Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - sieviete mūsdienu Latvijā, psiholoģisks trilleris un Pingvīna cīņa par varu
foto: Publicitātes
Pēc mafijas bosa Karmino Falkones nāves drūmās Gotemas kriminālajā pasaulē varu cenšas pārņemt dažādi spēki – un viens no tiem ir bijušais Falkones labā roka Pingvīns
TV

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - sieviete mūsdienu Latvijā, psiholoģisks trilleris un Pingvīna cīņa par varu

Uldis Landmanis

Jauns.lv

"Tet TV+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Tet TV", šonedēļ skatieties pašmāju dramēdiju "Asistente", spraiga sižeta filmu "Slazds" un pavisam jaunu seriālu "Pingvīns".

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - sieviete mūsdienu Latv...

Sieviete mūsdienu Latvijā

Lienes Lindes un Alises Zariņas daudzsēriju filma "Asistente" ir septiņu sēriju stāsts.

Daudzsēriju filmas "Asistente" pirmizrāde; 09.09.2024.

Rīgā, Tallinas kvartālā, norisinājās daudzsēriju filmas "Asistente" pirmizrāde, ko studijā "Ego Media" veidoja režisores Liene Linde un Alise Zariņa.

Galvenā varone – divdesmit piecus gadus vecā Laila jeb Lulū – grib palīdzēt cilvēkiem, tādēļ nolemj izmēģināt spēkus sociālajā darbā. Vienpersoniski salabot pasauli ir diezgan sarežģīts uzdevums, it sevišķi, ja paralēli jāšķiras, jāiemīlas un jāapmetas uz dzīvi pie mammas un omītes, taču Lulū nepadodas. Režisores Liene Linde un Alise Zariņa uzskata: “Viena no pasaules seriālu tendencēm, kas ļauj izlauzties no līdz šim pieņemtiem rāmjiem, ir žanru sapludināšana un pārklāšanās. Daudzsēriju filma "Asistente" skatītājam piedāvā mūsdienīgu, gaišu komēdiju, ģimenes attiecību izspēli gan asprātīgās nokrāsās, gan arī emocionāli nopietnākos toņos. Viens no mērķiem, ko īstenojam projektā "Asistente", ir sabiedrībai nozīmīgu, taču publiskajā telpā nereti marginalizētu problēmu aktualizēšana un iztirzāšana līdz šim reti izmantotā (aktierkino) tēlu valodā, tādējādi ļaujot apskatītajām problēmām aizsniegt vairāk cilvēku un raisīt empātiskāku un personiskāku pārdzīvojumu, nekā var panākt dokumentācija vai žurnālistika. Šis ir unikāls piegājiens, kāds līdz šim nav ticis plaši izmantots nedz Latvijas, nedz ārvalstu kinomākslas darbos, sevišķi komiskas drāmas (dramēdijas) žanrā. Mēs gan nepiedāvājam risinājumus vai atbildes, bet ir vairāki jautājumi, ko ar šo daudzsēriju filmu vēlamies uzdot. Cik viegli ir sadzīvot cilvēkiem ar pretējiem pasaules uzskatiem? Vai viens cilvēks var panākt būtiskas izmaiņas sen iesīkstējušās un sāpīgās sabiedrības problēmās? Cik daudz ir vērts upurēt citu labā? Kāpēc sociālu problēmu risināšana velkas tik ilgi, un kādi uzlabojumi nepieciešami gan sistēmā, gan mūsu katra domāšanā? Ko mēs katrs varam darīt? Un visbeidzot – kā ir būt jaunai sievietei mūsdienu Latvijā?”

Esiet liecinieki tam, kā Pingvīns iegūst varu Gotemas noziedzīgajā pasaulē pēc Ridlera slepkavībām.

Pavisam jauns amerikāņu kriminālseriāls "Pingvīns" ("The Penguin") stāsta par "DC Comics" jau iepazīto mafijas bosu. Kolins Ferels iejutās Pingvīna lomā pirms dažiem gadiem supervaroņu filmā "Betmens" ("The Batman"), un nu jaunajā seriālā stāsts sākas nedēļu pēc notikumiem, kas risinājās šajā filmā. Pēc mafijas bosa Karmino Falkones nāves drūmās Gotemas kriminālajā pasaulē varu cenšas pārņemt dažādi spēki – un viens no tiem ir bijušais Falkones labā roka Pingvīns. Lai gan neviens netic, ka viņš uz kaut ko nopietnu būtu spējīgs, pats Pingvīns tam tic. Un gatavs uz neiedomājamāko vardarbību…