Alina Kellere Milānas modes nedēļā 2023. gadā

Lai prognozētu, kas nākamajā sezonā būs modē, influencere un viena no populārākajām Latvijas stilistēm Alina Kellere jau 13. reizi apmeklēja ...

gallery icon
Slavenības
2023. gada 9. novembris, 06:33

Blogere Alina Kellere aizbrauc uz Milānas modes nedēļu. Ko viņa tur redzēja?

Ieva Valtere

Žurnāls "Kas Jauns"

Lai prognozētu, kas nākamajā sezonā būs modē, influencere un viena no populārākajām Latvijas stilistēm Alina Kellere jau 13. reizi apmeklēja Milānas modes nedēļu. Viņa ir vienīgā blogere no Latvijas, kas piedalījās nesen notikušajā rudens pasākumā.

Neraugoties uz to, ka pēdējo sešu gadu laikā iznēsājusi un pasaulē laidusi divus bērniņus, Alina pamanījusies būt klāt uz katru Milānas modes nedēļu, kas notiek divas reizes gadā. Nesen aizvadītā skate, kas iezīmēja nākamā gada pavasara/vasaras modes tendences, bija trīspadsmitā viņas stilistes karjerā. “Man tā ir izaugsmes iespēja gan profesionālā, gan individuālā ziņā,” žurnālam "Kas Jauns" stāsta stiliste.

Zināms, ka Milānas modes nedēļa nav pasākums, uz kuru jebkurš tā vienkārši var nopirkt biļeti un braukt. Tas galvenokārt pieejams tiem, kas darbojas modes industrijā. Un gatavošanās ir pamatīga! Alina atklāj, ka ceļojumu uz Itāliju viņai neviens neapmaksā. “Katru reizi es braucu par savu naudu, ko krāju tieši šim ceļojumam. Kad es tikai sāku braukt, man vajadzēja 500 eiro, bet tagad summa ir diezgan liela – aptuveni 10 000 eiro, kurā iekļauti apartamenti, biļetes, transfērs un ēšana visai manai komandai,” atklāj Alina. Šogad kopā ar stilisti uz Milānu devās trīs cilvēku komanda, lai palīdzētu tikt galā ar foto un video tehnisko pusi. “Pasākumam es sāku gatavoties jau trīs mēnešus iepriekš, jo vajag sakombinēt un atrasts aptuveni 10–15 tēlus – atkarīgs no tā, cik daudz ielūgumu uz skatēm saņemu,” skaidrojot, kāpēc turp devusies ar trim milzīgiem koferiem, turpina Alina.

“Tāpēc, ka braucu uz Milānu, par Latviju uzzina arvien vairāk cilvēku. Jo, lai cik skumji tas izklausītos, par mūsu valsti tur zina diezgan maz. Lielākoties Latviju jauc ar Lietuvu. Valstī ir jābūt lieliem vārdiem, kas sevi pierāda Eiropā. Un tāds arī ir mans mērķis,” ambīcijas neslēpj pazīstamā modes blogere. “Tas jaunais, ko katru reizi izbaudu modes skatēs, ir atkarīgs tikai no manis: cik labi es pastrādāju ar sevi, ar savu pārliecību; cik pārdomāti sakomplektēti ir man tēli; cik daudz man ir projektu, par kuriem pastāstīt, un ko varu apspriest un piedāvāt citiem no modes industrijas. Es izbaudu kopējos procesus,” atklāj Kellere.

“Tēlu es mainu uz katru pasākumu.” Kā lielu soli uz priekšu Alina uzskata to, ka šoreiz viņu ar jaunākajām kolekcijām atbalstījuši zīmoli "Coccinelle", "Patrizia Pepe" un "Sara Wong". “Tā arī notiek tas lielais darbs – street style plus modes skate, kur ietekmīgākie influenceri uz sevi parāda aktuālākās tendences un tērpus no kolekcijām.”

Alinas prognoze: modes tendences no Milānas

Oranža krāsa. Ja šobrīd populāra ir sarkanā krāsa, tad pavasara/vasaras sezonā gaidāma “bagātīgā apelsīna” popularitāte. To varēja redzēt "Fendi", "Missoni" un "Roberto Cavalli" prezentācijās.

foto: GOL/Capital Pictures
Fendi Spring Summer 2024 catwalk fashion show at Milan Fashion Week in September 2023. CAP/GOL ©GOL/Capital Pictures

“Kailā” kleita pastāv jau vairākas sezonas un, šķiet, mūs negrasās pamest. Daudzi rādīja šādas kleitas, bet sev es izcēlu modeļus no "Diesel", "Blumarine", "Dolce&Gabbana", "The Attico".

foto: picture alliance / Ik Aldama
DIESEL Spring/Summer 2024 Runway during Milan Fashion Week on September 2024 - Milan; Italy 20/09/2023

"Gucci" un "Prada" teica “jā” bārkstīm! Tas nozīmē, ka iespējamība, ka tās būs trends, ir ļoti augsta. Mans personīgais favorīts ir "Prada" stils. Bārkstis virs žaketēm izskatās ļoti iespaidīgi.

foto: GOL/Capital Pictures
Gucci Spring Summer 2024 catwalk fashion show at Milan Fashion Week in September 2023. CAP/GOL ©GOL/Capital Pictures

Šķiet, ka vecais Toms Fords atgriežas, un līdz ar to atgriežas 2000. gadu sākuma seksīgums un ideālie mikrošorti. Toms Fords ir mans favorīts, bet iesaku arī tuvāk apskatīt "Max Mara" vai "Gucci". Starp citu, pēdējiem ir ideāls stils ikdienai: ādas mikrošorti + apjomīga jaka ar kapuci.

"Total white" tēls. Balts noteikti ir nostiprinājis savas pozīcijas nākamajā sezonā! Un mēs to valkāsim nevis kā atsevišķus priekšmetus, bet gan kā koptēlu. Pilnīgi baltus tēlus šoreiz rādīja "Ferrari", "Sportmax", "Alberta Feretti", "Blumarine", "Genny", "Versace", "Dolce&Gabbana".

foto: AFP/Scanpix
A model walks the runway of Sportmax fashion show during the Milan Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2024 on September 22, 2023 in Milan. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)

"Baby blue" krāsa. Mīksti zilo jeb, kā modes nedēļas laikā to sauca, baby blue pirmo reizi redzēju "Fendi" skatē, un uzreiz radās sajūta, ka tā kļūs par tendenci. Un tā arī notika – zilā krāsa parādījās lielākajā daļā skates. Īpaši skaisti tā izskatās “kailajās” kleitās no viegliem materiāliem. Jūs varēsiet redzēt baby blue "Fendi", "Ermanno Scervino", "Versace", "Alberta Feretti".

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!