0dienas
6stundas
21minūtes
41sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu

Džoijs Česnats — kopš 2007. gada lielākais hotdogu un citu ātrās ēdināšanas produktu rijējs pasaulē

40 gadus vecais Česnats ir 16 reizes uzvarējis prestižākajā "Nathan's Hot Dog Eating Contest" čempionātā (2007.–2014.g., 2016.–2023. g.), taču 2024. ...

Trakā pasaule

FOTO: pasaules lielākais rīma, leģendārais Džoijs Česnats nav pielaists tradicionālajā hotdogu ēšanas čempionātā, kur viņš dominēja gandrīz 20 gadus

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Pasaules ātrēdāju sacensību cienītājus šokējusi ziņa, ka leģendārais rīma Džoijs Česnats šogad nav pielaists prestižākajā hotdogu ēšanas čempionātā Ņujorkā, kur viņš dominējis kopš 2007. gada.

FOTO: pasaules lielākais rīma, leģendārais Džoijs ...

Ilggadējais pasaules čempions hotdogu ēšanā Džoijs Česnats nav pielaists ikgadējā hotdogu ēšanas čempionātā “Nathan's Famous Hot Dog Eating Contest”, kas notiek Ņujorkā ASV Neatkarības dienā 4. jūlijā, jo parakstījis līgumu ar konkurentu hotdogu ražotāju.

Šo savdabīgo sacensību organizētāja “Major League Eating” (MLE) paziņoja, ka bija “satriekta” par to, ka Česnats “izvēlējies pārstāvēt konkurentu zīmolu, kas pārdod veģetāros hotdogus”. MLE, kas sevi dēvē par “visu uz vēderu vērsto pasaules sporta veidu” vadošo organizāciju, paziņoja, ka pasākuma organizētāji darīja visu iespējamo, lai neseno sarunu gaitā ievērotu Česnata vēlmes. “Tomēr izskatās, ka Džoijs un viņa menedžeri priekšroku devuši jaunai partnerība ar atšķirīgu hotdogu zīmolu, nevis mūsu ilgtermiņa attiecībām,” teikts MLE paziņojumā.

Tiesa, durvis ilggadējam čempionam esot joprojām atvērtas, ja viņš atteiksies no šī darījuma. “Džoijs Česnats ir amerikāņu varonis,” atzina MLE. “Mēs ceram, ka viņš atgriezīsies, kad nepārstāvēs konkurentu zīmolu.”

Pērn Česnats kārtējo reizi uzvarēja ikgadējā hotdogu ēšanas čempionātā “Nathan's Famous Hot Dog Eating Contest”, kas notiek Ņujorkā ASV Neatkarības dienā. Tomēr viņam neizdevās pārspēt savu 2021. gada rekordu — 76 notiesātos hotdogus nieka 10 minūšu laikā.

Kaut arī profesionālais rīma atkal svinēja uzvaru, šoreiz rekords palika nepārspēts, un nācās samierināties ar “nieka” 62 apēstajiem hotdogiem.

“The New York Post” vēstīja, ka Česnats noslēdzis līgumu ar “Impossible Foods”, kas nesen ieviesusi hotdogus ar liellopu gaļas aizvietotāju, šādi par 84 procentiem samazinot siltumnīcas gāzu izmešus. Kalifornijā bāzētā kompānija paziņoja, ka Česnats var brīdi piedalīties “jebkurās sacensībās, kurās vien vēlas”.

Taču sacensību organizētāji ir citās domās. “Tas būtu tā, it kā savulaik Maikls Džordans atnāktu pie “Nike”, kas ražoja viņa “Air Jordan”, un teiktu: “Es tagad pārstāvēšu arī “Adidas””. Tā vienkārši nevar notikt,” sacensību rīkotājs Džordžs Šī izteicās “The New York Times”.

Hotdogu ēšanas sacensību uzvarētājs Džoijs Čestnats 10 minūtēs apēd 54 hotdogus

Pats Česnats pauda dziļu vilšanos par izslēgšanu no sacensībām. “Es mīlu 4. datumā svinēt Amerikas dienu ar saviem faniem visā šajā dižajā valstī un biju trenējies, lai aizstāvētu savu titulu,” viņš sūkstījās.

Pēc Česnata diskvalifikācijas, visticamāk, par nākamo čempionu kļūs Džofrijs Espers, kurš pērn finišēja otrais, pieveicot “tikai” 49 hotdogus, par 13 mazāk nekā “Žokļu” Džoijs.

Kopš 2007. gada, kad Džoijs Česnats “noēda” sešus gadus nepārspēto japāni Takeru Kobajaši, viņš cietis neveiksmi tikai 2015. gadā, ar 60 pret 62 piekāpjoties tautietim Metam Stounijam. 2022. gadā viņu nespēja izsist no ritma pat kāds protestētājs — ātri sažņaudzis neveiksmīgā uzbrucēja rīkli, Džoijs turpināja notiesāt hotdogus.

Džoijs Česnats ir īsta ātrumēšanas leģenda — viņš nerij turbo ātrumā tikai hotdogus, viņam pieder dažādi rekordi arī hamburgeru, vistu spārniņu, picu, burito un citu ēdienu zibenīgā patēriņā.

Sieviešu konkurencē pērn atkal triumfēja amerikāniete Miki Sudo, kura kopš 2014. gada katru gadu ir bijusi čempione, izņemot 2021. gadu, kad pasākumu izlaida grūtniecības dēļ.

Leģenda vēsta, ka pirmo reizi šādas sacensības notika 1916. gadā imigrantu vidū, kad īrs Džims Malens 12 minūtēs apēda 13 hotdogus, taču mūsdienu “Nathan's Famous Hot Dog Eating Contest” tiek rīkots kopš 1972. gada.

Plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka uzvarētājs saņem 10 tūkstošus dolāru, bet otrās un trešās vietas ieguvēji — attiecīgi 5 un 2,5 tūkstošus dolāru.

Speciālisti gan nav īpašā sajūsmā par šādu ēšanas paradumu ietekmi uz mūsu veselību, tādēļ labāk mājās to nemēģiniet atdarināt.