Mūžam jaunā Daktere Kvinna! Džeinai Seimūrai jau 63. FOTO
Džeina Seimūra ik dienas rūpējas par savu izskatu un vingro. Tas atmaksājas.
Slavenības
2015. gada 23. janvāris, 16:12

Mūžam jaunā Daktere Kvinna! Džeinai Seimūrai jau 63. FOTO

Jauns.lv

63 gadus vecā seriāla „Daktere Kvinna” aktrise Džeina Seimūra lieliski parāda, ka vecums – tas ir tikai cipars pasē. Viņa aizvien ir skaista un enerģijas pilna.

Pirms kāda laika britu aktrise Džeina Seimūra apmeklēja saviesīgu pasākumu Ņujorkā, tērpusies vakarkleitā ar atkailinātiem pleciem un muguru. Daudzas sievietes viņas gados to vairs neatļaujas. Šā gada 15. februārī atzīmēs savu 64. dzimšanas dienu, taču viņai nevarētu dot vairāk par 40.

Seimūrai ir četri bērni, trīs mazbērni un četras šķirtas laulības. Aktrise pati atzīst, ka šobrīd ir labākā fiziskajā formā nekā pirms 40 gadiem, kad iejutās Bonda meitenes lomā 1973. gadā iznākušajā kinolentē „Live And Let Die”. Tolaik Bondu atveidoja aktieris Rodžers Mūrs.

Kā gan Džeinai Seimūrai izdodas saglabāt savu jaunavīgo izskatu? Atbildot īsi – tās ir intensīvas fitnesa nodarbības un rūpes par ārējo izskatu, turklāt katru dienu bez izņēmuma. Seimūras centieni labi izskatīties, ir ieguldīto pūļu vērti. Aktrise ir izdevusi savu juvelierizstrādājumu līniju, apģērbu līniju un neskaitāmas grāmatas, kur sniedz padomus citām sievietēm. Seimūra ir piedalījusies arī daudzās reklāmās – sākot ar smaržām un beidzot ar pistācijām.

Džeinas Seimūras kapitāls novērtēts 45 miljonos sterliņu mārciņu (58.7 miljoni eiro). Tas ir ļoti tuvu viņas bijušajam ekrāna kolēģim Rodžeram Mūram, lai gan viņa kinokarjera uzskatāma par krietni veiksmīgāku nekā Seimūrai.

2005. gadā Seimūra veica nelielu krūšu palielināšanas operāciju. Tas notika pirms darba pie filmas „The Wedding Crashers”, kurā bija paredzēta epizode, kurā aktrise parādās puskaila. Šī bija pirmā „topless” aina Seimūras karjerā. Aktrise uzskatīja, ka pēc dvīņu Džonija un Krisa nākšanas pasaulē 1995. gadā krūtis zaudējušas tvirtumu, tāpēc viņa meklējusi plastikas ķirurga palīdzību. Tomēr Seimūra uzstāj, ka mērot pēc Holivudas standartiem, viņai ielikti mazi implanti. „Manam ķirurgam nācās tos speciāli pasūtīt,” norāda aktrise, jo Holivudā valda standarts, jo lielākas krūtis, jo labāk.

Jau 30 gadus aktrise Seimūra nodarbojas ar Pilātēm. Pirmoreiz viņa tās pamēģināja 1976. gadā kopā ar aktrisēm Džoanu Kolinsu un Natāliju Vudu. Seimūrai arī patīk spēlēt golfu.

Aktrise jaunībā cieta no muguras sāpēm un pirms desmit gadiem viņai konstatēja mugurkaula diska trūci un veica operāciju. Seimūra neaizraujas ar riteņbraukšanu un intensīvi nenodarbojas ar jogu, baidoties, ka muguras problēmas varētu atkārtoties. Taču viņa trīs reizes nedēļā apmeklē sporta zāli, kur veic stiepšanās vingrinājumus. „Mana pieeja ir piesardzīga,” viņa norāda. „Ikreiz pirms nodarbības eju karstā dušā. Uz trenažiera skrienu no desmit minūtēm līdz pusstundai un uzmanīgi pacilāju vieglas hanteles.”

