Šķiras mākslinieki Dzudzilo - sieva Krista aiziet pie cita vīrieša
foto: Zane Bitere/LETA
Mākslinieki Reinis un Krista Dzudzilo.
Slavenības
2024. gada 19. jūnijā, 06:36

Šķiras mākslinieki Dzudzilo - sieva Krista aiziet pie cita vīrieša

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Jau labu laiku kultūras aprindās tiek pārspriests, ka šķīries saskanīgais mākslinieku pāris Krista un Reinis Dzudzilo.

Šķiras mākslinieki Dzudzilo - sieva Krista aiziet ...

Krista kā vizuālā māksliniece un Reinis Dzudzilo kā scenogrāfs rokrokā gājuši arī radošajā dzīvē – veidojuši scenogrāfiju, kostīmus un video vairākos teātros, to skaitā Nacionālajā teātrī, Latvijas Nacionālajā operā un Dailes teātrī. Kā šonedēļ raksta žurnāls "Kas Jauns", nu jau kādu laiku mākslinieku aprindās neesot noslēpums, ka Dzudzilo privātās dzīves ceļi katru aizveduši uz savu pusi. Un iemesls tam esot attiecības, kas uzplaukušas starp Kristu un komponistu Kristu Auznieku.

Ņemot vērā, ka loks, kurā apgrozās Dzudzilo, ir gana plašs, arī viņu šķiršanās temats tiek iztirzāts ne vienā vien mākslinieku kolektīvā. Līdztekus faktam, ka tā [šķiršanās] ir notikusi, pavīd arī raizes par Reiņa emocionālo pašsajūtu, jo, kā žurnālam apgalvo avots, kas vēlējās palikt anonīms, “viņam tikt galā ar šo situāciju esot visgrūtāk”.

Kā novēroja "Kas Jauns", 7. jūnijā uz kolēģes Katrīnas Neiburgas personālizstādes "Sologāmija" svinīgo atklāšanu Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenās ēkas Kupola zālē ieradās arī abi Dzudzilo, tikai atsevišķi. Tā arī mākslinieki pavadīja viesības.

foto: Mārtiņš Ziders
Krista Dzudzilo, nupat apmeklējot Katrīnas Neiburgas personālizstādi.
Krista Dzudzilo, nupat apmeklējot Katrīnas Neiburgas personālizstādi.

Lai arī, žurnāla uzrunāta, Krista norāda, ka par savu privāto dzīvi gan viņa, gan Reinis nekad neizsakās publiski – un šajā ziņā nekas neesot mainījies –, viņa apstiprina, ka laulības dzīve ar Reini ir galā, pāris ir šķīries un nu jau dzīvo atsevišķi.

foto: Mārtiņš Ziders
Vienu pasākumu ar bijušo sievu apmeklēja arī Reinis Dzudzilo.
Vienu pasākumu ar bijušo sievu apmeklēja arī Reinis Dzudzilo.

Krista neslēpj, ka arī viņai šī šķiršanās nav bijusi emocionāli viegla, bet gan noritējusi “sarežģīti un sāpīgi”. Taču pāris cenšas saglabāt cieņpilnas attiecības un tāpēc, ka pašķīrušies privātajā dzīvē, nedomā šķirties radošajās izpausmēs. “Mēs turpinām strādāt kopā. Nākamās teātra sezonas vidū mēs strādājam pie izrādes iestudējuma Nacionālajā teātrī. Tāpat arī šovasar būs skatāma mūsu kopīgā izstāde,” skaidrību ievieš Krista Dzudzilo. Raksturojot nu jau bijušo vīru, viņa teic: “Reinis ir brīnišķīgs un skaists cilvēks. Mums tiešām ir ļoti labas attiecības! Par notikušo nu jau varu diezgan mierīgi runāt, jo šī šķiršanās mūsu starpā ir notikusi jau sen.” Arī turpmāk māksliniece Krista Dzudzilo saglabās uzvārdu, ar  kuru viņu iepazinusi plašāka publika.

Pēc šķiršanās Kristai ir izveidojušās attiecības ar Kristu Auznieku, kas ir jaunievēlētais Latvijas Komponistu savienības priekšsēdētājs, kā arī Muzikoloģijas katedras asociētais profesors Latvijas Mūzikas akadēmijā. Par to, kā Krista satuvinājusies ar Kristu, atrodams televīzijas kanāla "ReTV" raidījuma "Jautā-Jums" ierakstā. 2021. gadā, kad abi Dzudzilo tajā viesojās, mākslinieki atklāja, kā 2018. gada martā pirmo reizi dzirdējuši Krista Auznieka mūziku un iepazinušies ar viņu.

foto: Ekrānuzņēmums
Uzmanība komponistam Kristam Auzniekam nu pievērsta arī attiecību aspektā.
Uzmanība komponistam Kristam Auzniekam nu pievērsta arī attiecību aspektā.

Pēc Auznieka komponētā opusa "Uguns un roze" noklausīšanās Lielajā ģildē Dzudzilo bijuši patīkami satriekti un dziļi aizkustināti. “Krista mūzika mums ir personiski piepildoša un ārkārtīgi skaista,” tā šajā raidījumā Krista Auznieka radīto mūziku raksturoja Krista. Pēc opusa noklausīšanās, kad pāris devās jau prom un garderobē izņēma virsdrēbes, viņi arī klātienē sastapās ar Auznieku. Savukārt 2021. gada vasarā pirmizrādi ieraudzīja Dzudzilo un Auznieka kopdarbs – laikmetīgā kameropera "Tagadne" ("Time Present").

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!

Tēmas