foto: Publicitātes foto
"Prāta vētra" aizkulisēs bauda zvaigžņu statusu
"Prāta vētra".
Slavenības
2024. gada 7. februāris, 06:44

"Prāta vētra" aizkulisēs bauda zvaigžņu statusu

Žurnāls "Kas Jauns"

Ir dažas lietas, ar ko grupa "Prāta vētra" izceļas starp citām Latvijas šovbiznesa zvaigznēm.

Vienkāršam televīzijas raidījumu un koncertu vērotājam varētu šķist, ka grupa "Prāta vētra", ņemot vērā delverību, savstarpējo apcelšanos, draudzīgo Renāra Kaupera smaidu un klātbūtni tautiešiem nozīmīgos pasākumos, ir tādi savējie puiši, kam kaut uz ielas svešinieks var uzsaukt “čau!” un palūgt pašbildi.

Tūkstošiem grupas "Prāta vētra" fanu dodas baudīt koncertu Mežaparkā

gallery icon

Iespējams, dodoties savās gaitās, tā tas patiešām arī ir. Taču šovbiznesa vidē “prātnieku” rīcību nosaka un regulē strikts iekšējs “reglaments”, kas stingri tiek arī uzraudzīts, raksta žurnāls "Kas Jauns".

Tāpat viņi paši atrodas drošībā - kamēr visi mākslinieki netraucēti pārvietojās pa Olimpiskā centra gaiteni, kursējot starp ģērbtuvēm, grimētavu, skatuvi un cits pie cita, "Prāta vētras" ģērbtuves durvis pastiprināti tika uzraudzītas.

Kā novēroja "Kas Jauns", pie "Prāta vētras" ģērbtuves ar čipsu paku rokās piestāja arī aktieris Kristaps Rasims ar brāli un grupas "Bez PVN" kolēģi Gunti, kas, saskārušies ar tur esošā vīra noliedzošu galvas grozīšanu, apgriezās un gāja vien prom. Vērotājiem no malas šķita, ka aizraidīts ir arī pazīstamais aktieris. Paši Rasimi gan smejot noliedza, ka centušies iekļūt ģērbtuvē, tikai taujājuši pēc menedžeres un saņēmuši pieklājīgu atbildi, ka pašlaik uz vietas neesot satiekama.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Rasimi vien nosmej, netikuši "Prāta vētras" bariņā.

Sava kārtība "Prāta vētrai" ir arī ēšanas jautājumos. Kā jau māksliniekiem pieklājas, viņi uz pasākumiem dodas ar savu raideri. Izņēmums nav arī "Muzikālā banka" – pasākums, kam uz vietas Daugavpilī tiek veltītas vismaz divas diennaktis. Ko ērtību labad prasīts nodrošināt, raidera saņēmēji, protams, neatklāj, taču pēc redzētā nojaušams, ka tas skar arī ēdināšanu

Proti, pēc ģenerālmēģinājuma "Muzikālās bankas" rīkotāji visiem fināla dalībniekiem un organizētājiem bija nodrošinājuši siltas pusdienas vienreiz lietojamos termotraukos – kartupeļu biezputru ar vistu un salātiem vai ceptu zivi ar risoto un salātiem pēc izvēles. Kamēr tie tika nesti uz ēdnīcas galdu, lai pēc tam, klāt dodot rupmaizes šķēli, salveti un plastmasas ēdamrīkus, izdalītu ēdējiem, pie "Prāta vētras" ģērbtuves durvīm kastēs uz grīdas tika krāmēti atšķirīgi ēdieni – garenos šķīvjos servēta “gaļas plate”, Cēzara salāti un citi smalkumi.

"Muzikālās bankas 2023" apbalvošanas ceremonija

Par Latvijas Radio rīkotās ikgadējās dziesmu aptaujas "Muzikālā banka 2023" uzvarētāju naktī uz svētdienu kļuva Dons ar dziesmu "Lauzto šķēpu ...

gallery icon

Atgādinām, ka pērn dziedātāja Olga Rajecka soctīklos pateicībā slavēja, ka tajā pašā "Muzikālajā bankā" tikusi pie garšīgas aparāta kafijas tieši "Prāta vētras" puišu ģērbtuvē, kam tāda bijusi vienīgajiem, kamēr citi gaitenī dabūja tikai aplejamo. Iespējams, lai mazinātu stīvēšanos un blatu sistēmu, šogad kafija no aparāta Daugavpilī bija pieejama visiem dalībniekiem.

Bet dzērienu sakarā gan jāuzteic "Prāta vētras" žests visiem "Muzikālās bankas" kolēģiem uzsaukt aliņu, ar ko visiem Latvijā asociējas grupa. Ap to pašu pusdienu laiku alus četrpakas, kā novēroja "Kas Jauns", “no "Prāta vētras"” kā sveiciens tika iznēsātas pa visām mūziķu ģērbtuvēm.

"Afterparty" pasākums pēc "Muzikālās bankas" ceremonijas

Pēc Latvijas Radio rīkotās ikgadējās dziesmu aptaujas "Muzikālā banka 2023", kur par uzvarētāju naktī uz svētdienu kļuva Dons ar dziesmu ...

gallery icon

Citas interesantākās ziņas un novērojumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!