Ramona Salmiņa Šveicē 2024. gadā

Raidījuma "360TV ZIŅneši" vadītāja Ramona Salmiņa piepildījusi savu sapni – devusies lidojumā ar helikopteru.

gallery icon
Slavenības
2024. gada 3. marts, 15:30

Ramona Salmiņa kopā ar mīļoto Šveices kalnos piepilda sapni

Žurnāls "Kas Jauns"

Raidījuma "360TV ZIŅneši" vadītāja Ramona Salmiņa piepildījusi savu sapni – devusies lidojumā ar helikopteru.

Ramona, kas jau vairākus gadus ir attiecībās ar uzņēmēju Artūru Plūmi, ir liela ceļotāja. Kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", nupat viņa bijusi Šveicē, apmeklējot pilsētiņu Cermatu.

“Kalnu pilsētiņā nedrīkstēja iebraukt ar automašīnām, tās bija jāatstāj stāvvietā ārpus pilsētas,” stāsta Salmiņa, kam viens no spilgtākajiem iespaidiem bijis ieraudzīt kalnu skaistumu un varenību, paceļoties debesīs lidojumā ar helikopteru.

“Tas bija viens no mūsu sapņiem, kuru nu esam piepildījuši,” ar sajūsmu saka TV žurnāliste. “Mēs lidojām pāri lielām kalnu grēdām, pietuvojāmies vērienīgajam 4478 metrus augstajam kalnam Materhornam, kas atrodas uz Šveices un Itālijas robežas,” stāsta Ramona un piebilst – lai arī brīžiem helikopteru sašūpojis vējš, viņa, redzot pilota mierīgo attieksmi, sapratusi, ka briesmas nedraud un ļāvusies lidojuma burvībai.

Salmiņa Šveicē bija sešas dienas, no kurām katrā slēpojusi: “Trases bija tik plašas, ka reizēm, traucoties no kalna, sajutos, it kā tur būtu pilnīgi viena. Lai arī sevi vēl nevarētu saukt par ļoti profesionālu slēpotāju, uz slēpēm jūtos droši. Bija brīži, kad, iespējams, pārvērtēju savas spējas un traucos no kalna ar vairāk nekā 75 kilometru stundā lielu ātrumu. Tad gan man kājas sāka trīcēt, jo jutu, ka var būt visādi…”

“Šī bija piektā reize, kad vispār stāvu uz slēpēm. Man tik ļoti patīk šī sajūta, šis adrenalīns, kāds ir, traucoties lejā no kalna,” saka žurnāliste un atminas: “Pirmo reizi uz slēpēm uzkāpu pirms trim gadiem. Atceros, kā mīļotais vīrietis mācīja man Riekstu kalnā slēpot uz bērnu kalniņa.”

“Kalnu un kalnu virsotņu skaistumu nevar ne izstāstīt, ne bildēs parādīt. Ar Artūru domājam, ka vēlamies doties uz Šveici arī vasarā, lai redzētu kalnu burvību jau citās noskaņās,” plāno Ramona, sakot: "Mums izdevās gan priecāties par kopā būšanu, gan redzēt un piedzīvot neaprakstāmo dabas skaistumu un atpūsties no ikdienas rūpēm."