Aizdevumi, pirkumi, iekrājumi un parādi - kādas ir mūsu Saeimas deputātu finanses
Slavenības
2024. gada 10. jūnijā, 05:45

Aizdevumi, pirkumi, iekrājumi un parādi - kādas ir mūsu Saeimas deputātu finanses

Žurnāls "Kas Jauns"

Kāds izsniedza aizdevumu, kāds iegādājās auto, kāds nopelnīja ar īpašuma izīrēšanu – lūkojam, kādi pērn bijuši 14. Saeimas deputātu tēriņi, ienākumi un pirkumi.

Aizdevumi, pirkumi, iekrājumi un parādi - kādas ir...

Daigas Mieriņas alga – 85 tūkstoši

Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (55) par savu darbu pagājušajā gadā saņēmusi 85,4 tūkstošus eiro lielu algu.

Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa tiekas ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa tiekas ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču

Nekādu ievērojamu uzkrājumu Mieriņai nav, arī aizdevumus viņa nav izsniegusi, vien lūkojams, ka parādsaistību ailītē gozējas ierakstīti 35 tūkstoši eiro. Transportlīdzekļu politiķei nav, viņas īpašumā ir zeme Aronas pagastā, lietošanā – zeme un ēkas Carnikavas pagastā.

Krištopanam 50 tūkstošu eiro pensija

Vilis Krištopans (69) aizvadītajā gadā veicis pārdevumu par 41,4 tūkstošiem eiro, algā Saeimā saņēmis 63 tūkstošus eiro, kā arī ticis pie 50,2 tūkstošu eiro lielas pensijas.

41 400 eiro ienākumu Krištopans saņēmis no SIA "Stiga RM Mežs", kas pieder meža nozares uzņēmēja Andra Ramoliņa sievai Annai. Politiķis deklarācijā arī norādījis, ka skaidrā naudā glabā 9380 eiro, "Swedbank" kontā ir gandrīz 13 tūkstoši eiro, parādu nav, bet veikti vairāki aizdevumi – kopumā vairāk nekā 170 tūkstošu eiro apmērā. Tāpat viņam valdījumā ir 2017. gada izlaiduma automašīna "Toyota C-HR", īpašumā – pērn iegādāta piekabe "Tiki SP500-R/Promo25", zemes gabals Garkalnes pagastā, kapitāla daļas SIA "Berģu tūjas" un SIA "Upes-Plostiņi". SIA "Berģu tūjas", kas nodarbojas ar nekustamā īpašuma izīrēšanu un pārvaldīšanu, aizpērn strādāja bez apgrozījuma un uzrādīja 180 tūkstošu eiro lielus zaudējumus, pērn dota arī 1,95 miljonu eiro liela komercķīla Igaunijas uzņēmumam "Estateguru tagatisagent OÜ". Vilim Krištopanam šajā uzņēmumā pieder 50,8 procenti daļu, pārējās ir viņa sievai Aijai. Tiesa, visas SIA "Berģu tūjas" daļas ir ieķīlātas "Rietumu bankā".

Caur SIA "Berģu tūjas" Krištopanu pāris ir īpašnieki vēl četros SIA – "Nams 2012", "Krievupes golfa klubs", "Uklak 10" un "Uklak 11". Nekustamā īpašuma pārvaldīšanas nozarē strādājošais "Nams 2012" aizpērn uzrādījis gandrīz 150 tūkstošu eiro apgrozījumu un 4242 eiro peļņu, bet golfa klubam bijuši 5714 eiro zaudējumi. "Uklak 10" un "Uklak 11" arī nodarbojas ar nekustamā īpašuma izīrēšanu un pārvaldīšanu – pirmais aizpērn apgrozījis gandrīz 100 tūkstošus eiro, nesis 138 tūkstošu eiro zaudējumus un jau vairākus gadus ir ieķīlāts SIA "Mono", kurā gandrīz 50 procenti akciju pieder Mihailam Uļmanam, otrs apgrozījis gandrīz 180 tūkstošus, strādājis ar 320 tūkstošu eiro lieliem zaudējumiem un tāpat ieķīlāts SIA "Mono".

