Ļaudis bauda grupas "Placebo" uzstāšanos Siguldas pilsdrupu estrādē

Siguldas pilsdrupu estrādē 22. jūnijā uzstājās birtu alternatīva roka grupa "Placebo".

Festivāli
2024. gada 2. septembrī, 19:30

Pēc nopēluma britu roka leģenda "Placebo" tomēr nepiedalīsies Krievijas kompānijas sponsorētajā mūzikas festivālā

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Britu alternatīvā roka leģenda "Placebo" atcēlusi šonedēļ plānoto uzstāšanos Kazahstānas festivālā "Park Live", kuru sponsorējusi Krievijas kompānija "Yandex". Mūziķus apsūdzēja Krievijas agresijas slēptā atbalstā, piedaloties tās finansētajā pasākumā.

Pēc nopēluma britu roka leģenda "Placebo" tomēr ne...

“Placebo” mūziķi atcēla gan 8. septembrī paredzēto uzstāšanos "Park Live" Kazahstānas lielākajā pilsētā Almati, gan 12. septembra koncertu Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi.

Mūziķi norādīja, ka šāda lēmuma pieņemšanai ir pamatoti blakusapstākļi, kas nav saistīti ar pasākumu organizētāju profesionalitāti. Viņi apsolījuši ierasties koncertēt Kazahstānā un Gruzijā, "kad tas būs iespējams".

"Park Live" organizētāji paziņoja, ka ir "šokēti un demotivēti" pēc šāda "Placebo" paziņojuma, un viņu vietā muzicēs grupa "The Kooks", vēsta "Meduza".

Mūzikas festivāls “Park Live” no 2013. līdz 2019. gadam notika Maskavā. Tajā arī paguva uzstāties daudzas Rietumu zvaigznes — "The Prodigy", "Gorillaz", "Massive Attack", "Red Hot Chili Peppers", "The Killers", "System of a Down". Covid-19 pandēmijas laikā festivālu nerīkoja, bet 2022. un 2023. gadā — pēc Krievijas invāzijas Ukrainā organizatori saskārās ar mākslinieku masveida atteikšanos piedalīties. Šogad "Park Live" notiks Kazahstānas pilsētā Almati.

Jāpiebilst, ka "Placebo" arī īsi pēc Krievijas iebrukuma 2022. gada 24. februārī izraisīja neapmierinātību starp Ukrainas faniem, kad publiskoja kāda pāra bildi koncertā - tajā jaunietis bija ietinies Ukrainas karogā, bet meitene - Krievijas karogā. Pēc kritikas sociālajos tīklos foto tika dzēsts. "Placebo" ir koncertējuši arī Latvijā.

Grupas "Placebo" koncerts Rīgā

“Placebo” koncerts “Arēnā Rīga” 2016. gada 22. oktobrī.

Britu rokgrupa „Placebo” 2015. gada 17. jūlijā uzstājās festivālā „Positivus”.

Grupas „Placebo” uzstāšanās festivālā „Positivus”

Britu rokgrupa „Placebo” 2015. gada 17. jūlijā uzstājās festivālā „Positivus”.

"Placebo" atteicās no dalības "Park Live" 2022. gadā dažas dienas pēc Krievijas invāzijas, paužot nosodījumu Krievijas pastrādātajām zvērībām Ukrainā.

Grupa "Pacebo" dibināta 1994. gadā. Kaut gan laika gaitā grupas sastāvs mēdzis mainīties, tajā nemainīgi muzicē solists un ģitārists Braiens Molko, kā arī basģitārists Stefans Olsdāls.