Mūzika
2024. gada 5. marts, 06:07

Video: Donu uz Eirovīziju aizveda dziesma

Jauns.lv

Šogad Latviju Eirovīzijā pārstāvēs vietējā mēroga superzvaigzne Dons. Mūziķis atzīst, ka piedalīties “Supernovā” viņu pamudinājusi dziesma – bez tās viņš arī šoreiz būtu palicis malā.

Dziesma “Hollow”, ar kuru Dons uzvarēja konkursā "Supernova" un ieguva ceļazīmi uz Eirovīziju, ir līdzīga citai viņa kompozīcijai – "Lauzto šķēpu karaļvalsts", kas plūca laurus “Muzikālajā bankā”. Dons uzsver, ka tā ir cita dziesma. “Jā, tā ir līdzīga dziesma, ar līdzīgu melodisko zīmējumu, bet tad, kad to dziedu, bilde, ko redzu, ir pavisam cita.” Mākslinieks atzīst, ka tieši dziesma bija tā, kas viņu aizveda uz “Supernovu” un tagad turpina ceļu uz Eirovīziju. “Man ir jāsaka paldies, ka piedzima dziesma “Hollow”, bet viss pārējais bija ceļš. Ja tās nebūtu, es, visticamāk, būtu palicis malā un klusējis kā iepriekšējos gadus. Pēdējais puzles gabaliņš bija Edgars Bāliņš, kurš man pateica – šis būs gāzējs! Labi, tad strādājam.”

foto: Lauris Vīksna
“Supernovas” finālā Dons pārsteidza ar jaunu tēlu, kas atšķīrās no pusfinālā redzētā, un radās jautājums – vai arī Eirovīzijā gaidāms kāds pārsteigums?

“Supernovas” finālā Dons pārsteidza ar jaunu tēlu, kas atšķīrās no pusfinālā redzētā, un radās jautājums – vai arī Eirovīzijā gaidāms kāds pārsteigums? Mūziķis atzīst, ka dažādie tēli un dažādie priekšnesumi bija eksperiments, bet uz lielo konkursu viņam ir gana laika sagatavoties, un tagad viņš koncentrējas tikai šim uzdevumam. Dons atklāj, ka kopā ar komandu jau iepazinis Malmes, kur notiks lielais fināls, skatuves risinājumus, un atzīst, ka šī skatuve ir patiešām iespaidīga. “Es varu teikt, ka zviedri ir pacentušies. Neatceros, ka būtu kaut kur kaut ko līdzīgu redzējis. Acīmredzot arī starp rīkotājiem notiek sacensība, kuram izdosies piedāvāt interesantāku skatuves risinājumu. Tad nu kopā ar visu komandu, kas strādā pie šī priekšnesuma, domāsim, kā to maksimāli izmantot mūsu labā.”
Dons atklāj, ka no līdz šim dzirdētajām konkurentu dziesmām visvairāk viņu uzrunājusi ukraiņu kompozīcija, labas dziesmas esot arī Beļģijas un Francijas izpildītājiem. Mūziķis uzskata, ka ik gadu Eirovīzija piedāvā kādu interesantu priekšnesum, arī šis gads noteikti nebūs izņēmums.

Aizvadīts "Supernova 2024" pusfināls

Sestdienas vakarā notika Latvijas Televīzijas (LTV) dziesmu konkursa "Supernova" pusfināls, kurā izraudzīti desmit finālisti, lai cīnītos par tiesībām pārstāvēt Latviju ...

gallery icon


Noskaties video un uzzini, kādas emocijas Donu pārņēma uz skatuves, ko viņš domā par Raimonda Paula idejām un atbildes uz citiem jautājumiem.