foto: no privātā arhīva
"Esmu iemīlējusies!” - dziedātāja Diona Liepiņa par attiecībām ar krietni vecāko aktieri Ivaru Krastu
Diona Liepiņa un Ivars Krasts.
Slavenības
2024. gada 5. aprīlis, 06:44

"Esmu iemīlējusies!” - dziedātāja Diona Liepiņa par attiecībām ar krietni vecāko aktieri Ivaru Krastu

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Dziedātāja Diona Liepiņa pēc redzētā citu cilvēku attiecībās bija nolēmusi no tām atturēties. Bet visu mainījusi satuvināšanās ar Jaunā Rīgas teātra aktieri Ivaru Krastu.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Diona Liepiņa un Ivars Krasts šā gada Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons 2024" apbalvošanas ceremonijā. Pērnā gada ceremonijas ballītē abi iepazinās.

TV šovā "X faktors" iepazītā Diona un par viņu vairāk nekā 20 gadu vecākais populārais aktieris Ivars Krasts pārsteidza, kopā šopavasar apmeklējot "Zelta mikrofona" apbalvošanas ceremoniju. Pēc iznākšanas sabiedrībā abu attiecības plašas diskusijas izraisījušas arī sociālos tīklos - kamēr daļa sabiedrības pāri atbalsta, norādot, ka “sirdij nepavēlēsi”, netrūkst arī tādu, kas abu vecuma atšķirību uzskata par nepieņemamu.

Izrādās, abi ir kopā jau gadu – iepazinušies šā paša pasākuma iepriekšējā ballītē.

"Zelta mikrofons 2024" jautrās aizkulises

Mūzikas ierakstu gada balva "Zelta Mikrofons" ir kopš 1995. gada notiekoša gadskārtēja labāko Latvijas mūziķu apbalvošanas ceremonija. Šoreiz galveno triumfu ...

gallery icon

“Dieva dāvana”

Dionas un Ivara attiecību stāsts nav sācies kā iemīlēšanās no pirmā acu skatiena: “Ar Ivaru iepazinos mazliet vairāk nekā pirms gada, februāra vidū "Zelta mikrofona" afterpārtijā. Tobrīd man likās, ka viņš ir vienkārši cilvēks, kas ar mums kopā ballējas. Viņš mani pamanīja un uzrunāja, es turpināju šo sarunu, jo šķita interesanta komunikācija. Bet tajā brīdī man bija pavisam citas domas par attiecībām un likās, ka šajā laika posmā vēlos būt viena. Man bija grūti uzticēties cilvēkiem un kaut ko par sevi vairāk stāstīt. Bet, jā, no zila gaisa šai ballītē uzradās Ivars… Vēlāk sākām arvien vairāk komunicēt, tad arī atkal satikāmies, un šīs attiecības palēnām virzījās uz priekšu līdz brīdim, kad sapratu – wow, es esmu iemīlējusies!” tā žurnālam "Kas Jauns" pastāstījusi Diona.

“Man iepriekš nav bijušas attiecības, vien tādas sāpīgas pieredzes, un domāju, ka man būs tikai karjera,” saka Diona un norāda: “Ik pa laikam manā dzīvē ir ienākušas skaistas Dieva dāvanas, un noteikti Ivars arī ir viena no šīm dāvanām.”

foto: no privātā arhīva
Ivars un Diona.

Ivaram ir piesātināts darba grafiks Jaunajā Rīgas teātrī, Dionai ir savas radošā darba lietas, tāpēc abi kopā ir vien vakara stundās un no rītiem un ļoti reti iznākuši sabiedrībā. “Interesanti, ka sociālajos tīklos parādījās ziņas, ka mēs esam ilgi slēpuši savu savienību, bet īstenībā mēs neko neslēpām. Mūsu tuvākie cilvēki zināja, un tie, kas ar mums ir bijuši kopīgos pasākumos, arī nojauta. Varbūt garīgi mums likās, ka savu laimi vajag saudzēt, bet nekas apzināti netika slēpts,” viņa piebilst.

