foto: Alex Macnaughton/Shutterstock/ Vida Press
Šausminošs iemesls, kāpēc dziedātāja Dafija pazuda no šovbiznesa skatuves slavas virsotnē
Velsiešu dziedātāja Dafija (pilnajā vārdā Eimija Anna Dafija).
Slavenības
2024. gada 29. marts, 06:37

Šausminošs iemesls, kāpēc dziedātāja Dafija pazuda no šovbiznesa skatuves slavas virsotnē

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Viņa tika dēvēta par nākamo Eimiju Vainhausu. Viņas debijas albumu “Rockferry” (2008) pārdeva miljoniem eksemplāru skaitā visā pasaulē. Un tad velsiešu dziedātāja Dafija pazuda no šovbiznesa skatuves. Tikai tagad viņa atklāj, ka bija noticis kas neiedomājams.

Dafija (39) tika uzskatīta par vienu no Lielbritānijas daudzsološākajām zvaigznēm pēc gadsimtu mijas, taču jau pēc dažiem gadiem viņa no skatuves bija pazudusi uz visiem laikiem.

Velsiešu dziedātāja Dafija

gallery icon

Būdama slavas zenītā, velsiešu dziedātāja bija saņēmusi “Grammy” balvu, trīs “Brit Awards” godalgas un “Ivor Novello” balvu, un tad 2011. gadā viņa paziņoja par pārtraukumu karjerā.

Hita “Mercy” izpildītāja, kura īsās karjeras laikā bija nopelnījusi gandrīz astoņus miljonus dolāru, gadiem ilgi klusēja par savas prombūtnes iemeslu. Tikai 2020. gadā viņa saņēmās par to runāt publiski.

Vietnē “Instagram” viņa rakstīja: “Patiesība ir, un, lūdzu, ticiet, ka tagad ar mani viss ir kārtībā un esmu drošībā, es tiku izvarota, sazāļota un dažas dienas turēta gūstā. Protams, es izdzīvoju.”

Tikai vēlāk Dafija atklāja detaļas par asinis stindzinošajiem notikumiem savā dzīvē. Viņa sazāļota restorānā savā dzimšanas dienā un pēc tam aizvesta uz citu valsti, kur piedzīvojusi šausminošu četru nedēļu ilgu pārbaudījumu.

“Izvarošana ir kā dzīva slepkavība. Tu esi dzīvs, bet miris,” paskaidrojusi Dafija. “Es varu pateikt tikai to, ka bija vajadzīgs ārkārtīgi ilgs laiks, – reizēm bija sajūta, ka tas nekad nebeigsies, – lai atgūtos.”

Lai gan Dafija pateicas savam psihologam un viņa jūt, ka var “atstāt šo gadu dekādi pagātnē”, dziedātāja piebildusi: “Es ļoti šaubos, ka jebkad spēšu būt tāda, kādu cilvēki mani reiz pazina”.

Pēc savas atzīšanās publiskošanas dziedātāja saņēma neskaitāmi daudz atbalsta vēstījumu no faniem, bet savam profilam nebija piesaistījusi plašāku sabiedrības uzmanību līdz pirms dažām dienām viņa publiskoja iedvesmojoši video rullīti.

Animācijas klipā iekļauti citāti no 2017. gadā izdotās pašpalīdzības grāmatas, tostarp “laime nekad nav bijusi saistīta ar tavu darbu” un “laime vienmēr ir saistīta ar laipnību pret sevi”.