"Positivus" priecē ar krāšņiem tērpiem un emocijām

19. un 20. jūlijā Lucavsalā, Rīgā norisinās festivāls "Positivus". Kā novēroja Jauns.lv, mūzikas baudītāji šogad krāšņi un pamanāmi.

Slavenības

Ralfs Eilands ar meiteni blakus un vienradzi uz muguras, Dārta Daneviča bez Kaimiņiem - arī viņi līksmoja "Positivus"

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Festivālu "Positivus" Lucavsalā, kur uz vairākām skatuvēm divu dienu garumā kāpa gan Latvijas, gan ārzemju mūzikas izpildītāji, apmeklēja arī sabiedrībā zināmi ļaudis.

Ralfs Eilands ar meiteni blakus un vienradzi uz mu...

Aktrises dvīnēm mīļas attiecības ar tēva jauno dzīvesbiedri

Kā šonedēļ vēsta žurnāls "Kas Jauns", advokāts Mārtiņš Knipšis, aktrises Antas Aizupes bijušais dzīvesbiedrs un dvīņu meitu tētis, uz koncertiem "Positivus" festivālā gāja kopā ar tagadējo dzīvesbiedri mākslas zinātnieci Elīnu Sproģi, līdzi ņemot arī astoņgadīgās meitas Gunu un Idu.

foto: Inta Mengiša
Ģimeniskā četrotne "Positivus" festivāla gaisotnē.
Ģimeniskā četrotne "Positivus" festivāla gaisotnē.

Kamēr Anta Aizupe jau kādu laiku ir romantiskās attiecībās ar pazīstamo humoristu un aktieri Jāni Skuteli, viņas meitu tēva Mārtiņa Knipša jaunā mīlestība ir mākslas zinātniece Elīna Sproģe, ar ko advokāts ir kopā jau pāris gadu. Pa šo laiku Elīna ir satuvinājusies un sadraudzējusies ar mīļotā vīrieša atvasēm, un tas bija labi redzams "Positivus" festivālā, kur četrotne sirsnīgi pa Lucavsalu pastaigājās kopā. Ejot meitenes bija katra pie savas rokas Elīnai. Arī festivāla modes tirdziņa zonā tieši Elīna bija tā, kas Gunai un Idai izrādīja rotaslietu tirgotavas, kā arī veda meitenes skatīties, kā top hennas tetovējumi.

Ralfs Eilands ar meiteni blakus un vienradzi uz muguras

Mūziķis Ralfs Eilands "Positivus" gaisotni ķēra izskatīgas gaišmates kompānijā, bet savu festivāla stilu bija paspilgtinājis, mugursomā iesēdinot vienradža rotaļlietu.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Mūziķa festivāla aksesuārs – vienradzis mugursomā.
Mūziķa festivāla aksesuārs – vienradzis mugursomā.

Lai gan pāris kopā izskatījās jauki un saskaņoti, skatuves mākslinieks liek saprast, ka dāma, kuras pavadībā apmeklēja pasākumu, nav gluži viņa izredzētā. Pēc Ralfa teiktā, tā ir draudzene Sabīne, kura dzīvo Spānijā. “Viņa bija atbraukusi ciemos uz Latviju, un nolēmām kopā ar draugiem aiziet uz "Positivus",” sacīja Eilands.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ralfs ar draudzeni Sabīni, kas atbraukusi no Spānijas.
Ralfs ar draudzeni Sabīni, kas atbraukusi no Spānijas.

Jaunupu atvases festivālu bauda jau kopš dzimšanas

Basketbola kluba "VEF Rīga" valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups ar sievu fonda "Mākslai vajag telpu" vadītāju Katrīnu Jaunupi "Positivus" festivālā līksmoja kopā ar bērniem – dēlu Karlu (7) un meitu Karu Esteri (4).

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Katrīna un Edgars Jaunupi ar dēlu Karlu un meitu Karu Esteri.
Katrīna un Edgars Jaunupi ar dēlu Karlu un meitu Karu Esteri.

“Mūsu bērni "Positivus" festivālu apmeklē faktiski kopš dzimšanas, pirmajos dzīves gados kā pavisam mazi mazulīši ratiņos, un festivālā viņi joprojām jūtas kā zivis ūdenī,” žurnālam "Kas Jauns" stāsta Katrīna, atzīdama, ka atvases tik ļoti radušas pie tā, ka vecāki ar viņiem kopā aktīvi apmeklē gan kultūras pasākumus, gan mākslas izstādes, ka dēls jau regulāri mammu un tēti aizrautīgi tincina: “Kur mēs šodien iesim? Uz izstādi vai uz koncertu?” Pērn no Lucavsalas pēc "Positivus" festivāla Jaunupi pāris kilometru tālo mājupceļu ar abiem bērniem mērojuši naktī kājām, jo nav bijuši pieejami taksometri. Vaicāta, vai bērni nebija samiegojušies un niķīgi, Katrīna smej: “Nē, viņiem šis naksnīgais pārgājiens patika! Mēs vispār esam lieli staigātāji, mēdzam doties arī ļoti garos pārgājienos. Gabaliņš no Lucavsalas līdz Vecrīgai viņiem bija nieks!”

Zeltiņi brīvsolī bez bērniem

TV personība un pasākumu vadītājs Renārs Zeltiņš un viņa sieva, pasākumu organizatore Ieva Koha-Zeltiņa, mīļi apskāvušies, divatā septītās kāzu gadadienas vasaru svinēja "Positivus" festivālā.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
  Ieva un Renārs Zeltiņi festivālā.
Ieva un Renārs Zeltiņi festivālā.

Renārs un Ieva gredzenus mija 2017. gada jūnijā un tā paša gada novembrī kļuva par vecākiem meitai Emmai, bet pērnvasar pasaulē sagaidīja dēlu Noa, par kura piedzimšanu laimīgais tētis soctīklos paziņoja teju vai dzejā, rakstīdams: “Vasaras pilnbriedā. Zemeņu laika dāsnumā. Dziesmu un deju plaukumā. Mīlestības skāvumā. Mūsu saimi kuplinājis mantinieks. Esam laimīgi un pateicīgi!”

Zeltiņu pāri daudzi apjūsmo par viņu mīļuma pilnajām attiecībām jau daudzu gadu garumā. Ģimenes gaitas Renārs, būdams aktīvs digitālā satura veidotājs, regulāri atrāda soctīklos; īpaši aizkustinoši un iedvesmojoši ir maiguma pilnie skatieni, ko publiskotajās bildēs Zeltiņš velta dzīvesbiedrei, kā arī vārdos ietērptie jūtu apliecinājumi. Piemēram, šovasar, septītās kāzu gadadienas datumā, viņš apcerīgi vēstīja: “Ja man priekšā parādītos bezgalīgs koridors, kurā pa sāniem izvietotas miljardiem durvis, un aiz katras no tām būtu kāda cita manas dzīves versija ar iespēju doties iekšā un izmainīt esošo dzīvi – es nekad to nedarītu. Paldies Ievai par 7 kupliem, azartiskiem, aizraujošiem un mīlestības pilniem laulības gadiem!”

Dārta Daneviča līksmo bez Kaimiņiem

Dailes teātra aktrise Dārta Daneviča, smaidīga un šķietami jauki atpūtusies vasaras atvaļinājumā, "Positivus" koncertus VIP zonā baudīja draudzenes kompānijā.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Dārta šovasar ir priecīga un smaida.
Dārta šovasar ir priecīga un smaida.

Lai gan citkārt Dārta uz pasākumiem mēdz doties ar savu dēliņu Kaupo, kura tēvs ir kādreizējais kolēģis un politiķis Artuss Kaimiņš, šoreiz Daneviča atpūtās bez atvases. Dārta pasākumā bija smaidoša un priecīga, un, nenoliedzami, viens no lielākajiem iemesliem ir atvieglojums, ka jau vairākus mēnešus viņa ir salabusi ar dēla tēvu. Pēc šķiršanās Danevičai un Kaimiņam bija nopietnas domstarpības, pat īsta cīņa par kopīgo dēlu, un strīdi nonāca līdz tiesvedībai. Par laimi, šā gada pavasarī Artuss un Dārta sākuši cilvēcīgi komunicēt un, kā aktrise priecīgi pauda kādā intervijā, tiesvedībai par bērna audzināšanu un aizbildniecību pielikts punkts.

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš un viņa dēls Kaupo pastaigā

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš un viņa dēls Kaupo pastaigā.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!