foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Jāņa un Gundas Reiru laulība oficiāli šķirta. Kā sadalīta manta?
Par to, ka laulībā gluži viss nav kārtībā, žurnāls "Kas Jauns" rakstīja jau pērnvasar. Acīgi ļaudis jau bija pamanījuši, ka Gunda atšķirībā no vīra vairs nenēsā arī laulību gredzenu. Tika pat mēļots, ka Reiram ir izveidojušās tuvākas attiecības ar bijušo izglītības un zinātnes ministri Anitu Muižnieci, taču abi par šādām runām vien pasmējās.
Slavenības
2024. gada 8. maijs, 06:31

Jāņa un Gundas Reiru laulība oficiāli šķirta. Kā sadalīta manta?

Paula Ivanova

Žurnāls "Kas Jauns"

Pērn oficiāli šķirta 14. Saeimas deputāta Jāņa Reira un viņa sievas Gundas Reires, Valsts prezidenta kancelejas vadītājas, laulība.

Jānim šī bija trešā, Gundai – otrā laulība. To, ka 2007. gadā noslēgtā Reiru laulība, kurā pasaulē nākusi meita Sofija, šķirta aizvadītajā gadā, var redzēt pēc Valsts prezidenta kancelejas vadītājas iesniegtās amatpersonas deklarācijas, kurā laulātā drauga vārds vairs neparādās, un arī viņa pati žurnālam "Kas Jauns" apstiprina, ka šķiršanās notikusi jau pirms gada.

“Šķiršanas process norisinājās mierīgi, raiti un bez sevišķām domstarpībām. Mums abiem iet labi,” tā Reire. Savukārt bijušais finanšu, labklājības un arī īpašu uzdevumu ministrs elektroniskās pārvaldes lietās Jānis Reirs norāda: “Šķiršanās bija abpusējs lēmums, un svarīgi, ka esam palikuši labās attiecībās.”

Kā savā deklarācijā norāda Gunda Reire, pēc šķiršanās viņai tagad kopīpašumā pieder nekustamais īpašums Rojas pagastā, bet lietošanā ir dzīvoklis Rīgā. Tāpat īpašumā ir 2019. gada izlaiduma automašīna "Mazda CX-5". Bijušais vīrs viņai pērn uzturlīdzekļos samaksājis 5960 eiro un vēl ieskaitījis 25 tūkstošus eiro. Lai arī Reires ienākumi pērn sasnieguši gandrīz 150 tūkstošus eiro, nekādus ievērības cienīgus skaidrās vai bezskaidrās naudas uzkrājumus viņa nav deklarējusi. Toties tikusi vaļā no parādsaistībām – gadu iepriekš viņai tās sasniedza 15 tūkstošus eiro.

Savukārt Reira īpašumā palicis dzīvoklis Rīgā, valdījumā – 2021. gada izlaiduma spēkrats "Jaguar F-Pace", bezskaidrā naudā uzkrāti gandrīz 30 tūkstoši eiro. Algā kā deputāts Reirs pērn saņēmis gandrīz 80 tūkstošus eiro. Vēl gadu iepriekš Reiram kopīpašumā bija nekustamais īpašums Rojas pagastā, bet pēc šķiršanās tas, šķiet, ticis bijušajai sievai.