Ko princese Diāna rakstīja ģimenes bijušajai mājkalpotājai? Par lielu naudu izsola Diānas vēstules
foto: Cheffins/Bournemouth News/Shutterstock/ Vida Press
Izsolē nonākušas Diānas vēstules un piezīmes.
Slavenības
2024. gada 25. jūlijā, 12:46

Ko princese Diāna rakstīja ģimenes bijušajai mājkalpotājai? Par lielu naudu izsola Diānas vēstules

Izklaides nodaļa

Jauns.lv/BBC

Nesen Kalifornijā izsolē par vairākiem miljoniem ASV dolāru pārdota karaliskās ģimenes locekļiem savulaik piederējušu priekšmetu kolekcija, tostarp mirušās princeses Diānas kleitas un piezīmes. Drīzumā jaunā kolekcijā tiks izsolītas arī princeses Diānas ar roku rakstītas vēstules un kartītes bijušajai Spensera ģimenes mājkalpotājai.

Ko princese Diāna rakstīja ģimenes bijušajai mājka...

Vēstules, kas nonākušas izsolē, savulaik tika sūtītas Violetai Kolisonei, Diānas bērnības mājkalpotājai. Kollija, kā viņu mēdza saukt Diāna, palika tuva princesei un sūtīja dāvanas gan viņai, gan prinčiem Viljamam un Harijam, uz kurām Diāna atbildēja ar pateicības vēstulēm un Ziemassvētku atklātnēm.

Paredzams, ka personīgās vēstules tiks pārdotas par tūkstošiem mārciņu, kad 30. jūlijā tās nonāks izsolē.

Viena no vēstulēm, kas rakstīta uz Bekingemas pils piezīmju papīra, tika nosūtīta tikai trīs nedēļas pirms Diānas kāzām ar princi Čārlzu. “Visi ir drudžaini aizņemti ar pēdējā brīža dekorācijām,” rakstīja Diāna, piebilstot, ka “topošā līgava ir palikusi pavisam mierīga.”

Citā 1984. gada septembra vēstulē Diāna pateicas savai bijušajai mājkalpotājai par dāvanu princim Harijam. Viņa rakstīja: “Viljams dievina savu mazo brāli un pavada visu laiku, bezgalīgi apciemojot un skūpstīdams Hariju.”

Izsoļu nama “Sworders” direktors Lūks Makdonalds norāda, ka vēstules satur lietas, par kurām citādi mēs, iespējams, ārpus šaurajiem karaliskās ģimenes lokiem nemaz neuzzinātu.

“Tas, ka viņa vēlējās pateikt īpašu paldies - kaut arī par nelielām dāvaniņām -, patiešām liecina par to, cik laipna, dāsna un gādīga bija Diāna” sacīja Makdonalds.

Bērnībā.

Princese Diāna. Foto retrospekcija

Princese Diāna. Foto retrospekcija.

Kollijas kundze palika tuva Diānas mātei Frānsisai un Spenseru bērniem līdz pat savai nāvei 89 gadu vecumā 2013. gadā. “Viņa bija cilvēks, ar kuru Diāna varēja sazināties un, iespējams, pat aizbēgt no pasaules, kurā viņa atradās. Viņa viņu dievināja,” sacīja Makdonalda kungs.

Izsoles piedāvājumā ir arī ierāmētas fotogrāfijas un Ziemassvētku kartītes, kā arī Kolisones kundzes ielūgumi gan uz princeses Diānas kāzām ar princi Čārlzu 1981. gadā, gan uz viņas bēres 1997. gadā.

Makdonalda kungs sacīja, ka dažu atsevišķu vēstuļu aptuvenā vērtība ir no 800 līdz 1200 mārciņām, lai gan viņš sagaida, ka tās tiks pārdotas par lielāku summu.