TV
2024. gada 12. februāris, 15:28

FOTO, VIDEO: Dailes teātrī prezentēts seriāls "Padomju džinsi"

Jauns.lv / LETA

Dailes teātrī notikusi seriāla "Padomju džinsi" prezentācija. Tokalova un Kursieša kopdarbs jau saņēmis trīs "Lielā Kristapa" balvas, un ārvalstīs izvēlēts kā viens no 12 dalībniekiem Eiropas lielākā seriālu festivāla “Series Mania” konkursā “International Panorama”.

Nacionālās kino balvas “Lielais Kristaps” pasniegšanas ceremonijā "Padomju džinsi" saņēmuši trīs nozīmīgas balvas – labākā daudzsēriju filma, labākais scenārists – Staņislavs Tokalovs, Teodora Markova un Valdemars Kalinovskis, un labākais aktieris – Kārlis Arnolds Avots. 

Savukārt ārvalstīs tas izvēlēts kā viens no 12 dalībniekiem Eiropas lielākā seriālu festivāla “Series Mania” konkursā “International Panorama”. Seriāla iekļūšana festivāla "Series Mania" konkursā "International Panorama" ir nozīmīgs Latvijas seriāla sasniegums starptautiskajā arēnā. Festivāls "Series Mania" ir televīzijas seriālu lielākais notikums Eiropā, tas piedāvā ekskluzīvas pasaules pirmizrādes līdz pat 85 500 skatītāju auditorijai. 

Režisoru Tokalova un Kursieša seriāla "Padomju džinsi" prezentācija

Dailes teātrī prezentēts seriāls "Padomju džinsi". Tā pirmizrāde paredzēta 26.februārī.

gallery icon

“Esmu priecīgs, ka pirmo reizi Latvijas seriāls ir atlasīts šim svarīgajam festivālā,” iespaidos dalās režisors un seriāla idejas autors Staņislavs Tokalovs.

Seriālam "Padomju džinsi" plānotas astoņas sērijas, kas stāsta kā rokenrola fans un sīks noziedznieks Renārs, kurš tirgojas ar rietumu džinsiem un mēģina apmānīt sistēmu, un nopelnīt naudu, satiek savu mūža mīlu Tīnu. 

Seriāla sižets

Renārs uzsāk sadarbību ar psihiatriskās slimnīcas direktoru, kurš no tā gūst labu peļņu un pretī sola Renāram brīvību. Džinsi gūst popularitāti Latvijas jauniešu vidū, un Renārs kļūst par anonīmu pagrīdes leģendu. Valsts drošības komiteja (VDK) pa visu valsti meklē šo šūšanas darbnīcu. Viņu redzeslokā nonāk Renārs, līdz viņi viņu beidzot ielenc, lai gan neko nevar pierādīt. Konflikts starp Renāru un VDK aģentu iziet ārpus džinsiem un krimināllietām - tas kļūst par dzīves filozofiju un ideoloģiju sadursmi. Soli pa solim Renārs kļūst par īstu dumpinieku, džinsu bizness vairs nav rīks brīvības iegūšanai, bet gan protesta veids.

Galvenās lomas seriālā atveido Kārlis Arnolds Avots, somu aktrise Āmu Milonofa un Igors Šelegovskis. Citus personāžus atveidos Andris Keišs, Gints Grāvelis, Dainis Gaidelis, Ivars Krasts, Gundars Āboliņš, Jevgēnijs Isajevs, Jānis Jarāns, Nikolajs Šestaks, Valentīns Novopoļskisj, Gatis Gāga, Indra Briķe, Juris Bartkēvičs, Matīss Ozols, Jānis Skutelis, Jurijs Djakonovs, Baiba Broka un cit.

Seriāla idejas autors ir Tokalovs. Scenārija autori ir Tokalovs, Teodora Markova, Valdemārs Kalinovskis, režisori ir Tokalovs un Kursietis. Filmas operators ir Valdis Celmiņš, mākslinieces ir Laura Dišlere un Zanda Landrāte-Bedrīte, kostīmu māklsiniece ir Liene Bite, grima māksliniece ir Maija Gundare, komponists ir Kārlis Auzāns, skaņu režisors ir Ernests Ansons un montāžas režisors ir Oskars Morozs. Seriāla producente ir Aija Bērziņa no studijas "Tasse Film".