foto: Mārtiņš Ziders/Jauns.lv
“Kas viņam kopīgs ar jaunu meiteni?” Asas diskusijas raisa aktiera Krasta attiecības ar krietni jaunāku sievieti
Ivars Krasts un Diona Liepiņa.
Attiecības
2024. gada 3. aprīlis, 21:46

“Kas viņam kopīgs ar jaunu meiteni?” Asas diskusijas raisa aktiera Krasta attiecības ar krietni jaunāku sievieti

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Plašas disuksijas sociālajos tīklos izraisījušas Jaunā Rīgas teātra aktiera Ivara Krasta (43) attiecības ar pašmāju dziedātāju Dionu Liepiņu (21). Kamēr daļa sabiedrības pāri atbalsta, norādot, ka “sirdij nepavēlēsi”, netrūkst arī tādu, kas abu vecuma atšķirību uzskata par nepieņemamu.

Sabiedrībā zināmi vairāki ilgnoturīgi pāri, kuru starpā ir krietna vecuma atšķirība, piemēram, Francijas prezidents Emanuels Makrons ir 24 gadus jaunāks par savu kundzi Bridžitu, aktieru pāra Maikla Duglasa un Ketrīnas Zetas-Džounsas starpā ir 25 gadi, bet dziedātāja Bejonse ir 12 gadus jaunāka par savu vīru un Jay Z.

Arī Latvijā šādu piemēru netrūkst –  2020. gadā sabiedrības dāma Marija Romija Zeltiņa apprecējās ar uzņēmēju Intu Jansonu, kurš par viņu ir  25 gadus vecāks, režisora Dž. Dž. Džilindžera un viņa sievas Ingas Grencbergas starpā ir 16 gadi, bet izcilā Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko jau gadu ir attiecībās ar 15 gadus vecāku vīrieti.

Lai gan diskusijas par šo tēmu, šķiet, raisījušās mūžīgi, jaunu sparu tām devušas aktiera Ivara Krasta attiecības ar mīļoto meiteni Dionu, par kuru viņš ir 22 gadus vecāks.

“Kas tādam 43 gadīgam vīrietim ir kopīgs ar 21 gadīgu meiteni, kas?” skarbus vārdus mikroblogošanas vietnē “X” aktierim velta Dārta.

Viņa norāda, ka “43 gadus vecs vīrietis jau ir nodzīvojis dzīvi bagātīgi un viņam nevarot būt nekā kopīga ar nesen pilgadību sasniegušu sievieti”.

“Aktierim ir bail no savam vecumam atbilstošām sievietēm un šīs attiecības viņam ir kā pašapliecināšanās,” Dārtai piekrīt vēl kāds iedzīvotājs, kas stingri nosoda šāda veida attiecības.

Arī Olga “nesaprot kādas var būt šāda pāra kopīgās intereses vērtības un mērķi”.

Tomēr netrūkst arī tādu, kas savās izpausmēs nav tik skarbi, norādot, ka attiecībās vecums nav izšķirošais faktors.

“Mīlestībai nevar pavēlēt!” pāri aizstāv Kristaps.

Kaija norāda, ka “ja nepastāvētu šādu attiecību, tad uz šīs pasaules arī nebūtu viņas, jo sievietes vectēvs satika viņas vemammu brīdī, kad viņam bija 40, bet viņai – 20 gadu. Abi savā kopdzīvē izlolojuši trīs bērnus.

Savukārt Rinalds uzsver, ka “neviens nav balstiesīgs spriest par divu pieaugušu cilvēku attiecībām”.

Eduards paironizējis, netieši vaicājot, vai sabiedrības attieksme būtu tāda pati, ja lomas šajās attiecībās būtu mainītas.

“Kad Francijas prezidentam bija 15, viņš iepazinās ar savu, tolaik vēl 40 gadus veco, sievu. Nez kas tai sievietei bija galvā toreiz?” norāda vīrietis.

Par minēto tēmu 2017. gadā Atlantā veikts arī kāds pētījums, kurā secināts, ka pāriem, kuriem ir lielāka vecuma atšķirība, arī risks izšķirties ir lielāks. Pētījumā, kurā piedalījās 3000 cilvēku, noskaidrots, ka varbūtība izšķirties pat par 18% ir lielāka pāriem, kuru vecumu atšķirība ir 5 gadi, bet vienaudžiem šajā ziņā ir lielākas cerības uz ilgnoturīgām attiecībām.

Interesanti, ka šis skaitlis palielinājās pat līdz 39%, ja partneriem ir 10 gadu starpība. Un uzkāpa šokējošā 95% augstumā, ja pārim vecuma starpība ir 20 gadu. Tātad - kāda vecumu atšķirība tad būtu uzskatāma par pārāk lielu? Pretēji tam, kā vairākums varbūt uzskata, pētnieki atklāj, ka ideālā vecumu starpība ir viens gads. Šādiem pāriem risks izšķirties ir knapi 3%.

"Tomēr uzskatu, ka vairāk uzmanības jāpievērš partnera raksturam un citām niansēm, turklāt biežākais šķiršanās iemesls nepavisam nav vecuma starpība," pētījuma rezultātus komentē viens no tā veicējiem Hugo Maialons.

Bet Dionas pašas stāstu par attiecībām ar Krastu lasiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!