Kopā ar sievu Aiju uz pusēm Vilim pieder SIA "Upes-Plostiņi", kas tāpat nodarbojas ar nekustamā īpašuma izīrēšanu un pārvaldīšanu. Apgrozījums aizpērn bijis 24 tūkstoši eiro, bet peļņa – 23 855 eiro.

Skaidrīte Ābrama sakrājusi 87 tūkstošus

Ekonomiste un politiķe, bijusī Konkurences padomes priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama (67) savā deklarācijā norādījusi, ka bezskaidrā naudā glabā 86,9 tūkstošus eiro, viņai pieder krājobligācijas 12 tūkstošu eiro vērtībā, īpašumā ir dzīvoklis Rīgā un zeme un ēkas Salacgrīvā, kopīpašumā – divi zemes gabali Skultes pagastā, vēl dzīvoklis Rīgā ir lietošanā.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde

Par darbu Saeimā saņemti gandrīz 54 tūkstoši eiro, 19,5 tūkstošu liela bijusi pensija, 485 eiro nākuši kā procenti no bankā noguldītā, 200,67 eiro bijusi apdrošināšanas atlīdzība, bet no vairākām privātpersonām saņemts ienākums no īpašuma pārdošanas – kopumā mazliet vairāk nekā pieci tūkstoši eiro. Vēl 3600 eiro nākuši no privātpersonas kā “ienākums no saimnieciskās darbības un komercdarbības”, visticamāk, īpašuma izīrēšanas.

Brigmanim 13 nekustamie īpašumi

Zeme, zeme un ēkas, “pārējie” – kopumā tieši 13 ieraksti gozējas deputāta Augusta Brigmaņa (71) deklarācijā sadaļā “īpašumā (kopīpašumā), valdījumā vai lietošanā esošie nekustamie īpašumi”. Tādi viņam ir gan Jelgavā un Jūrmalā, gan Pūres pagastā un pat Dārbi Lielbritānijā.

Arī uzkrājumu Brigmanim netrūkst – kopumā bezskaidrā naudā kontos deputātam glabājas 317 tūkstoši eiro un 80 tūkstoši britu sterliņu mārciņu. Alga pērn bijusi 66,5 tūkstoši eiro, pensija – 15 tūkstoši eiro, 784 eiro kā procenti no noguldītā, bet 12,5 tūkstoši sterliņu mārciņu norādīts kā ienākums no britu uzņēmuma "Boxall Brown and Jones Lettings", kas droši vien nodarbojas ar Brigmanim piederošā Dārbi īpašuma izīrēšanu.

Brigmanis arī norādījis, ka ir zemnieku saimniecības "Priedule" īpašnieks. Kā vēsta "Lursoft" dati, Pūres pagastā esošajai saimniecībai, kas nodarbojas ar dārzeņu, graudaugu, pākšaugu un eļļas augu sēklu audzēšanu, pērn bijis 363 tūkstošu eiro liels apgrozījums un uzrādīti gandrīz 200 tūkstošu eiro zaudējumi (vēl gadu iepriekš gan bija 281 tūkstotis eiro peļņa). Tāpat 2022. gadā par 420 tūkstošiem eiro SIA "Luminor Līzings" ieķīlāts traktors "John Deere T670".

Oļegs Burovs aizdod 62 tūkstošus

Pirms gada Oļega Burova (63) kontā "Luminor Bank" glabājās gandrīz 64 tūkstoši eiro. Nu tur ir palikuši vairs tikai mazliet vairāk nekā seši, jo 62 tūkstošus eiro deputāts pērn ir kādam aizdevis.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde

Tāpat pie saviem darījumiem Burovs norādījis 25,8 tūkstošu eiro dāvinājumu. Aizdevumi tagad Burovam ir divi – vēl arī 47 tūkstošu eiro liels. Politiķa valdījumā ir 2022. gada izlaiduma automašīna "Volvo XC90", lietošanā – dzīvoklis Rīgā. Viņa alga pērn sasniegusi gandrīz 54 tūkstošus eiro, bet 14,75 tūkstoši eiro nākuši kā dividendes no SIA "Projektu vadības konsultanti".

