Elmāra Taņņa un Ilonas Liepiņas kāzas

Slavenais šefpavārs un uzņēmējs Elmārs Tannis 2024. gada 26. jūnijā, sarīkojot grandiozas kāzas, apprecēja savu pandēmijas laikā liktenīgi sastapto mīļoto ...

Slavenības
2024. gada 27. augustā, 05:57

Elmārs Tannis ar sievu Ilonu pēc kāzām noslēdz līgumu par visas mantas šķirtību

Paula Ivanova

Žurnāls "Kas Jauns"

Slavenais šefpavārs un uzņēmējs Elmārs Tannis 26. jūnijā, sarīkojot grandiozas kāzas, apprecēja savu pandēmijas laikā liktenīgi sastapto mīļoto Ilonu Liepiņu. Mēnesi vēlāk pāris noslēdzis līgumu par visas mantas šķirtību, un nu tas oficiāli reģistrēts.

Elmārs Tannis ar sievu Ilonu pēc kāzām noslēdz līg...

Kā šonedēļ vēsta žurnāls "Kas Jauns", šajā līgumā teikts, ka “visa manta, kura piederēja katram laulātajam pirms laulības, ir uzskatāma par katra laulātā atsevišķu mantu un uz to neattiecas šis līgums”. Tāpat “jebkura manta, kuru laulātie iegūs laulības laikā, būs uzskatāma par tā laulātā atsevišķu mantu, uz kura vārda šī manta ir reģistrēta”, “par saviem parādiem un saistībām katrs laulātais atbild tikai ar savu mantu” un “viens laulātais nevar valdīt, lietot vai citā veidā rīkoties ar otra laulātā mantu bez tā rakstiskas piekrišanas”.

Žurnāls noskaidrojis, ka Elmārs Tannis šobrīd ir patiesā labuma guvējs piecos uzņēmumos – SIA "Bellabono", SIA "Mazirati", SIA "Ķempju ābeles", SIA "Later Ltd" un SIA "Pizza Lulu". "Pizza Lulu" Elmāram pieder 50 procenti, uzņēmuma apgrozījums pērn bijis 332 tūkstoši eiro, peļņa sasniegusi 46 tūkstošus eiro. SIA "Later Ltd", kas kūrē slaveno picēriju "Lulu", apgrozījums bijis 8,1 miljons, peļņa – 403 tūkstoši eiro. Šajā uzņēmumā Tannim pieder 46 procenti daļu. Cits ēdināšanas uzņēmums SIA "Bellabono", kas Tannim pieder pilnībā, pērn nesis gandrīz 30 tūkstošu eiro lielus zaudējumus, SIA "Mazirati", kurā pavārs piepildīja savu sapni par īpašu ķerru ražošanu, strādājis bez apgrozījuma un piecu tūkstošu eiro zaudējumiem, bet SIA "Ķempju ābeles" (nodarbojas ar sēkleņu un kauleņu audzēšanu) tā saimniekam pērn nesusi 802 eiro lielu peļņu.