Liels skandāls Norvēģijā: kroņprinceses dēls atzīstas nežēlīgā nodarījumā
foto: Vida Press
Jaunais Mariuss ar mammu - pašreizējo Norvēģijas kroņprincesi Metu Māritu.
Trakā pasaule
2024. gada 16. augustā, 17:56

Liels skandāls Norvēģijā: kroņprinceses dēls atzīstas nežēlīgā nodarījumā

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Joprojām nerimstas skaļš skandāls ap Norvēģijas karalisko ģimeni: Norvēģijas kroņprinceses Metes Māritas dēls no viņas iepriekšējām attiecībām, 27 gadus vecais Mariuss Borgs Heibijs, apsūdzēts vardarbībā pret savu meiteni, 20 gadus veco Rebeku, ar kuru viņš tiekas tikai mēnesi.

Liels skandāls Norvēģijā: kroņprinceses dēls atzīs...

Mariusu apsūdz par to, ka viņš piekāvis Rebeku un sarīkojis kautiņu viņas mājā. Par uzbrukumu Mariusam draud naudas sods vai brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam, taču, ja miesas bojājumi būs smagi, termiņš palielināsies līdz sešiem gadiem. Mariuss šodien pirmo reizi komentēja incidentu un atzina savu vainu.

foto: Vida Press
27 gadus vecais Mariuss.
27 gadus vecais Mariuss.

Savā paziņojumā, ko Mariuss sastādījis kopā ar advokātu Oivindu Breitlinu un nodevis Norvēģijas telekanālam NRK, viņš atzinies, ka lietojis narkotikas, un atvainojies savai ģimenei un meitenei: "Pagājušajā nedēļas nogalē notika tas, kam nekad nevajadzēja notikt. Nodarīju miesas bojājumus un pēc strīda salauzu mantas dzīvoklī alkohola un kokaīna reibumā." Tāpat viņš norādīja, ka viņam diagnosticēti vairāki psihiski traucējumi un viņš veicis ārstēšanu no narkotiskās atkarības un ir apņēmies to atsākt: "Narkotiku lietošana un manas diagnozes neattaisno to, kas notika dzīvoklī Frognerā naktī uz svētdienu aizvadītajās brīvdienās. Es gribu atbildēt par savu rīcību un būšu godīgs pret policiju."

foto: Vida Press
Viena no pēdējām Mariusa fotogrāfijām.
Viena no pēdējām Mariusa fotogrāfijām.

Viņš piebilda, ka šobrīd viņam galvenais ir atvainoties meitenei: "Viņa nebija pelnījusi nedz tovakar notikušo, nedz arī vajāšanu no norvēģu un ārzemju preses puses. Fotogrāfu un žurnālistu vajāšana šādā brīdī, es zinu, nebija viegli izturēt." Tāpat viņš atvainojās savai ģimenei, vēlreiz sakot, ka tam nevajadzēja notikt. Viņa advokāts paziņoja, ka šī atvainošanās jāvērtē kā Mariusa vainas atzīšana, lai gan viņš pagaidām nav pratināts.

Mariuss ir 50 gadus vecās pašreizējās Norvēģijas kroņprinceses Metes Māritas vecākais dēls no iepriekšējām attiecībām. Viņš piedzima, pirms Mete Mārita, bijusī oficiante, 2001. gadā apprecējās ar Norvēģijas karaļa Haralda V dēlu - Norvēģijas troņmantnieku Hokonu. Viņas saderināšanās ar kroņprinci Hokonu 2000. gadā tika vērtēta pretrunīgi, jo viņa nenāca no ievērojamas ģimenes un bija vientuļā māte. Pēc kāzām Mete Mārita ieguva titulu Viņas Karaliskā Augstība Norvēģijas kroņprincese. Metei Māritai un Hokonam ir divi kopīgi bērni - desmit gadus vecā princese Ingrīda un astoņus gadus vecais princis Sverre Magnuss, kuri ir troņmantnieki. Uz kroņprinceses vecāko dēlu karaliskās privilēģijas un tituli neattiecas, un viņš nav pretendents uz troni. Tomēr Mariuss Norvēģijā ir diezgan populārs un tur tiek uzskatīts par vispāratzītu skaistuli.

foto: Vida Press
Kroņprincese Mete Mārita, kroņprincis Hokons, princese Ingrīda Aleksandra, princis Sverre Magnuss un Mariuss Borgs Heibijs.
Kroņprincese Mete Mārita, kroņprincis Hokons, princese Ingrīda Aleksandra, princis Sverre Magnuss un Mariuss Borgs Heibijs.

Incidents notika vēl 4. augustā: toreiz Norvēģijas kroņprinceses Metes Māritas vecāko dēlu Mariusu Borgu Heibiju arestēja par uzbrukumu meitenei. Tā informē vietējais izdevums "Se og Hør". Presē rakstīja, ka viņa cietusi gan fiziski, gan emocionāli, taču spējusi dot viņam pretsparu: viņa izmetusi viņu no dzīvokļa un izsaukusi policiju. Viņa tika hospitalizēta ar smadzeņu satricinājumu, taču izrakstīta jau nākamajā dienā. Norvēģu žurnāls "Se og Hør" publicējis fotogrāfiju no notikuma vietas. Attēlos redzama sienā iedurta salauzta lustra un nazis. Tāpat presē rakstīts, ka policijas rīcībā ir Heibijas telefona zvana audioieraksts, ko viņš izdarījis jau pēc uzbrukuma. Viņš zvanīja cietušajai meitenei no karaliskās rezidences un draudēja nodedzināt viņas īpašumu, ja viņa nerīkosies, kā viņš teiks. Par cietušo, domājams, kļuvusi Mariusa jaunā meitene Rebeka Helberga Arncena, ar kuru viņš sācis tikties tikai jūlijā.

Mariusu arestēja neilgi pēc incidenta, ievietoja vieninieka kamerā un paņēma analīzes, lai konstatētu alkohola un narkotiku klātbūtni. Jau pēc 30 stundām viņu atlaida, bet medijos rakstīja, ka Oslo policijā nesākuši reģistrēt šo negadījumu. Pēc avota teiktā, Mariuss pēc izstāšanās no policijas nodaļas devies uz kroņprinča Hokona un kroņprinceses Metes Māritas oficiālo rezidenci Oslo priekšpilsētā.