Andrejs Ceļapīters papildina autoparku

Andrejs Ceļapīters (59) pērn iegādājies 2014. gada izlaiduma spēkratu "VW Sharan", un nu viņam piederošo transportlīdzekļu sarakstā ir 13 vienības. Bez šī auto arī 2005. gada "Volvo XC90", 1990. gada "Audi 100", 1985. gada "Vaz 2121", pieci traktori, kombains "Jeņisej", "Volvo C303" kravas transporta furgons, transporta kravas kaste un viena vienkārši “lauksaimniecības tehnika”.

Darbs Saeimas sēdē
Darbs Saeimas sēdē

Deputāta īpašumā arī ir dzīvoklis Praulienas pagastā, būve Ļaudonas pagastā, zeme Praulienas un Mētrienas pagastā. Bezskaidrā naudā Ceļapīters glabā 65 tūkstošus eiro, viņa alga pērn bijusi 62,5 tūkstoši eiro, bet 12 tūkstoši eiro gūti no īpašuma pārdošanas.

Jānis Dombrava iegulda akcijās un gūst dividendes

Deputāts Jānis Dombrava (35) bezskaidrā naudā glabā gandrīz 12 tūkstošus ASV dolāru un nepilnus 9,5 tūkstošus eiro.

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Sprūds, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis un Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Jānis Dombrava tiekas ar Latvijas diplomātisko misiju vadītājiem.
Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Sprūds, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis un Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Jānis Dombrava tiekas ar Latvijas diplomātisko misiju vadītājiem.

Bet krietni vairāk viņš ir ieguldījis akcijās – lielākoties firmās ASV. Pēc deklarācijā paustā, vērtīgākie ieguldījumi ir "Diamondback Energy" (akcijas gandrīz 43 tūkstošu dolāru vērtībā), "Callon Petroleum Company" (gandrīz 20 tūkstoši), "SM Energy Company" (nepilni 10 tūkstoši). Dombravas ieguldījumu kopējā vērtība lēšama ap 90 tūkstošiem ASV dolāru (ap 85 tūkstoši eiro). Un ieguldītais nes arī peļņu – tā "Diamondback Energy" Dombravam pērn dividendēs izmaksājusi 2197 dolārus, "MFA Financial" – 595 dolārus, "Chord Energy Corporation" – 392 dolārus, "SM Energy Company" – 150 dolārus, bet citas firmas arī vēl mazākas summas.

Algā Saeimas deputāts saņēmis 72,4 tūkstošus eiro, 5881 eiro liels bijis pabalsts no VSAA, 249 eiro liela pensija no "AAS CBL Life", 274 eiro pabalsts nācis no Saulkrastu novada pašvaldības. Dombravam gan ir arī 14 tūkstošu un nepilnu septiņu tūkstošu eiro lielas parādsaistības, pieder 2007. gada izlaiduma automašīna "Volvo XC70", valdījumā ir 2022. gada spēkrats Dacia Spring, īpašumā ir zeme Saulkrastos, kopīpašumā – dzīvoklis Rīgā.

Raivis Dzintars saņem 23,5 tūkstošus par avārijā bojāto auto

Raivis Dzintars (41), kas pērn izraisīja autoavāriju uz Gaisa tilta, KASKO apdrošināšanas ietvaros par negadījumā neatgriezeniski bojāto automašīnu saņēmis 23,5 tūkstošus eiro. “No šīs summas 12 908 eiro 93 centi izmaksāti uz manu kontu, bet ar starpību segta atlikušā līzinga daļa par negadījumā bojāto automašīnu,” tā savā deklarācijā paskaidro deputāts.

