foto: MediaPunch / BACKGRID/ Vida Press
70 gadu vecajai supermodelei Brinklijai vēzis. Viņa brīdina: "No tā varēja izvairīties!"
Kristija Brinklija aizvadītā gada novembrī.
Slavenības
2024. gada 15. marts, 06:05

70 gadu vecajai supermodelei Brinklijai vēzis. Viņa brīdina: "No tā varēja izvairīties!"

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Amerikāņu supermodele Kristija Brinklija (70) ar savu šokējošo vēstījumu padalījusies sociālajos tīklos.

Kristija Brinklija faniem atklājusi, ka viņai diagnosticēts ādas vēzis, un padalījusies ar fotogrāfiju, kurā redzams viņas grūtais ceļš uz atveseļošanos, ko viņa papildinājusi ar aizkustinošu vēstījumu.

Kristija Brinklija pasaules slavu iemantoja, pateicoties fotogrāfijām prestižā žurnālā “Sports Illustrated” peldkostīmiem veltītajos pielikumos. Kristijas fotogrāfijas rotājušās šī žurnāla vāku 1979., 1980. un 1981. gadā.

Mūžam jaunā Kristija Brinklija

gallery icon

Sekojošā spožā karjera nozīmēja, ka modele darba nolūkos apceļoja visu pasauli, dzīvojot krāšņu dzīvi, kādu pati saviem spēkiem bija sarūpējusi.

Brinklija baudījusi neskaitāmus atvaļinājumus siltajās zemēs, kā arī daudzas fotosesijas peldkostīmos norisinājušās saules pielietās pludmalēs. Supermodele tagad dalījusies ar šīs brīnišķīgās dzīves ēnas pusi. Pārāk daudz saules, pārāk maz aizsargkrēmu un citu piesardzības pasākumu, nu tagad viņai jātiek galā ar biedējošo un drausmīgo diagnozi – ādas vēzis.

Kristija Brinklija 1982. gadā

Supermodele Kristija Brinklija 1982. gadā. Tolaik modelei bija 28 gadu.

gallery icon

Tikai dažas nedēļas pēc savas 70. dzimšanas dienas Kristija publiskojusi attēlu, kurā redzama slimnīcas gultā. Pie fotogrāfijas modele uzrakstījusi: “Labā ziņa man ir tāda, ka mēs agri noķērām bazālo šūnu karcinomu.”

“Un man bija lieliski ārsti, kas izoperēja vēzi un sašuva mani līdz perfektumam kā augstās modes “Dior”.”

“Labā ziņa jums ir tāda, ka no tā visa var izvairīties, rūpīgi domājot par aizsardzību no saules! Es sāku tam nopietni pievērsties mazliet par vēlu,” atzinusies Kristija, norādot, ka ir ne tikai jālieto saules aizsargkrēmu un atkārtoti to jāziež, kad nepieciešams, bet arī biežāk jānēsā viegls apģērbs ar garajām piedurknēm un cepure ar platajām malā, kas pasargā seju no pārmērīgas saules.

“Un jāveic regulāras veselības pārbaudes,” atgādinājusi supermodele. “Tas ir OBLIGĀTI! Man paveicās atklāt manējo [vēzi], jo es pavadīju vienu no meitām uz VIŅAS veselības pārbaudi.”

Kristija Brinklija 62 gadu vecumā

Lūkojoties uz bijušās supermodeles Kristijas Brinklijas fotogrāfijām, grūti iedomāties, ka šai pasakaini skaistajai sievietei ir jau 62 gadi. Ja novecošanās ...

gallery icon

“Dakteris aplūkoja katru vasarraibumu ar palielināmo stiklu… Tā nebija mana vizīte, tāpēc es negrasījos neko teikt, bet pašās beigās pajautāju, vai viņš varētu tikai paskatīties uz mazu, sīku punktiņu, ko es varētu sajust, uzklājot tonālo krēmu.”

“Viņš paskatījās un uzreiz saprata, ka ir nepieciešama biopsija! Viņš to izdarīja un lūk! Tāpēc parūpējieties par savu laimi, piesakoties vizītei jau šodien.”

Kristija savā vēstījumā pateicās vairākiem ārstiem Lāzera un ādas ķirurģijas centrā Ņujorkā.

Kristija Brinklija izdevuma „Sports Illustrated” jubilejas pasākumā

gallery icon

Fani tūlīt pat steidzās sniegt supermodelei savu atbalstu. “Ak, Kristij! Tava mazā skaistā sejiņa tikai parāda, cik drosmīgai tev nācās būt,” rakstīja viena no modeles fanēm.

Otra sacīja: “Esmu tik priecīga, ka tevi apskatīja un to likvidēja. Es cilvēkiem saku visu laiku – tu pazīsti savu ķermeni labāk kā jebkurš cits.. ir jādodas uz pārbaudēm!!”

“Paldies, Dievam, tev viss ir kārtībā un paldies, ka liki lietā savu ietekmīgo balsi par aizsardzību no saules. Tu esi brīnišķīgs paraugs, Kristij. Vēlu tev ātru atveseļošanos,” rakstīja trešā.

Kristija Brinklija uz „Empire State Building” jumta

gallery icon