Bērnībā Džeina sapņoja būt balerīna, tāpēc viņas kājas vienmēr izskatījušās nevainojami. No piecu līdz 16 gadu vecumam Seimūra dejoja baletu, taču abu viņas ceļgalu skrimšļi bija tik nopietni traumēti, ka no balerīnas karjeras nācās atteikties, un viņa pievērsās aktrises profesijai.

Ilgus gadus Džeina bija kategoriski noskaņota pret pilnu sejas liftinga procedūru, norādot, ka vismaz viņa ir viena no Holivudas aktrisēm, kas izskatās dabiski. Seimūra vienu reizi ir pamēģinājusi botoksa injekcijas. Sajūtas, ko radīja šī viela uz laiku paralizējot mīmikas muskuļus Seimūrai tik ļoti nepatika, ka viņa šo procedūru vairs nav atkārtojusi. Aktrisei ir nepieciešama dzīva sejas mīmika, – ir pārliecināta Džeina. „Es lepojos ar savām krunciņām,” viņa norāda. „Tās piešķir manai sejai raksturu.”

Džeina piedzima ar dažādu acu krāsu. Viena viņas acs ir brūnā, bet otra zilā krāsā. Filmējoties Seimūrai bieži nākas izmantot kontaktlēcas.

Aktrise gan atzīst, ka ir veikusi augšējo un apakšējo acu plakstiņu korekcijas operāciju jeb blefaroplastiku. „Jā pirms daudziem gadiem. Fotogrāfi man jautāja, vai es apsveru šādu operāciju, jo viņiem ļoti daudz laika nācās pavadīt, apstrādājot fotogrāfijas. Tas nebija nekas liels – jau nākamajā dienā pēc operācijas devos pilsētā pusdienās.”

Skaistie garie mati ir bijuši Džeinas Seimūras „firmaszīme” visas karjeras garumā. „Cilvēki mēdz teikt, ka sasniedzot konkrētu vecumu, sievietei vairs nevajadzētu nēsāt garus matus, taču es nekad neesmu ņēmusi vērā to, ko saka visi,” norāda aktrise. Seimūra reizi trīs nedēļās apmeklē friziersalonu, kur viņas matus palutina ar dažādām atjaunojošām un kopjošām procedūrām, kā arī nokrāso.

Plakana vēdera iemantošanai Džeina iesaka tā sauktos izometriskos vingrinājumus, kuru laikā uz muskuli iedarbojas, to nekustinot. Viens no vingrojumiem ir sekojošs: jūs noguļaties uz grīdas un turat ķermeni virs tās, atbalstoties uz plaukstām un kāju pirkstgaliem.

Seimūra neaizraujas ar ātrajām uzkodām. Jau četras „Maltesers” šokolādes bumbiņas viņa uzskata par lielu našķēšanos.

Džeina ir 164.5 cm gara un sver 55 kg.

„Man garšo ogas un citi antioksidantiem bagāti ēdieni,” viņa norāda. „Mūsu mājās vienmēr ir svaigi augļi un dārzeņi, kuru audzēšanā nav izmantoti pesticīdi. Es reti ēdu sarkano gaļu. Parasti uzturā lietoju vistu vai zivis un daudz dārzeņu.”

Lai gan našķi Seimūras mājās nav atrodami, šad un tad viņa palutina sevi ar makaroniem. „Ja pusdienās ir pasta, es ēdu tikai pusi porcijas,” viņa norāda.

Lai gan daudzās diētās tās ir tabu numur viens, Džeina nekad sev neatsaka labu vīnu. Džeinas mamma savulaik bija vīnzine. Aktrise iecienītākais ir franču baltais vīns „Chateau D’Yquem”.


Kasjauns.lv/Foto: All Over Press