foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - kā atšķirt melus no patiesības, pašmāju komēdija un antiutopiska Amerika
Jaunā TV raidījumā "Zaļi maldināts?" Māris Olte skaidros, vai visi produkti, kuri ir šķietami “zaļi”, tādi patiesi ir.
TV
2024. gada 14. marts, 19:23

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - kā atšķirt melus no patiesības, pašmāju komēdija un antiutopiska Amerika

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

"Tet TV+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Tet TV", šonedēļ skatieties jaunu TV raidījumu "Zaļi maldināts?", pašmāju romantisku komēdiju "Gandrīz vecpuisis" un seriālu "Cilvēks augstajā pilī".

"Zaļi maldināts?"

Jaunā TV raidījumā "Zaļi maldināts?" Māris Olte skaidros, vai visi produkti, kuri ir šķietami “zaļi”, tādi patiesi ir.

Rūpes un atbildība pret vidi vairs nav tikai modes lieta, tā ir kļuvusi par patērētāju un sabiedrības prasību, izvēloties atbildīgus preču un pakalpojumu sniedzējus. Bet ne vienmēr viss ir tā, kā mums šķiet, – bieži uz produktiem parādās tādi jēdzieni kā “zaļš”, “ekoloģisks”, “klimata neitrāls”, “videi draudzīgs” un tamlīdzīgi, kas ne vienmēr atbilst patiesībai. Taču – kā varam būt droši, ka netiekam muļķoti? Raidījumu cikls patērētājam palīdzēs orientēties plašajā preču klāstā un saprast norādes, kas rakstītas uz preču iepakojumiem. Raidījuma mērķis ir sniegt skatītājam izpratni par nozīmīgiem šā brīža vides aspektiem, kas palīdz atšķirt zaļmaldināšanu no objektīvas un faktos balstītas informācijas.

Raidījuma vadītājs Māris Olte atklāj, ka viņu primāri interesē nevis situācija veikalu plauktos, bet gan tas, kas notiek cilvēku prātos: “Mēs kā sabiedrība esam pierādījuši, ka spējam ātri mācīties un izdarīt kvalitatīvus secinājumus. Tas, kas mūs atšķir no dzīvniekiem, ir loģiskā spriestspēja, tāpēc ir svarīgi saprast, ka veikali un tirgus kopumā piedāvā to, ko pieprasām. Raidījumā skaidrosim, kā veikt atbildīgas izvēles un kā plašajā piedāvājumā atšķirt melus no patiesības. Ne vienmēr produkts, kura logo būs redzama zaļa āboliņa lapa, nozīmēs, ka tas ir labāks un videi draudzīgāks, tāpēc sabiedrībai ir jādomā līdzi, kādas preces likt iepirkumu grozos. Kaut arī nekad neesmu bijis vienaldzīgs pret savas ģimenes pārtikas lietošanas paradumiem, šajā projektā uzzināju daudz jauna, kas ietekmēs arī manas turpmākās izvēles.”

Raidījuma "Zaļi maldināts?" jaunās sērijas skatieties katru sestdienu "Tet TV+" vai televīzijas kanālā "360TV" pulksten 19.45.

Uzticība, risks un traks piedzīvojums

Pozitīvais, bet pakļāvīgais Mareks gatavojas svinēt savu vecpuišu ballīti, kas ne pārāk patīk viņa dominējošajai līgavai Ilzei – viņasprāt, visam ir jābūt perfekti un ar gaumi.

Taču Mareka un viņa drauga Koļas ieplānotais pasākums izvēršas galīgi ne tā, kā iecerēts, un rezultātā Ilze pārtrauc attiecības ar Mareku un atceļ kāzas. Tomēr Mareks nepadodas un kopā ar Koļu un nejauši satikto Tīnu dodas neprātīgu situāciju pilnā ceļojumā, lai atgūtu savu līgavu!

Romantiskās komēdijas "Gandrīz vecpuisis" pirmizrāde "Forum Cinemas"

Jaunākā pašmāju romantiskā komēdija Valentīndienas gaidās par pozitīvā, bet pakļāvīgā Mareka nedienām ar dominējošo līgavu Ilzi, kura Mareku pēc vētrainas ...

gallery icon

"Gandrīz vecpuisis" ir režisora Riharda Romuša debijas pilnmetrāžas spēlfilma. “Stāsta centrā ir mīlestība, kas balstās vēlmē izprast vienam otru, komunikācijā, degsmē par attiecībām un to uzturēšanu. Uzticība, situācijas risināšana un traks piedzīvojums ir tas, kas raksturo šo filmu. Dažreiz ir jāriskē ar visu, lai panāktu to, ko vēlies,” stāsta Romušs.

"Cilvēks augstajā pilī"

Antiutopiskā Amerikā, kurā dominē nacistiskā Vācija un impēriskā Japāna, jauna sieviete atklāj noslēpumainu filmu, kas var būt atslēga totalitāro režīmu gāšanai.

Seriāla "Cilvēks augstajā pilī" radītājs ir kulta seriāla "X faili" scenārists un producents Frenks Spotnics, bet viens no izpilddirektoriem ir britu kinoveterāns sers Ridlijs Skots. Jau ar pirmo sēriju "Cilvēks augstajā pilī" ievelk notikumos, kas risinās paralēlā pasaulē, bet kopumā seriālam tika nofilmētas četras sezonas jeb 40 sērijas.