Koncerta dēļ ragos sagājuši Guntars Račs un Luijs Fonteins
foto: Publicitātes foto
Račs vēsta, ka koncerts atcelts organizatoru vainas dēļ.
Mūzika

Koncerta dēļ ragos sagājuši Guntars Račs un Luijs Fonteins

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Sestdien, 10. augustā, organizatoru "Fontaine Rock City" vainas dēļ atcelts Pāvilostā plānotais grupas "bet bet" koncerts, vēsta Guntars Račs.

Koncerta dēļ ragos sagājuši Guntars Račs un Luijs ...

"Atvainojamies saviem faniem, kuriem sagādāta vilšanās. Mums patiešām ļoti žēl. Neatceramies, kad vēl mums ir nācies tā rīkoties, bet šoreiz tā nav mūsu vaina. Tiekamies citās, saulainākās vietās un laikos!" norāda mūziķis. Tāpat viņš savos sociālajos tīklos "brīdinājis citus izpildītājus uzmanīties ar koncertēšanu šajā vietā un "Fontaine Rock City" menedžmentu".

Luijs Fonteins gan savu vainu par notikušo neuzņemas, vēstot, ka koncerts atcelts finansiālu apsvērumu dēļ, proti,  "ļoti zemo biļešu pārdošanas rādītāju dēļ". Viņš skaidro, ka "izpārdotas vien 57 koncerta biļetes, un pat pēc cenu pazemināšanas pieprasījums neesot audzis".

"Lai samazinātu koncerta izmaksas no 3000 uz 2000 eiro, es piedāvāju grupai pārcelt izrādi uz oktobri, kad pilsētā notiek mazāk koncertu. Notikušajā strīdā es nevainoju nedz grupu, nedz sevi - es vienkārši novērtēju realitāti un apjautu, ka koncerts nenāktu par labu ne grupai, ne organizatoriem, nedz arī skatītājiem ar tik mazu apmeklētāju skaitu," vēsta Fonteins. Viņš norāda, ka "šādos apstākļos grupa nespēlētu labi, skatītāji garlaikotos, bet organizatoram būtu jāizgriež kabatas, lai nomaksātu rēķinus".

"Račs uzvedies kā ievainots vīrietis, gandrīz kā raudošs bērns es teiktu," par mūziķa ierakstiem sociālajos tīklos vēsta Fonteins. "Viņš ieteicis visiem mūziķiem nesastrādāties ar "slikto zēnu" Luiju Fonteinu, bet aizmirsis piebilst, ka es viņam piedāvāju risinājumu," skaidro organizators.

Tāpat Fonteins vēsta, ka "Račs esot sūdzējies par to, ka grupas parasti maksājot 6000 nevis 3000 eiro un viņš jau tā saņēmis izdevīgu piedāvājumu. "Es nevainoju un nekad nevainošu notikušajā grupu, es pie situācijas vainoju to, ka šobrīd skatītājiem pieejami ārkārtīgi daudz konceru, turklāt bieži - bez maksas".

"Reālā situācija Latvijā ir tāda, ka pēc Covid-19 pandēmijas biļešu cenas "pacēlās debesīs" un šobrīd tiek organizēti ārkārtīgi daudz koncertu. Par to cenu, kādu grupas šobrīd pieprasa nav iespējams iztirgot pietiekami daudz biļešu. Jā,koncertus rīko arī kultūras nami un pašvaldības, bet tie saņemt atbalstu no valsts un bieži nodrošina skatītājiem bezmaksas koncertus".

Fonteins pauž cerību, ka "mūziķi un skatītāji apjautīs, ka viņš situācijā nav "sliktais varonis"". Tāpat viņš aicinājis mūzikas draugus rīt, plkst. 20.00 Pāvilostā apmeklēt iesildošo grupu "The Rollkeys" un "Audiokvartāls" koncertus, kuru uzstāšanās ikvienam interesentam būs pieejama bez maksas.