foto: Vida Press
Modē atgriežas brošas! Tās izvēlas arī Holivudas zvaigznes Kilians Mērfijs, Roberts Daunijs un Metjū Makonahijs
Slavenības
2024. gada 19. aprīlis, 06:12

Modē atgriežas brošas! Tās izvēlas arī Holivudas zvaigznes Kilians Mērfijs, Roberts Daunijs un Metjū Makonahijs

Vita Zvaigznīte

Žurnāls "Kas Jauns"

Brošas šogad pamanītas teju visās Parīzes un citās modes nedēļu skatēs. Turklāt šosezon tās ir topā arī vīriešiem! Savukārt tie, kam brošas neiet pie sirds, izvēlas jostas ar oriģinālu sprādzi vai pat metāla korseti.

Rotaslieta, bieži ar dārgakmeni vai tā imitāciju, kas paredzēta piespraušanai pie tērpa, ir zināma jau kopš 5. gadsimta, taču pēdējās desmitgadēs brošas tika uzskatītas par novecojušām un nemodernām. Nu tās piedzīvo renesansi!

Īru aktieris Kilians Mērfijs (47), kas šogad triumfēja "Oskara" balvu pasniegšanas ceremonijā kā gada labākais aktieris, "Versace" uzvalkam bija pieskaņojis "Sauvereign" zīmola brošu no 18 karātu zelta, tā bija radīta speciāli viņam.

foto: MediaPunch / BACKGRID/ Vida Press
Kilians Mērfijs.

Amerikāņu aktieris Roberts Daunijs (59), kurš šogad saņēma savu pirmo "Oskaru", pēc balvas bija ieradies "Saint Laurent" modes nama šūdinātā uzvalkā, ko papildinājis ar kulta amerikāņu juvelieru zīmola "Tiffany & Co Amapola" brošu. Tās stiebrs ir darināts no 18 karātu zelta, bet zieds – no zīda.

foto: John Angelillo/UPI/Shutterstock/ Vida Press
Sjūzena un Roberts Dauniji.

Populārā amerikāņu aktiera Metjū Makonahija (54) "Cindy Chao The Art Jewel" broša ir īsts mākslas darbs, savukārt pēc dārgakmeņu skaita tā varētu sacensties ar kolēģu aktrišu kaklarotām! Proti, tā veidota no 3,3 karātu dzeltenā dimanta, kam apkārt ir 886 rubīni!

foto: Media Punch/INSTARimages/ Vida Press
Metjū Makonahijs.

Mūziķis un aktieris Džastins Timberleiks (43) arī neatpalika un izvēlējās "Jean Schlumberger by Tiffany L’Envol" brošu putna spārnu veidolā. Tā ir darināta no desmit saldūdens pērlēm un 260 apaļajiem dimantiem.

foto: Matt Baron/BEI/Shutterstock/ Vida Press
Džastins Timberleiks.

Karalisko ģimeņu pārstāves nav tik ļoti atkarīgas no modes tendencēm kā šovbiznesa darboņi, tāpēc pie viņu tērpiem brošas var redzēt diezgan bieži. Taču arī karalienes mēdz pārsteigt ar aksesuāru izvēli, kā to nesen izdarīja Nīderlandes karaļa Vilema Aleksandra (56) sieva Maksima (52). Proti, karalienes labo plecu rotāja divi argentīniešu zīmola "Celedonio" no pērlēm un kristāliem darināti milzīgie zirnekļi! Jāpiebilst, ka karalienes kolekcijā ir arī citas brošas gan ar zirnekļiem, gan vabolēm, gan citiem insektiem.

foto: RUT / SplashNews.com/ Vida Press
Maksima.

Lielbritānijas monarha Čārlza (75) sieva Kamilla (76) uz tikšanos ar biškopjiem ieradās nevis ar vienu, bet ar divām bišu brošām! Karalisko dārglietu pazinēji lēš, ka mazākā no “bitēm” ir no karalienes Elizabetes II (1926–2022) personīgās rotu kolekcijas, taču viņa nekad to nebija piespraudusi uz publiskiem pasākumiem, toties, kā redzam, pēc viņas aiziešanas mūžībā to veiksmīga dara vedekla.

foto: Chris Jackson/WPA Pool/Shutterstock/ Vida Press
Queen Camilla smiles as she meets a young well-wisher, who places her hand over her face, during the visit to the Farmers' Market on March 27, 2024 in Shrewsbury, England.

Garā melnā vakarkleita ir klasika, taču, ja to papildina ar pamanāmu jostu, tā kļūst par ultramodernu tērpu! To savā "Instagram" kontā uzskatāmi demonstrē angļu modele un aktrise Rouzija Hantingtone-Vaitlija (36), pozējot "Tom Ford" kleitā ar masīvu apzeltītu jostu.

Uzlecošā Holivudas zvaigzne Nele Taigera Frī (24) savas jaunākās filmas pirmizrādei bija izvēlējusies klasisko melno "Balenciaga" vakarkleitu, uz kuras fona īpaši izcēlās neparasta (un ļoti dārga - 3140 eiro!) "Khaite" zīmola josta, kas darināta no antīka zelta.

foto: Chelsea Lauren/Shutterstock/ Vida Press
Nelle Taigera Frī.

Amerikāņu aktrises Sī Šimukas (29) iznāciens uz sarkanā paklāja nepalika nepamanīts, pateicoties metāla korsetei, ar kuru viņa papildināja savu "Mônot" zīmola tērpu. 4845 eiro vērtās korsetes modelis saucas “skelets”, un tā ir veidota pēc cilvēka krūškurvja līdzības.

foto: CraSH/Shutterstock/ Vida Press
Šī Šimuka.