foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - nupat četrus "Oskarus" ieguvusi filma, globāli piedzīvojumi ar auto un animācijas filma visai ģimenei
Kadrs no filmas "Nabaga radības".
TV
2024. gada 20. marts, 19:30

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - nupat četrus "Oskarus" ieguvusi filma, globāli piedzīvojumi ar auto un animācijas filma visai ģimenei

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

"Tet TV+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Tet TV", šonedēļ skatieties neparasto filmu "Nabaga radības", TV šovu "Grandiozā tūre" un animācijas filmu "Nina un eža noslēpums".

Sieviete, kurai nav kauna

Nupat četrus "Oskarus" ieguvusī filma "Nabaga radības" ("Poor Things") vienaldzīgu neatstās nevienu!

Sava nežēlīgā vīra ietekmē Bella izdarījusi pašnāvību, taču ekscentrisks zinātnieks nolemj izglābt sievieti un pārstāda viņai viņas pašas vēl nedzimušā bērna smadzenes.

Satīriskā melnā komēdija, ko režisējis grieķu meistars Jorgs Lantims, veidota pēc nu jau viņsaulē aizgājušā skotu rakstnieka Alasdera Greja vairāk nekā trīs desmitgades sena darba motīviem. Kā atklāj režisors Lantims, viņš 2009. gadā devies uz Skotiju pie Greja apspriest iespēju šo viņa romānu ekranizēt. Bet šo plānu realizēt režisoram izdevies pēc kritiķu un arī skatītāju atzītās filmas "Favorīte", kad Lantimam teikts – nu tu vari darīt, ko vien vēlies! Un viņš atgriezies pie idejas par "Nabaga radību" ekranizēšanu, pirms tam šo ideju aprunājot ar aktrisi Emmu Stounu, kas piekrita arī būt viena no filmas producentēm.

Emma, kas par lomu filmā ieguva "Oskara" balvu, atzīst – viņai ļoti patikusi iespēja spēlēt sievieti, kas pārdzimst ar pavisam “brīvu prātu”, bez sabiedrības noteiktiem aizspriedumiem un spiediena. “Tā ir pasaka un metafora – mēs taču zinām, ka nekas tāds dzīvē notikt nevarētu, bet ideja par to, ka tu kā sieviete vari sākt visu no sākuma, būdama ķermenī, kas jau ir izveidojies, taču visu redzēt kā pirmoreiz, censties saprast seksualitātes, varas, naudas vai izvēles būtību, iespēju izdarīt savas izvēles, dzīvot pēc pašas, ne sabiedrības likumiem, man šķita patiešām fascinējoša pasaule, kurā būt,” saka aktrise, kuras atveidotajai Bellai nav ne jausmas, kas ir sievišķība, nezina, kā viņai, pēc sabiedrības uzskatiem, būtu jāuzvedas – īsts Frankenšteina radījums, vien bez baisām rētām un ietērpts krāšņās drānās.

foto: AMPAS/AdMedia/Vida Press
Emma Stouna ar saņemto "Oskaru".

“Viņa ir 28 gadus veca sieviete, kas līdz šim dzīvoja dzīvi, kas acīmredzami viņu neapmierināja. Un nu viņai ir iespēja sākt no baltas lapas un dzīvot tā, kā pati vēlas,” galveno varoni raksturo režisors. “Tā kā viņa nezina, kas ir kauns, viņa ir pavisam brīva – gan domās, gan viedokļos, gan izvēlē, ko darīt ar savu ķermeni,” piebilst Jorgs Lantims.

Par auto katrai gaumei

"Grandiozā tūre" ("The Grand Tour") atkal apvieno senos draugus – sekojiet līdzi Džeremijam Klārksonam, Ričardam Hamondam un Džeimsam Mejam globālā piedzīvojumā, kurā viņi dodas ar dažādiem automobiļiem.

"The Grand Tour" tika radīta pēc popularitāti ieguvušo Klārksona, Hamonda un Meja aiziešanas no BBC raidījuma "Top Gear" un veidota līdzīgā formātā – izzinoši, ar humoru, iesaistot slavenības. Raidījumu jau skatās gandrīz 200 valstīs un teritorijās visā pasaulē, atzinīgus vārdus velta ne tikai skatītāji, bet arī kritiķi.

Ezis nāk palīgā!

Desmit gadu vecā Nina ar aizrautību klausās tēta stāstos par drosmīgu ezi, kurš var būt jebkas – sākot ar lielisku motivētāju un beidzot ar masieri.

Ninas dzīve sagriežas kājām gaisā, kad tētis zaudē darbu vietējā rūpnīcā. Viņa padzird nostāstu, ka tēta bijušajā darbavietā glabājas “nozagta nauda”. Kopā ar labāko draugu tiek kaldināts Robina Huda plāns: atgūto bagātību viņi nodos tēta kolēģiem, kuri ir zaudējuši darbu. Kā lai to paveic, ja laupījumu rūpīgi uzmana sargsuns? Bez šaubām, uzdevums nav tas vieglākais – ezis viņiem noteikti palīdzēs!