foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - "Bada spēļu" sāgas atgriešanās, aizraujošs seriāls un Holivudas zvaigzne Ukrainā
Kadrs no filmas "Bada spēles: Balāde par dziedātājputniem un čūskām".
TV
2024. gada 20. februāris, 17:30

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - "Bada spēļu" sāgas atgriešanās, aizraujošs seriāls un Holivudas zvaigzne Ukrainā

Jauns.lv

"Tet TV+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Tet TV", šonedēļ skatieties filmu "Filma Bada spēles: Balāde par dziedātājputniem un čūskām", seriālu "Tūrists",

Snova stāsts

Filma "Bada spēles: Balāde par dziedātājputniem un čūskām" ("The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes") balstīta rakstnieces Sūzenas Kolinsas radītās sāgas grāmatas, kas iznākusi vien pirms dažiem gadiem, motīvos.

Vairākus gadu desmitus, pirms viņš kļūst par Panemas tirānisko prezidentu, 18 gadus vecais Koriolāns Snovs ir pēdējā cerība dzimtā, kas pēc kara zaudējusi slavu un labklājību. Tuvojoties ikgadējām Bada spēlēm, Snovs tiek norīkots par mentoru Lūsijai Grejai Bērdai, kas pārstāv nabadzīgo 12. apgabalu. Kad Lūsijas dziedāšana apbur Panemas auditoriju, Snovs saskata iespēju mainīt abu likteņus un apvienojas cīņā ar Lūsiju. Viņu skrējiens pret laiku atklās, kurš ir dziedātājputns, bet kurš – čūska.

Režisora krēslā sēdies Frānsiss Lorenss, kas iepriekš jau radījis trīs no četrām "Bada spēļu" filmām. Viņš bijis ļoti sajūsmināts, kad radusies iespēja atkal strādāt ar šīs sāgas varoņiem. “Mēs visi bijām pārsteigti, ka Sūzena sarakstīja vēl vienu grāmatu. Nekādu plānu turpināt to visu mums nemaz nebija,” atklāj Lorenss. “Bet viņa piezvanīja un pateica – lūk, es tūlīt būšu pabeigusi vēl vienu grāmatu! Es biju šokēts, pārsteigts, satraukts, tad to izlasīju un kļuvu vēl vairāk satraukts. Man tā patīk stāsti par to, kā rodas ļaundari, un biju tik neticami sajūsmināts, ka tikšu pie šādas iespējas, ka varēšu atkal pārbūvēt Panemu. Man tā patīk savās filmas būvēt jaunas pasaules, un te man bija iespēja atgriezties 64 gadu pagātnē un darināt ko pavisam no jauna! Lai gan šī vienalga pēc izjūtām ir Bada spēļu filma, tai ir sava unikalitāte,” piebilst viņš.

Un, kā režisors atklāj, unikāls ir arī tas, ka viņš savu jauno filmu dēvē par… mūziklu! “Kad Sūzena man piezvanīja un pateica, ka ir gandrīz pabeigusi grāmatu, sižetu viņa, protams, neatklāja. Vien teica – liela nozīme tur būs mūzikai. Un tas mani ļoti ieintriģēja,” saka Lorenss, atklājot, ka tāpēc arī nācies meklēt lomas atveidotāju, kas māk dziedāt. Reičela Seglere izrādījusies tā īstā. “Mums vajadzēja kādu, kas ir noslēpumaina, ekstraverta, spēj šarmēt un apburt, spēj izklaidēt. Un Reičela spēj to visu!” aktrisi liela režisors.

Filmu "Bada spēles: Balāde par dziedātājputniem un čūskām" skatieties "Tet TV+ Filmu nomā" angļu vai krievu valodā ar subtitriem latviešu vai krievu valodā.

Bez atmiņas

Klāt aizraujošā, neparedzamā un drūma humora piesātinātā seriāla "Tūrists" ("The Tourist") otrā sezona.

Kāds vīrietis pamostas Austrālijas slimnīcā. Viņš neatceras, kas viņš ir un kā tur nokļuvis. Viņam ir jāatgūst atmiņa, vadoties pēc dažām norādēm, pirms viņa tumšā pagātne viņu panāk. Galvenajā lomā seriālā – ziemeļīru kinozvaigzne Džeimijs Dornans, zināms no "Greja piecdesmit nokrāsu" filmu sērijas.

Šons Penns Ukrainā

"Supervara" ("Superpower)" ir dokumentāla filma, kas uzņemta pirms un pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā 2022. gada 24. februārī.

Filmā, kuras režisori ir Ārons Kaufmanis un Holivudas zvaigzne Šons Penns, iekļautas vairākas intervijas ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski. Penns ieradās Ukrainā neilgi pēc kara sākuma un tikās ar Zelenski. Viņa filmā nozīmīga daļa veltīta intervijai ar Ukrainas prezidentu. Aktieris arī dodas ciemos pie sabombardētās mājas iedzīvotājiem Kijivā, pie Ukrainas karavīriem frontē Donbasā. Un pēc paziņojuma, ka sākts darbs pie filmas veidošanas, protams, Penns uzreiz iekļuva Krievijas melnajā sarakstā.