Pēc "Telegram" radītāja Pāvela Durova 100 bērnu atklāsmes Krievijā "izķer" viņa spermu
Pāvels Durovs (ekrānuzņēmums no "X")
Trakā pasaule
2024. gada 31. jūlijā, 12:01

Pēc "Telegram" radītāja Pāvela Durova 100 bērnu atklāsmes Krievijā "izķer" viņa spermu

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Sociālo mediju platformas “Telegram” radītāja Pāvela Durova atzīšanās, ka viņam kā spermas donoram ir vairāk nekā 100 bērnu 12 valstīs, izraisījusi īstu bumu Krievijā, strauju palielinoties to sieviešu skaitam, kuras vēlas uzaudzināt mazus "durovus".

Pēc "Telegram" radītāja Pāvela Durova 100 bērnu at...

"Telegram" kanāls "Mash" apgalvo, ka pieprasījums pēc šī multimiljardiera biomateriāliem ir palielinājies par 460 procentiem, turklāt vairāki esot paziņojuši, ka pēc "mazajiem duroviem" ir gatavi ierasties pat no ārzemēm.

Cena uz mākslīgai apaugļošanai izmantojamo Durova biomateriālu neesot palielinājusies — tā joprojām ir 20 tūkstoši rubļu (vairāk nekā 214 eiro). Tiesa, "Mash" norādītā klīnika Durova spermu nepārdod, jo multimiljardieris nevēlas, lai ar to spekulētu.

Izdevums "Izvestija" vēsta, ka Maskavas klīnikas darbinieki ir apstiprinājuši, ka tur tik tiešām glabājas Durova sperma, taču biomateriālu cena mākslīgai apaugļošanai ir līdz 35 tūkstošiem rubļu (vairāk nekā 375 eiro), jo pēc attiecīgajām procedūrām sanākšot "labi, ļoti gudri bērni". Pašas apaugļošanas procedūras cena gan esot tāda pati kā ar jebkuru citu donoru spermu.

Medijos arī vēsta, ka pēc Durova publikācijas Krievijā strauji palielinājies arī savas spermas ziedotgribētāju skaits — līdz pat 980 procentiem.

Pāvels Durovs nesen paziņoja, ka pirms 15 gadiem viņš kļuva par spermas donoru. Savulaik par to viņu esot lūdzis kāds draugs, kurš sūdzējies, ka ar sievu nespēj kļūt par vecākiem. “Es turēju vēderu no smiekliem, pirms sapratu, ka viņš to domā pavisam nopietni,” apgalvoja Durovs. Savukārt klīnikā esot žēlojušies, ka trūkst “augstas kvalitātes donoru materiāla” un viņa “pilsoņa pienākums ir nodot vairāk spermas, lai anonīmi palīdzētu lielam pāru skaitam”. “Tas izklausījās pietiekami neprātīgi, lai mani piespiestu pierakstīties kā spermas donoram,” viņš apgalvoja. Viņš piebilda, ka vismaz vienā klīnikā joprojām ir viņa sasaldēta sperma.

Tagad 39 gadus vecais Durovs paziņojis, ka vēlas “dot piekļuvi savam DNS kodam, lai maniem bioloģiskajiem bērniem būtu vieglāk atrast vienam otru”. “Protams, pastāv risks, taču es nenožēloju, ka kļuvu par donoru. Veselīgas spermas trūkums kļūst par aizvien nopietnāku problēmu visā pasaulē, un es lepojos, ka devu savu artavu tās risināšanā.”

"Mash" vēsta, ka visbiežāk Krievijā "mazie durovi" pasaulē nākuši Ļeņingradas un Sverdlovskas apgabalos, Pemas un Krasnodaras novados, kā arī Tatarstānā.

Iepriekš tīmeklī klīda dažādas baumas par Durova bērniem, un Sanktpēterburgas iedzīvotāja Irina Bolgara apgalvoja, ka viņai un Pāvelam ir trīs kopīgi bērni, kas radīti tradicionālā veidā.