Ziemassvētku radošā darbnīca pie Saeimas nama
Ziemassvētku radošā darbnīca pie Saeimas nama

Pie pērn veiktajiem darījumiem Dzintars norādījis 25,6 tūkstošu eiro lielu aizņēmumu un gandrīz 37 tūkstošu eiro pirkumu – automašīnas iegādi, izmantojot līzingu. Politiķa deklarācijā redzams, ka viņa valdījumā tagad ir 2017. gada izlaiduma "Audi Q7", viņam pieder dzīvoklis, būve un divi zemes gabali Siguldā. Bezskaidrā naudā uzkrāti 15,4 tūkstoši eiro, algā Saeimā saņemti 79,2 tūkstoši, bet 3627 eiro gūti no "Airbnb" un 2393 eiro no "Booking.com", visticamāk, par nekustamā īpašuma īstermiņa izīrēšanu. Tāpat Dzintars deklarējis parādsaistības – 57 tūkstoši un 23,3 tūkstoši eiro.

Jencītim divi dzīvokļi Līgatnē

Evaņģēlisko kristiešu draudzes Kristus pasaulei vecākais mācītājs Mārcis Jencītis (54) pērn no šīs organizācijas algā saņēmis 12 tūkstošus eiro, vēl 48,8 tūkstoši nākuši par darbu Saeimā.

Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēde
Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēde

Nekādus darījumus Jencītis veicis nav, dzīvo bez parādiem un aizdevumiem, uzkrājis bankā 23,6 tūkstošus eiro, un viņam pieder divas BMW automašīnas – 2012. un 2008. gada izlaiduma, kā arī divi dzīvokļi Līgatnē, bet lietošanā ir dzīvoklis Rīgā.

Arturs Krišjānis Kariņš sakrājis 333 tūkstošus

Bijušais premjers un ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (59) savā deklarācijā par 2023. gadu norādījis, ka kopumā algā saņēmis 117 tūkstošus eiro.

10.04.2024. Atstājot ārlietu ministra amatu, Krišjānis Kariņš ĀM portretu galerijā atklāj savu portretu (portreta autors – Gatis Rozenfelds)
10.04.2024. Atstājot ārlietu ministra amatu, Krišjānis Kariņš ĀM portretu galerijā atklāj savu portretu (portreta autors – Gatis Rozenfelds)

Viņa īpašumā ir nekustamais īpašums Rīgā, kopīpašumā – Ainažos. Kariņam tāpat pieder 2013. gada izlaiduma automašīna "Toyota Yaris Hybrid", 2015. gada izlaiduma mopēds "Aprilia SR 50" un 2007. gadā ražota airu laiva "Terhi 440". Bezskaidros līdzekļus uzkrājis gan "Swedbank", gan beļģu bankā KBC, gan finanšu institūcijās ASV, piemēram, 125 tūkstoši ASV dolāru ir "Morgan Stanley" pensiju fondā. Kopumā politiķis deklarējis uzkrātus bezskaidrās naudas līdzekļus aptuveni 333 tūkstošu eiro apmērā, un vēl 43 tūkstošu ASV dolāru vērtas esot viņam piederošās akcijas dažādos ASV uzņēmumos. Visvairāk – 32 tūkstošu dolāru vērtībā – viņam ir farmācijas uzņēmuma "Eli Lilly and Company" akcijas.

Igors Judins tiek pie divām jaunām škodām

Deputāts Igors Judins (46) deklarējis trīs jaunus kredītus – 184,15 tūkstoši eiro, 43,7 tūkstoši eiro un 22,7 tūkstoši eiro.

Juridiskās komisijas sēde
Juridiskās komisijas sēde

Tāpat reģistrējis pārdevumu par 22 tūkstošiem eiro – tā ticis vaļā no sava līdzšinējā auto, 2018. gada izlaiduma škodas. Tagad Judina valdījumā ir divas aizvadītā gada izlaiduma mašīnas – "Škoda Kodiaq" un "Škoda Kamiq". Īpašumā ir arī dzīvoklis Rīgā, lietošanā – galvaspilsētā esoša zeme un ēkas, kādu iepriekšējā deklarācijā nebija. Kopumā Judina parādsaistības nu sasniedz gandrīz ceturtdaļmiljonu.

Kulbergam auto netrūkst

Andris Kulbergs (44) pērn iegādājies 2021. gada izlaiduma spēkratu "BMW I I3S" un transporta piekabi "Syland NP1".

