Māsas Olsenas, Amanda Bainsa, Hilarija Dafa un Lindsija Loena: kā izmainījušās skaistākās 2000. gadu jauniešu filmu aktrises
foto: Soctīkls "X"
Amanda Bainsa agrāk un tagad.
Slavenības
2024. gada 8. septembrī, 05:45

Māsas Olsenas, Amanda Bainsa, Hilarija Dafa un Lindsija Loena: kā izmainījušās skaistākās 2000. gadu jauniešu filmu aktrises

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Amanda Bainsa, māsas Olsenas, Hilarija Dafa, Lindsija Loena un citas jauniešu filmu zvaigznes kāpienu pretī slavas augstumiem uzsāka jau no bērnības. Diemžēl slavas pārbaudījumus nav izturējušas visas.

Māsas Olsenas, Amanda Bainsa, Hilarija Dafa un Lin...
foto: Allstar Picture Library Ltd / Alamy/ Vida Press
Amanda Bainsa 2009. gadā.
Amanda Bainsa 2009. gadā.

Amandas Bainsas karjeras startam varēja tikai apskaust. Aktrise sāka filmēties seriālā desmit gadu vecumā, bet 13 gadu vecumā viņai jau bija pašai savs televīzijas šovs. Zvaigzne saņēma vienu piedāvājumu pēc otra. Īpašu publikas mīlestību Amanda ieguva, pateicoties filmai "Viņa ir vīrietis", kur viņas izredzēto atveidoja Čenings Teitums. Tomēr līdz ar popularitāti parādījās arī naids. Meitene, kurai bija grūts pubertātes periods, tika apcelta izskata dēļ. Amanda sāka kautrēties no apaļajiem vaigiem, meklēt ātrās notievēšanas metodes un galu galā... pakļāvās aizliegtajām vielām.

foto: Francis Specker / Alamy/ Vida Press
Amanda Bainsa 2009. gadā.
Amanda Bainsa 2009. gadā.

2010. gadā aktrise paziņoja par aiziešanu no profesijas, bet pēc trim gadiem ar viņu notika pirmais sabrukums. Kopš tā laika Amanda te iziet ārstēšanos psihiatriskajā klīnikā, te parādās publikā neadekvātā stāvoklī. Atkarība dramatiski mainījusi arī zvaigznes izskatu. Fani vairs neatpazīst 2000. gadu elku. Šobrīd 38 gadus vecā Bainsa strādā par manikīri kādā Losandželosas salonā un medijos neparādās.

Dzīve kā sapņu piepildījums šķita arī Lindsijai Loenai. Jau trīs gadu vecumā māksliniece filmējās "Calvin Klein Kids" reklāmā, bet 11 gadu vecumā parakstīja līgumu ar "Disney", filmējusies populāras komēdijās, iegūstot miljoniem pusaudžu elku visā pasaulē. Zvaigzne veiksmīgi attīstījusi arī muzikālo karjeru, laižot klajā tādus hitus kā "Speak", "Over" un "Rumors".

foto: REUTERS/SCANPIX
Lindsija Loena 2005. gadā.
Lindsija Loena 2005. gadā.

Gadiem ejot, Lindsijas popularitāte sāka dzist. Mēģinājumi spēlēt dramatiskas lomas izrādījās neveiksmīgi. Dvēseles mieru nav veicinājusi arī paparaci nemitīgā vajāšana. 2007. gadā zvaigzne sāks ļaunprātīgi lietot alkoholu un lietot aizliegtās vielas. Viņa vairākkārt pieķerta par braukšanu dzērumā un pat aizvesta uz cietumu. Savukārt 2011. gadā Loena tika arestēta par zādzību juvelierizstrādājumu veikalā.

foto: ddp/JPI Studios/Jill Johnson / Vida Press
Lindsija Loena 2024. gadā.
Lindsija Loena 2024. gadā.

Par laimi, Lindseja ir izgājusi rehabilitāciju. Aktrisei izdevies pārvarēt atkarības un atgriezties normālā dzīvē. Pērn viņa pirmo reizi kļuva par māmiņu, parakstīja līgumu ar "Netflix" un pašlaik strādā pie filmas "Dīvainā piektdiena" turpinājuma. 

foto: Allstar Picture Library Ltd / Alamy/ Vida Press
Māsas Olsenas 2001. gadā.
Māsas Olsenas 2001. gadā.

Mērija Keita un Ešlija Olsenas uz ekrāna parādījās jau zīdaiņu vecumā. Toreiz jaunās uzņēmējas filmējās seriālā "Pilna māja" viņu pirmo astoņu dzīves gadu garumā. Deviņu gadu vecumā meitenes spēlēja filmā "Divi: es un mana ēna", kas viņas pārvērta par pasaules populārākajām un bagātākajām jaunajām aktrisēm. Māsas Olsenas pat iekļuvušas "Forbes" sarakstā kā jaunākās miljonāres.

Ešlija Olsena ar vīru Luisu Eisneru

foto: Featureflash Archive / Alamy/ Vida Press
Māsas Olsenas 1999. gadā.
Māsas Olsenas 1999. gadā.

Mērija Keita Olsena un Olivjē Sarkozī

2004. gadā meitenes filmējās komēdijā "Ņujorkas mirkļi". Filma izgāzās un mākslinieces negaidīti paziņoja par karjeras beigām. Tomēr tas izrādījās pareizākais risinājums. 2006. gadā Olsenas sāka savu apģērbu zīmolu "The Row", kas kļuva par fenomenu modes industrijā.

foto: ddp/ INSTAR / Vida Press
Māsas Olsenas 2017. gadā.
Māsas Olsenas 2017. gadā.

Par stila ikonām kļuvušas arī pašas 38 gadus vecās māsas. Runā, ka tieši viņu dēļ kļuvis populāri dzert kafiju ejot, nēsāt lielas somas un garas kleitas. Mērija Keita un Ešlija sabiedrībā parādās reti, un tas radījis ne mazums baumu. Ārienes izmaiņu dēļ māsām piedēvēja atkarības. Tomēr izrādījās, ka pie visa vainojama veselības problēma. Ešlija cīnījās ar Laimas slimību, bet Mērija Keita ar anoreksiju.

foto: REUTERS/SCANPIX
Hilarija Dafa 2007. gadā.
Hilarija Dafa 2007. gadā.

Hilarijai Dafai, iespējams, ir vismierīgākā dzīve starp Disneja zvaigznēm. Aktrise kļuvusi par elku, pateicoties lomai seriālā "Lizija Magvairs", kurā skolniece sapņo kļūt slavena. Dafai izdevās izvairīties no atkarību problēmām. Zvaigzne atzīst, ka uzturēt mentālo veselību viņai palīdz sports. Līdz ar vecumu aktrise sāka koncentrēties uz privāto dzīvi. Šodien 36 gadus vecā Hilarija ir laimīga četru bērnu māte. Tomēr viņas vecāku atklāsmes sabiedrībā izraisa strīdus. Tā, piemēram, aktrise atzinusi, ka taisa smūtijus no … savas placentas. Savukārt jaunāko bērnu viņa laidusi pasaulē baseinā.

foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Hilarija Dafa 2023. gada 9. novembrī.
Hilarija Dafa 2023. gada 9. novembrī.
foto: ddp/Instar / Vida Press
Hilarija Dafa 2024. gada 18. janvārī.
Hilarija Dafa 2024. gada 18. janvārī.