Slavenības
2024. gada 10. aprīlis, 06:13

Grupas "Rebel" dibinātājs Igors Novikovs ar bijušo sievu Lolu nav runājis septiņus gadus

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Pēc vairāk nekā 15 gadu pārtraukuma Latvijas šovbiznesā atgriežas Igors Novikovs, kas deviņdesmitajos gados bija populārās rokgrupas "Rebel" dibinātājs un dziesmu autors, kā arī grupas solistes Lolas vīrs.

Šovbiznesa kuluāros izskanējušas runas, ka pēc šķiršanās no dziedātājas Lolitas Novikovas un grupas "Rebel" izjukšanas talantīgais mūziķis Igors Novikovs bija emocionāli sagrauts un kādu laiku pat rokā nav ņēmis ģitāru. Sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" viņš noliedz šīs runas, sakot – ja nebūtu spēlējis instrumentu, tad šobrīd nebūtu muzikālajā formā. Taču piebilst, vairākkārt domājis, ka muzicēšanai jāpieliek punkts.

foto: no privātā arhīva
“Mans dzīves aicinājums ir mūzika, tāpēc esmu ļoti laimīgs, ka varu atkal atgriezties pie saviem klausītājiem. Gluži kā kino – no malas tagad noraugos uz savu atgriešanos. Man jāsaka paldies Igoram Lingam, jo šobrīd abi darbojamies kopā. Viņš ir manu dziesmu vārdu autors, kā arī producents un videoklipu režisors,” saka Novikovs.

Ar Lolu nesazinās jau septiņus gadus

2000. gadā pēc pusgada muzicēšanas Singapūrā gupa "Rebel" (dibināta 1991. gadā) atgriezās Latvijā, un tad arī tās sastāvs izjuka. Novikovs domā, ka grupa beidza pastāvēt, jo kolēģi cits no cita bija noguruši. Kādu brīdi Igors vēl meklējis citus mūziķus, lai reanimētu "Rebel", taču vairs nav varējis atrast tādu sastāvu, kas spēlē daudzveidīgu mūziku – rokenrolu, blūzu un soulmūziku.

“Sākotnēji, kad grupa izjuka, nebija īsti labs noskaņojums. Tā kā nevarēju atrast labus mūziķus, lai atjaunotu grupu, bija pat doma pavisam beigt muzicēt. Protams, ka turpināju spēlēt blūzu un piedalīties dažādos festivālos. Rakstīju arī dziesmas. Taču jāteic, vairāk domāju, ka mūzikai ir jāliek punkts,” atminas Igors.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Igors un Lolita Novikovi bija pāris gan reālajā dzīvē, gan arī uz skatuves. Abu savienībā dzimusi meita Rebeka, kas nu jau pati kļuvusi par māmiņu meitai.

Vaicāts, vai šobrīd nav iespējams atjaunot veco grupas "Rebel" sastāvu, viņš atklāj, ka nu jau tas vairs nav izdarāms: “Divi mūziķi no mūsu sastāva – taustiņinstrumentālists un ģitārists – jau devušies mūžībā.” Tāpat jau beidzamos septiņus gadus Igors Novikovs vairs nesazinās ar grupas solisti un savu pirmo sievu Lolitu Novikovu. Un teic, ka muzicēt ar Lolitu nebūtu iespējams, jo viņa arī vairs nedzīvo Latvijā. Pāra attiecībās dzimusi meita Rebeka, kas nu jau pati ir māmiņa.

Devās lauku mierā

Pēc grupas "Rebel" izjukšanas Igors bohēmisko dzīvesveidu galvaspilsētā nomainījis pret lauku mieru. “Tagad ar ģimeni dzīvoju tuvāk dabai. Manai sievai ir dēls un meita no iepriekšējām attiecībām, un, skaitot kopā ar manas meitas Rebekas meitiņu, mums ir pieci mazbērni. Sākotnēji dzīvojām pie jūras Saulkrastu novada Zvejniekciemā, tad pārcēlāmies uz Limbažu novada Skulti. Te mums ir gan mājdzīvnieki, gan stādām kokus. Jūra no mums ir desmit kilometru attālumā. Cilvēkiem, kas nav dzimuši un auguši laukos, nemaz tik viegli sākumā neiet. Tā vien liekas, ka cilvēks, nonācis tuvāk dabai, tagad tik dzīvos, bet ir pilnībā jāpārkārto dzīvesveids, jāievēro dažādas nianses un daudzas lietas sevī ir jālauž,” stāsta mūziķis un piebilst: “Rokenrols un mūzika jau nekur nebija pazuduši, vienīgi visu šo laika posmu dzīvoju citu dzīvesveidu.”

foto: no privātā arhīva
“Rakstu dziesmas angļu un latviešu valodā. Ļoti ceru, ka uz gada beigām varēsim izdot albumu latviešu valodā. Dziesmas rakstu par dzīvi, par dažādām situācijām. Kā šādā trauksmainā laikā dzīvot, kad ir karš?! Cilvēki ir norūpējušies un uztraucas, kas mūs sagaida! Tāpēc ar savām dziesmām vēlamies katra klausītāja ikdienā ienest kādu saules stariņu,” saka Igors.