Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Baznīcas Nīderlandē skandina diskvalificētā Eirovīzijas dalībnieka dziesmu “Europapa”
foto: AFP/Scanpix
Diskvalificētais Nīderlandes pārstāvis Josts Kleins
Pasaulē

Baznīcas Nīderlandē skandina diskvalificētā Eirovīzijas dalībnieka dziesmu “Europapa”

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Lai gan 2024. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls jau pagājis, Nīderlandē nav rimusies sašutums par valsts pārstāvja Josta Kleina diskvalifikāciju. Viņa ierakstu dziesma “Europapa” pat tiek atskaņota baznīcās kā atbalsta zīme.

Baznīcas Nīderlandē skandina diskvalificētā Eirovī...

Šie videoklipi ir kopīgoti tīmeklī “X”, un oriģinālais “TikTok: ir ieguvis vairāk nekā 300 tūkstošus “patīk” atzīmes. Nīderlandes iedzīvotāji ir visai skarbi savos viedokļos par Eirovīziju un tās rīkotājiem, kas aizliedza Kleinam piedalīties finālā.

Atgādinām, ka Nīderlandes pārstāvis pusfinālā uzstājās pārliecinoši un gatavojās kāpt uz skatuves 11. maijā, taču EBU pēkšņi paziņoja par viņa diskvalifikāciju. Kā izrādījās, mākslinieks uzbrucis operatoram, kurš viņu bez atļaujas filmēja, kā rezultātā pat policija sāka interesēties par vardarbīgo incidentu.

Taču ne visi piekrita Eiropas raidorganizācijas lēmumam. Pirms fināla bukmeikeru līdera fani savāca simtiem tūkstošu parakstu viņa atbalstam, taču tajos netika uzklausīts.

Pēc konkursa savā mītnes zemē Josts Kleins saņēma spēcīgu atbalstu televīzijā, sociālajos medijos un pat baznīcās. “Eiropopa” melodiju varēja dzirdēt dažādās svētvietās.