Saeimas svinīgā sēde par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai
Saeimas svinīgā sēde par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai

Transportlīdzekļu Auto asociācijas valdes loceklim Kulbergam netrūkst – deputātam ir arī 1985. gada izlaiduma "Audi 90", 1999. gada "Mitsubishi Lancer Evolution", 1973. gada "Dodge Challenger" un 1939. gada izlaiduma "Alfa Romeo 6C 2500SS". Tāpat viņam pieder trīs motocikli – 2020. gada "KTM 125 Duke", 2018. gada izlaiduma "Ducati Multistrada 1260 S" un 1956. gada "EMW R35" (kas faktiski atrodoties Rīgas Motormuzeja īpašumā), vēl arī kvadricikls "Suzuki".

Kulbergam ir divi nekustamie īpašumi Rīgā, bezskaidrā naudā uzkrāti vairāk nekā 20 tūkstoši eiro, 975 britu kantora "Inchape" akcijas gandrīz astoņu tūkstošu sterliņu mārciņu vērtībā, nav ne parādu, ne aizdevumu. Kā ienākumus deputāts deklarējis 74 tūkstošu eiro lielu algu par darbu Saeimā, saņemtu 15 tūkstošu eiro lielu apdrošināšanas atlīdzību, 38 tūkstošu eiro lielas dividendes no SIA "VK Development", četru tūkstošu eiro subsīdijas no Klimata un enerģētikas ministrijas, 2000 eiro lielu kompensāciju no kādas privātpersonas un divu tūkstošu eiro lielu dāvinājumu no mātes Elēnas.

Kiršteinam pieder Ķīnas un ASV firmu akcijas

Ķīnas uzņēmuma "NIO Inc" akcijas 2,5 tūkstošu ASV dolāru vērtībā, ASV gigantu "Meta Platform" un "NVIDI Corporation" akcijas (6873 dolāri un 4502 dolāri) – ar tādiem ieguldījumiem var lepoties Aleksandrs Kiršteins (75).

Tāpat deputāts norādījis, ka bezskaidrā naudā glabā 38,9 tūkstošus eiro, viņam pieder zeme Vecpiebalgas pagastā un nekustamais īpašums Garkalnes pagastā, kā arī transporta piekabe laivu vedējs, bet valdījumā ir 2019. gada izlaiduma spēkrats "Škoda Superb". No Saeimas algā Kiršteins pērn saņēmis gandrīz 65 tūkstošus eiro, vēl 32,3 tūkstoši ieskaitīti no VSAA kā pensija.

Puntulim obligācijas par 150 tūkstošiem

Kādreizējais kultūras ministrs, operas tenors un leģendārās grupas "Pērkons" vokālists Nauris Puntulis (62) deklarējis bezskaidrā naudā uzkrātus gandrīz 83 tūkstošus eiro, viņa īpašumā ir arī valsts krājobligācijas 150 tūkstošu eiro vērtībā, kas iegādātas pērn.

Saeimas svinīgā sēde par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai
Saeimas svinīgā sēde par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai

Tāpat Puntulim pieder divi dzīvokļi Rīgā, zeme un ēkas Rojas un Carnikavas pagastā, būve Ģibuļu pagastā, kopīpašumā ir zeme Jumpravas pagastā. Brauc politiķis ar 2007. gada izlaiduma "Nissan Qashqai", viņam ir arī piekabe laivu pārvadāšanai un divas motorlaivas – 2006. gada "Terhi" un 1967. gadā ražota "Kazanka". Par ministra darbu Puntulis pērn saņēmis gandrīz 80 tūkstošus eiro, vēl 15,5 tūkstošus – kā deputāts. 10 tūkstošu eiro liela bijusi pensija, 1647 eiro – ienākumi no saimnieciskās darbības, 107 eiro nākuši kā honorārs no Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības, 533 eiro honorārs no Madlienas pagastmājas, 569 eiro ieskaitījis Valsts kultūrkapitāla fonds, 1733 eiro – SIA "Forte Froduction", 2800 eiro – SIA "Art Management Group".

Aleksejs Rosļikovs nomaina dzīvokli

Pārdevis savu iepriekšējo dzīvokli par 155 tūkstošiem eiro, Aleksejs Rosļikovs (40) pērn iegādājies jaunu – par 194 tūkstošiem.

