Kā svētku galdam pagatavot slaveno Velveta kūku? Ilzes Kupčas recepte
Gatavojoties Latvijas valsts svētkiem, īpaši piedomājam, ko likt uz baltā galdauta. Lūk, televīzijas raidījuma "Svētku kūka" vadītājas un Latvijā pazīstamās kūku meistares Ilzes Kupčas piedāvātā recepte slavenajai Velveta kūkai!
Pamatne
1 paciņa (180–200 g) sviesta
2 olas
300 g cukura
2 tējk. kakao
1 tējk. (15 g) cepamā pulvera
250 g miltu
150 ml kefīra
1 tējk. (10 g) sarkanās pārtikas krāsvielas
Krēms
500 ml svaigā siera
500 ml saldā krējuma
5 ēd.k. cukura
Dekorēšanai: ogas, ievārījums, šokolādes krēms
Mīkstu sviestu saputo ar cukuru un olām, pievieno kakao, cepamo pulveri, miltus, kefīru, krāsvielu un saputo. Masu lej veidnē un cep 170–180 grādos apmēram 30 minūtes. No atdzisuša biskvīta ar formu izspiež aplīšus.
Krēmam sakuļ svaigo sieru, saldo krējumu ar cukuru stingrā masā un izvieto uz pamatnes, atstāj vidū caurumu, kuru pilda ar ievārījumu vai šokolādes krēmu. Pa virsu liek nākamo biskvītu un atkal krēma kārtu, kuru pēc sirds patikas dekorē ar ogām, konservētiem augļiem vai kaltētu aveņu drupačām.