Ar ko nodarbojas daiļā brunete

Diona Liepiņa iepriekš sevi “definējusi kā latviešu dziedātāju”, bet tagad “paplašinājusi robežas”. “Mana daiļrade nākotnē izvērsīsies vairākās dziesmās angļu valodā. Esmu gan tekstu, gan melodiju autore savām dziesmām. Es jau uzticētos citiem dziesmu autoriem, bet man pašai ir tik daudz, ko vēlos pavēstīt! Kad man ir pārāk daudz emociju, mūzika un dzejas rakstīšana man sniedz jauku izlādēšanos, es atbīvojos no emocijām, kas manī iekšā mutuļo. Tā ir sava veida terapija,” stāsta Diona, piebilstot, ka ik pa laikam cenšoties pabūt viena, jo strādājot pie ierakstu albuma, ko paredzēts izdot nākamā gada pavasarī.

“Tas emocionāli ir milzīgs darbs, jo centīšos cilvēkiem pastāstīt to, kā reizēm jūtos. Ne vienmēr esmu smaidīgs un pozitīvs cilvēks, esmu ļoti emocionāla un pārdzīvoju daudzas lietas – gan par sevi, gan citiem un pasauli, un tad mani dziesmu teksti top vēl dziļāki un sāpīgāki,” par savām profesionālajām gaitām pastāsta Diona, kuras dzīves otra būtiska nodarbošanās esot digitālā satura veidošana "TikTok" un "Instagram" platformās.

Diona ar mīļoto cilvēku konsultējas arī par savām profesionālajām izpausmēm: “Viņš klausās manu mūziku, novērtē, varbūt arī iesaka, kā viņam šķistu labāk. Man ir svarīgi, ko viņš domā, un to ņemu vērā. Patīk, ka viņš sniedz savu viedokli, kaut ko iesaka. Liels prieks, ka Ivars atbalsta mani un ir blakus, lai gan zinu, ka viņam šie publiskie pasākumi vairs nav tik svarīgi un viņš labāk izvēlētos mierīgu vakaru mājās. Turpretī man patīk tāda dinamiska dzīve.”

Ne tikai Ivars atbalsta mīļotās meitenes profesionālās gaitas, bet arī Diona ir līdzās savam partnerim viņam svarīgos brīžos. Piemēram, nesen Diona pavadīja Ivaru uz Jaunā Rīgas teātra pirmizrādes nelielajām svinībām. “Man ir svarīga ikviena lieta, ko viņš dara. Iepriekš es nebiju tuva ar teātri, bet tagad, esot ar Ivaru, tas ir vēl viens mākslas veids, ko ar interesi iepazīstu un arī iedvesmojos.”

Kā atklāj Liepiņa, Krasts šobrīd Kultūras akadēmijā maģistrantūrā studē kino režiju. “Mēs viens otram varam palīdzēt, kaut ko ieteikt un viens no otra kaut ko iemācīties. Jā, mūs vieno skatuve, kultūra. Es pat nevaru iztēloties sev blakus vīrieti, kas nav saistīts ar mākslu un kultūru, piemēram, sportistu. Protams, ka Ivars ir daudz vairāk pieredzējis nekā es, bet viņš mani pilnībā saprot,” pastāsta Diona.

foto: no privātā arhīva
Brīvajā laikā abi dodas pie Ivara vecākiem, kā arī mēdz kopā sportot.

Vaicāta, kāds ir pāra kopīgais vaļasprieks, Diona atklāj, ka abiem patīk pastaigas: “Mēs bieži braucam uz Jūrmalu pie Ivara vecākiem, kuriem ir māja pie pašas jūras. Un pie jūras tad mēs varam atvilkt elpu un būt divatā. Ja ir mazāk intensīvi darba posmi, varam vairāk laika pavadīt kopā, aiziet kaut kur papusdienot vai pavakariņot. Es ļoti labi jūtos šajās attiecībās. Laika gaitā arvien vairāk saprotu, kāpēc mēs viens otram esam.”