Pie darījumiem savā deklarācijā deputāts norādījis 134 tūkstošu eiro vērtu hipotekāro kredītu un finanšu līzingu 59 tūkstošu eiro apmērā, kas, visticamāk, ņemts, lai valdījumā iegūtu 2015. gada izlaiduma automašīnu "Mercedes-Benz S63 AMG 4MATIC". 134 tūkstoši un gandrīz 32 tūkstoši – tādas tagad ir Rosļikova parādsaistības.

Māris Sprindžuks pārdod zemi Ādažos

Māris Sprindžuks (52) savā deklarācijā norādījis, ka viņa īpašumā ir seši zemes gabali Ādažu pagastā un zeme Pušas pagastā, kopīpašumā – zeme Jūrkalnes pagastā un Saulkrastos, kā arī nekustamais īpašums Salaspils pagastā.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde

Vienu zemes gabalu Ādažu novadā deputāts pērn pārdevis par 20 tūkstošiem eiro, tāpat norādījis, ka dzēsis hipotekāro kredītu 176 tūkstošu eiro apmērā, izdarījis divus aizņēmumus hipotekārā kredīta dzēšanai – 50 tūkstošu un 38,5 tūkstošu eiro lielus. Tāpat viņš deklarējis trīs aizdevumus – kopumā 80 tūkstoši eiro. Nekādu ievērības cienīgu uzkrājumu Sprindžukam neesot.

Didzis Šmits aizņemas 145 tūkstošus

Deputāts Didzis Šmits (49) pērn aizņēmies 145 tūkstošus eiro, taču nekādus ievērojamus pirkumus nav veicis.

Eiropas lietu komisijas sēde
Eiropas lietu komisijas sēde

Viņš nomā dzīvokli Rīgā, īpašumā ir 2017. gada izlaiduma aizpērn pirkts spēkrats "Toyota RAV4" un 1998. gada izlaiduma "Mazda 626". Par zemkopības ministra amata pienākumu pildīšanu Šmits pērn saņēmis 78 tūkstošus eiro, vēl 15,3 tūkstoši saņemti par darbu Saeimā.

Smiltēns ar nekustamajiem īpašumiem Saulkrastos

Viens no beidzamā laika redzamākajiem deputātiem, pašreizējais Saeimas sekretārs Edvards Smiltēns (39) uzkrājis gandrīz 40 tūkstošus eiro, viņam pieder divi nekustamie īpašumi Saulkrastos, bet lietošanā ir 2018. gada izlaiduma mersedess.

Bez saņemtās 106 tūkstošu lielās algas bijušais Saeimas spīkers Smiltēns deklarējis arī 42,66 eiro ienākumu no Valsts ieņēmumu dienesta un 2445 eiro un 300 eiro ienākumus no privātpersonām.

Edvīns Šnore nopērk jaunu auto

Par 18 174 eiro deputāts Edvīns Šnore (50) pērn iegādājies pavisam jaunu automašīnu "Dacia Duster".

Darbs Saeimas sēdē
Darbs Saeimas sēdē

Tāpat Šnorem pieder lērums akciju – gan ASV, gan Ķīnas un Izraēlas kompānijās. Lielākās summas – 5775 un 5611 eiro – ieguldītas "General Electric" un "Alibaba". Bezskaidrā naudā deputāts ir uzkrājis gandrīz 65 tūkstošus eiro, algā pērn saņēmis 76 tūkstošus eiro, 55,3 tūkstoši nākuši no SIA "Stiga RM Mežs" kā “ienākumi no kokmateriālu un augoša meža atsavināšanas”. Vēl deklarācija vēsta, ka Šnores īpašumā ir divi dzīvokļi Rīgā, viens Kuldīgā, viens Remtes pagastā, viens Olaines pagastā.

