazīstamākajām un veiksmīgākajām māksliniecēm pasaulē, ar plašu ietekmi gan mūzikā, gan modes industrijā.

Viņa ir arī pazīstama par savu atbalstu humanitārajām kampaņām un darbu, veicinot vienlīdzību un sociālo taisnīgumu.

foto: Shutterstock
Dziedātāja Rianna.
Dziedātāja Rianna.

Toms Krūzs

Aktierim Tomam Kruizam bērnībā bija grūtības ar disleksiju, kas izraisīja viņa izsmiešanu skolā. Viņš piedzīvoja daudzus apgrūtinājumus mācību procesā, jo viņam bija grūti lasīt un saprast tekstus, un šīs mācību problēmas lika citiem bērniem par viņu smieties. Viņa pašapziņa cieta, bet vēlāk viņš iemācījās pārvarēt savas grūtības un atrada veidu, kā uzplaukt aktiermeistarības jomā. 

Aktieris atzinis, ka disleksija viņam palīdzēja attīstīt neticamu darba ētiku, kas ir bijis galvenais viņa panākumu pamatā. “Es neļāvu tam mani salauzt. Es gribēju kaut ko pierādīt sev un citiem,” teica aktieris.

Viņš ir arī aizstāvis cilvēkiem ar mācīšanās traucējumiem, mudinot viņus nenolaist rokas.

foto: Shutterstock
Aktieris Toms Krūzs.
Aktieris Toms Krūzs.

Mila Kunisa 

Aktrise Mila Kunisa, kura dzimusi Ukrainā, pārcēlās uz Amerikas Savienotajām Valstīm ar ģimeni, kad viņai bija tikai 7 gadi. Pirmie gadi ASV viņai nebija viegli – viņa nerunāja angļu valodā, un bērni skolā viņu bieži izsmēja par akcentu un kultūras atšķirībām. Mila ir stāstījusi, ka viņa jutās atšķirīga un neiederīga, taču viņas ģimenes atbalsts palīdzēja viņai pārvarēt šīs grūtības. Vēlāk viņa kļuva par veiksmīgu aktrisi.

“Tas, ko es piedzīvoju, mani iemācīja nekad neatmest cerību. Es zināju, ka man ir jāstrādā smagi, lai iederētos,” kādā intervijā izteikusies aktrise.

foto: Shutterstock
Aktrise Mila Kunisa.
Aktrise Mila Kunisa.

Teilore Svifta

Dziedātāja Teilore Svifta skolas laikā tika izsmieta par savu mīlestību pret kantrī mūziku, kas viņu padarīja atšķirīgu no vienaudžiem. Kamēr citi viņas vienaudži klausījās popmūziku, Teilore aizrāvās ar dziesmu rakstīšanu un spēlēšanu, īpaši iedvesmojoties no kantrī mūzikas leģendām. Klasesbiedri izturējās pret viņu kritiski un viņu izsmēja, taču Teilore to izmantoja kā "degvielu" savai karjerai. 

"Bērnībā mani izsmēja par to, ka es mīlēju kantrī mūziku, kamēr visi citi klausījās popmūziku. Tas mani sāpināja, bet arī palīdzēja man kļūt par to, kas esmu šodien. Es atradu spēku savā individualitātē,” norādīja Svifta.

Viņa agrā vecumā sāka veidot savu karjeru, pārcēlās uz Nešvilu, lai piepildītu savus sapņus, un vēlāk kļuva par vienu no populārākajām dziedātājām un dziesmu autorēm pasaulē, ar milzīgu ietekmi mūzikas industrijā.

foto: Shutterstock
Dziedātāja Teilore Svifta.
Dziedātāja Teilore Svifta.