“Leja Durova, dzimusi 2013. gadā, Daniēls Durovs, dzimis 2016. gadā, un Dāvids Durovs, dzimis 2017. gadā. Mēs dzīvojam Šveicē. Mūsu laulība ar Pāvelu nebija oficiāli reģistrēta, tā būtībā bija civillaulība, taču bērni ir oficiāli atzīti un viņiem ir tēva uzvārds,” viņa pastāstīja izdevumam “Komsomoļskaja pravda”. Oficiāli neviens to nav apstiprinājis, bet Bulgara apgalvo, ka viņai ir fotogrāfijas ar Pāvelu, taču bez viņa piekrišanas tās nevar rādīt.

Savukārt izdevumam “Gazeta.ru" Bolgara stāstīja, ka viņu bērni tika ieņemti “dabiskā veidā”. “Par laimi, mūsu pārim ar Pāvelu nebija reprodukcijas problēmu, lai šajā jautājumā izmantotu speciālistu palīdzību. Visi mūsu bērni tika ieņemti un dzimuši dabiskā veidā. Un jā, kā jau iepriekš paziņoju, bērni tika oficiāli atzīti saskaņā ar paternitātes atzīšanas apliecībām un dzimšanas apliecībām,” viņa piebilda.

Par savu bērnu tēva piestrādāšanu par spermas donoru viņa ir informēta. “Tā kā ģenētiskā materiāla ziedošana ir anonīma, man nebija nekādu iebildumu. Jāsaka, ka es ar cieņu izturos pret jebkādiem citu cilvēku lēmumiem un dzīves izvēlēm, paturot tiesības pieņemt savus lēmumus un izdarīt savu izvēli,” sacīja Bolgara.

Ziņojumi par Durova donora darbību izraisīja ažiotāžu internetā un pat iedvesmoja radīt “kriptovalūtu” ar nosaukumu “Durova spermas cena” (“Durov’s Sperm Price” (SPERM)). SPERM darbojas blokķēdē “Telegram Open Network” (TON). Durova 100 bērnu ziņas publicēšanas laikā šīs kriptovalūtas tirdzniecības apjoms sasniedza 3,1 miljonu dolāru.

Ne mazāk ekscentriskais informācijas tehnoloģiju multimiljardieris Īlons Masks jau pasmējās par Durova atklāsmi, viņu nodēvējot par “iesācēju”.

"Iesācēja līmenis, haha — Čingishans," viņš rakstīja sev piederošajā sociālajā tīklā "X". Tas ir mājiens uz informāciju, ka Mongoļu impērijas dibinātājam Čingishanam bija ap 600 bērnu. Oficiāli viņam esot bijušas vismaz piecas meitas un četri dēli no pirmās sievas, bet vēsturnieki uzskata, ka valdniekam bija aptuveni 500 sievu.

Pašam Maskam ir vismaz 12 bērni no dažādām sievietēm.

Lieki teikt, ziņa par Durova bērnu lērumu izraisīja jautrību internetā, komentētājiem sacenšoties ar asprātībām.

Pāvels Durovs ir pazīstams ar sociālo tīklu vietnes “VKontakte” (2006. gadā) un lietotnes “Telegram” (2013. gadā) izveidošanu. 2014. gada 16. aprīlī Durovs paziņoja, ka iepriekšējā gada decembrī Krievijas Federālais drošības dienests bija pieprasījis nodot Ukrainas tautas protesta “Eiromaidana” organizatoru personisko informāciju, kā arī bloķēt opozicionāra Alekseja Navaļnija “VKontakte” kontu, bet viņš atteicās to darīt. Pēc dažām dienām Durovu atlaida no “VKontakte” vadītāja amata, bet viņš paziņoja, ka to jau pārņēmušas Kremļa diktatoram Vladimiram Putinam pietuvinātas personas. Pēc tam Durovs pameta Krieviju un paziņoja, ka neplāno tur atgriezties.

Pēc emigrēšanas viņš ieguva Sentkitsas un Nevisas pilsonību un pievērsās “Telegram” pilnveidošanai. Kopš 2017. gada viņš dzīvo Dubaijā, kur atrodas “Telegram” galvenais birojs. 2021. gadā viņš ieguva Apvienoto Arābu Emirātu un Francijas pilsonību.

Pašlaik “Forbes” Durova īpašumu vērtību lēš 15,5 miljardu dolāru apmērā, viņu ierindojot 122. vietā pasaules bagātāko cilvēku sarakstā.