Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Dziedātājs Dons 11. maija pārstāvējis Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, uzstājoties ar 11. kārtas numuru.

Dons 2024. gada Eirovīzijas finālā Malmē

Dziedātājs Dons 11. maija pārstāvējis Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, uzstājoties ar 11. kārtas numuru.

Slavenības

"Tā ir pamatīga gaļasmašīna!" - Dons par Eirovīziju

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

“Foršas sajūtas. Iepūtām Latvijas elpu visā Eirovīzijā, kas ir pasaulē skatītākais TV šovs! Šīs divas nedēļas Zviedrijā bija kā lielisks piedzīvojums un milzīga pieredze, ko atcerēšos visu mūžu!” pēc Eirovīzijā iegūtās 16. vietas sajūsmas pilns bija Latvijas pārstāvis Dons.

"Tā ir pamatīga gaļasmašīna!" - Dons par Eirovīzij...

Dons paveica milzīgu darbu un pierādīja, ka skatītāju sirdis iekarot un žūriju uzrunāt var arī vien ar lielisku dziesmu un vokālu, nevis ar mega iespaidīgiem šoviem, kuros dalībnieki sacentās kailumā un ārišķībās. 68. Eirovīzijas dziesmu konkurss ieies vēsturē ne tikai ar to, ka Latvija pēc astoņu gadu pārtraukuma iekļuva finālā, bet arī ar pirmā nebinārā mākslinieka uzvaru un daudziem skaļiem skandāliem.

68. Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls Malmē.

2024. gada Eirovīzijas fināls Malmē

68. Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls Malmē.

Latvija kā taurenis

Bukmeikeri Latvijas pārstāvim Donam nedeva cerības iekļūt finālā. Pat vēl trakāk – likmju kūrētāji prognozēja vienu no pēdējām vietām starp visiem dalībniekiem! Taču Dons bija nesatricināms, jau pirms došanās uz Eirovīziju viņš intervijā žurnālam "Kas Jauns" izteicās, ka pienācis laiks pierādīt, ka bukmeikeri mēdz arī kļūdīties. Un Dons to izdarīja! Viņš pusfinālā savu "Hollow" nodziedāja tā, ka pats izplūda asarās.

Iespējams, ka Dons skatītāju mīlestību iekaroja arī ar savu vienkāršību, sirsnību un, jā, arī ar teikto preses konferencē pēc pusfināla, kad, salīdzinot Latviju ar tauriņu, kuram jābūt brīvam, izpelnījās klātesošo ilgstošus aplausus. “Pasaulē vienīgā valsts, kas ir taureņa formā, ir Latvija. Un taurenis simbolizē cerību un brīvību. Lai kļūtu par taureni, tev jāprot lidot un tev jābūt brīvam. Un katra valsts pasaulē ir pelnījusi būt brīva!” teica Dons.

Pēc fināla Dons bijis tik noguris, ka gribējās gulēt, nevis ballēties. “Patiesībā Eirovīzija ir pamatīga “gaļasmašīna”, ik dienu pa vairākiem mēģinājumiem,” žurnālam "Kas Jauns" svētdienas rītā atzina Dons, paskaidrojot: “Skrējiens bija pamatīgs. Trešdien divi mēģinājumi, ceturtdien mēģinājums un pusfināls, pēc kura viesnīcā bijām trijos naktī, piektdien jau pusdesmitos no rīta karogu parādes mēģinājums un pēc tam divi mēģinājumi arēnā, bet sestdien pirms fināla arī bija divi mēģinājumi. Esmu noguris. Bet cepuri nost mūsu komandai, Latvijas delegācija nostrādāja lieliski!”