Ģirts Štekerhofs bankās glabā ceturtdaļmiljonu

Trīs dzīvokļi, būve un zeme Ventspilī, bankās sakrāts vairāk nekā ceturtdaļmiljons, 417 tūkstošu eiro vērti “vērtspapīri, kuros nostiprināta tiesība” – ar tādu kapitālu lepojas Ģirts Štekerhofs (60), bijušais Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Ķirurģijas nodaļas vadītājs un basketbola kluba "Ventspils" prezidents.

Tāpat Štekerhofs pērn par 67 tūkstošiem eiro pārdevis savu auto – 2021. gada izlaiduma "Mercedes-Benz V-Klasse".

Edgars Tavars šķiras no Rīgas dzīvokļiem

Trīs nekustamā īpašuma dāvinājumi – 200, 100 un vēlreiz 100 tūkstošu vērti – norādīti Edgara Tavara (41) deklarācijā. Tāpat politiķis divus nekustamos īpašumus pārdevis – par 4622 un 4089 eiro, kā arī par 29 tūkstošiem nopircis 2017. gada izlaiduma auto "Volvo XC60", ņemot 20 050 eiro lielu finanšu līzingu.

Dzīvoklis un nekustamais īpašums Rīgā, īpašums Zosēnu pagastā – tas tagad pieder Tavaram. Salīdzinot ar vēl gadu iepriekš iesniegto deklarāciju, Tavars šķīries no diviem dzīvokļiem Rīgā, vēl viena nekustamā īpašuma Rīgā un trim kopīpašumā bijušiem īpašumiem Liepājā. Uzkrājumu Tavaram nav, ir deklarētas divas parādsaistības – nepilni 40 tūkstoši un 17,5 tūkstoši eiro.

Aiva Vīksna sakrājusi gandrīz 250 tūkstošus

248 tūkstošus eiro bezskaidrā naudā glabā Aiva Vīksna (56), kas algā pērn saņēmusi gandrīz 65 tūkstošus eiro.

Darbs Saeimas sēdē
Darbs Saeimas sēdē

Bet 28,5 tūkstoši deklarēti kā ienākumi no Austrijas finanšu institūcijas "Grazer Wechselseitige Versicherung Aktiengesellschaft AS". 1234,39 eiro politiķe, uzņēmēja un filantrope saņēmusi kā procentus no noguldītā un deklarējusi arī aizdevumu – 43 140 Gruzijas laru (aptuveni 15 tūkstoši eiro) apmērā.

Juris Viļums pārdod dzīvokli un nopērk mašīnu

Deputāts Juris Viļums (42) aizvadītajā gadā par 15 tūkstošiem eiro pārdevis dzīvokli Preiļos, bet par 16,3 tūkstošiem eiro iegādājies 2013. gada izlaiduma automašīnu "VW Sharan".

Ārlietu komisijas sēde
Ārlietu komisijas sēde

Tāpat viņa īpašumā jau ir 2009. gada izlaiduma šāda paša modeļa auto. Bezskaidrā naudā Viļums glabā 15 tūkstošus eiro, viņam pieder zeme Griškānu pagastā, zeme un ēkas Ezernieku pagastā, kopīpašumā ir zeme Ezernieku pagastā.

Vucānam kontos 400 tūkstoši

Vairāk nekā 400 tūkstoši eiro banku kontos – par vienu no Saeimas bagātākajiem deputātiem droši var dēvēt Jāni Vucānu (68).

Tāpat politiķis deklarējis skaidras naudas uzkrājumus – tur ir gan trīs tūkstoši eiro un 560 ASV dolāri, gan divi simti Dānijas kronu, 70 zviedru kronu, 380 Gruzijas laru un 3500 Dienvidkorejas vonas. Viņa īpašumā ir trīs auto – 2020. gada izlaiduma "Citroen C3 Aircross", 2000. gada "Opel Zafira" un 1989. gada "Renault 19". Deputāta ienākumi pērn bijuši vairāk nekā 160 tūkstoši eiro – 81 tūkstoti liela alga no Saeimas, gandrīz 37 tūkstošu liela pensija, 28 tūkstošu alga no Ventspils augstskolas, 8100 eiro kompensācija no Saeimas, 4300 eiro alga no SIA "IT kompetences centrs", kā arī nākuši vairāki simti eiro procentos no bankās noguldītā.