foto: Hollandse Hoogte/Shutterstock/ Vida Press
Eirovīzijas rīkotāji pirmo reizi skaidro, kāpēc patiesībā diskvalificēja Nīderlandes pārstāvi
Nīderlandes pārstāvis Eirovīzijā Josts Kleins.
Mūzika
2024. gada 16. maijs, 14:52

Eirovīzijas rīkotāji pirmo reizi skaidro, kāpēc patiesībā diskvalificēja Nīderlandes pārstāvi

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Lai gan 2024. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls jau pagājis, nav rimušās runas par Nīderlandes pārstāvja Josta Kleina diskvalifikāciju.

Eirovīzijas rīkotāji nosaukuši iemeslu, kura dēļ patiesībā diskvalificējuši Nīderlandes pārstāvi, dziedātāju Jostu Kleinu.

Eiropas Raidorganizāciju apvienība paziņoja, ka iepriekš izskanējusī versija it kā īsti neatbilst patiesībai. Iepriekš paziņots, ka Josts parādījis "draudīgu žestu" kameras virzienā, kad operators to filmējis bez piekrišanas.

Taču konkursa rīkotāji norāda, ka Nīderlandes pārstāvis it kā pārkāpis Eirovīzijas noteikumus, ko var apliecināt liecinieki, raksta "The Guardian". Kā ziņo Eiropas Raidorganizāciju apvienība, mākslinieka rīcība apdraudējusi personāla un filmēšanas grupas drošību.

"Josta uzvedība bija klajš konkursa noteikumu pārkāpums, kas vērsts uz drošas darba vides nodrošināšanu visam personālam un filmēšanas komandas aizsardzību," teikts Eiropas Raidorganizāciju apvienības paziņojumā, raksta "Postimees.ee".

Eirovīzijas rīkotāji piebilda, ka ņemot vērā incidentu un to, ka drīzumā lietu nodos izskatīšanai prokuroram, tika nolemts, ka Kleins nedrīkst piedalīties lielajā finālā: "Mums nav pieejas tiesas procesam, taču, ņemot vērā notikušā apstākļus, un fakts, ka drīzumā policijas lieta tiks nodota prokuroram, nebūtu vietā, lai Josts piedalītos finālā".

Atgādināsim, ka Nīderlandes pārstāvis iekļuva Eirovīzijas finālā. Taču konkursa norises dienā viņš negaidīti tika diskvalificēts. Zināms, ka noticis nepatīkams incidents ar viņa un kādas filmēšanas komandas operatores piedalīšanos.