“Nebiju nekad domājis, ka es būšu aktieris.” Kā Jānis Paukštello ekonomiku iemainīja pret skatuves mākslu
Inese Vaikule un Jānis Paukštello radio studijā.
Slavenības
2024. gada 25. marts, 13:33

“Nebiju nekad domājis, ka es būšu aktieris.” Kā Jānis Paukštello ekonomiku iemainīja pret skatuves mākslu

Jauns.lv

Viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, aktieris un dziedātājs Jānis Paukštello atminas laiku, kad vēl studējis ekonomiku, bet dažādu apstākļu dēļ nokļuvis aktiermākslas kursos, kas vēlāk atnesuši pirmo televīzijas tiešraidi vien 18 gadu vecumā un arī tālāko darbu Dailes teātrī. “Es nebiju nekad domājis, ka es būšu aktieris,” atzīstas Paukštello.

Taujāts par to, vai atceras savu pirmo uzkāpšanu uz skatuves publikas priekšā, aktieris, kurš ar koncertprogrammu šogad svin 50 skatuves darba gadu jubileju, raidījuma vadītājai Inesei Vaikulei atzīstas: “Es nebiju nekad domājis, ka es būšu aktieris. Es biju jau universitātē, Ekonomikas fakultātē. Es zināju, kur es strādāšu, jo tājā laikā bija, kad tu beidzi augstskolu, norīkojumi, bet es zināju, kur jau strādāšu. Strādāšu savā Jaunpiebalgā.”

Draugi Paukštello teikuši, ka ir uzņemšana Tautas kinoaktieru studijā, kur bijuši tādi kā kursi jeb ievads aktiermākslā. “Neko īpašu nedomādams par nākotni, mani draugi pateica, un es aizgāju. Un no 900 cilvēkiem es tiku to laimīgo starpā, kas ir 21 cilvēks,” atminas aktieris. Divus mēnešus pēc aktiermākslas mācību uzsākšanas Paukštello tika izvēlēts jaungada televīzijas raidījumam “Baltais bērzs”. “Tiešajā ierakstā 45 minūtes luga. Tur nekāda stopkadra nebija, bez montāžas, 18 gadu vecumā,” viņš stāsta.

“Es biju apmulsis,” turpina Paukštello, kuram matemātikas skolotāja vaicājusi: “Jāni, par ko tu domā – par integrāļiem vai par televīziju?” Viņš atminas, ka nopūties: “Es vairs nezinu..” Drīz aktieris nokļuvis Dailes teātrī palīgštatā. “Vienkārši brīnums. Un šādi brīnumi man ir notikuši dzīvē, nu, diezgan pieklājīgi daudz, ka providence man ir piespēlējusi tādas situācijas. Tā ir tā pirmā saskaršanās ar televīziju un Dailes teātri. Man nav cita teātra bijis dzīvē, kā tikai Dailes teātris.”

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit!