foto: no privātā arhīva
Dziesminiece Laila Ilze Purmaliete pārvērtusies līdz nepazīšanai
Purmaliete tagad.
Slavenības
2024. gada 13. janvāris, 06:23

Dziesminiece Laila Ilze Purmaliete pārvērtusies līdz nepazīšanai

Ieva Valtere

Žurnāls "Kas Jauns"

Dziesminiece Laila Ilze Purmaliete, gatavojoties savai 55. dzimšanas dienai, piedzīvojusi vērā ņemamas pārvērtības.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Agrāk.

Kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", Laila Ilze Purmaliete, kuru pandēmijas savrupais dzīvesveids no producēšanas atgriezis pie pamatprofesijas – dziesmu komponēšanas un to izpildīšanas –, beidzamajā laikā pārsteidz savu koncertu apmeklētājus ar vizuālām pārmaiņām.

Piemēram, šobrīd Latvijas koncertnamos māksliniece viesojas ar koncertizrādi "Ārijas Elksnes dzīves melodijas: Ārijai Elksnei – 95", un skatītāji pat uzreiz nepamana, ka uz skatuves ir arī Purmaliete.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Purmaliete no brunetes tapusi par blondīni.

“Domājām, ka tā ir Ieva Sutugova, tikai tad, kad sāka dziedāt, pēc balss sapratām, ka tomēr Laila,” pārmaiņas komentē vairāki koncerta apmeklētāji. Kas tad noticis? Komponiste un dziedātāja nomainījusi ne tikai matu krāsu, kas no tumši brūniem kļuvuši par blondiem, bet arī griezumu, aizsedzot pieri ar čolku. Skatītāji slavē, ka tas Lailu darījis dzīvespriecīgāku, par vairākiem gadiem jaunāku un ļāvis vizuāli uzplaukt.

Komentējot pārvērtības, māksliniece žurnālam "Kas Jauns" teic, ka “gribējies kaut ko jaunu, jo profesija ir saistīta ar skatuvi”. Nav tā, ka gaiša matu krāsa būtu kas nebijis Lailas dzīvē, – tāda bija arī pirms vairāk nekā 20 gadiem, kad kopā ar Martu Kristiānu Kalniņu ierakstīja albumu "Suņa dzīve". Nu to, no kura līdz mūsdienām atceļojusi populārā dziesma "Pielīmē mani!", kas kļuvusi par neoficiālu "Radio Skonto" himnu.

“Nākas uzstāties arvien biežāk, tādēļ jādomā par izskatu. Tagad jau ir bezgalīgas iespējas, kā sevi uzlabot un padarīt matus veselīgākus. Un jauno stilu sev meklēju un atradu tieši tāpēc, ka pirmo reizi mūžā svinēšu pati savu jubileju uz skatuves koncertā,” atklāj Laila, sīkākos paskaidrojumos par izskata noslēpumiem gan neieslīgstot. “Esmu laimīga un saņemu bezgala daudz komplimentu no visiem – tuviem, tāliem, paziņām un svešiem,” par apkārtējo uzmanību priecājas dziesminiece. Ar šādu tēlu māksliniece sagaidīs arī savu 55 gadu jubilejas koncertu, kas 27. februārī – tieši viņas dzimšanas dienā – izskanēs VEF Kultūras pilī.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Purmaliete no brunetes tapusi par blondīni.

Starp citu, Purmaliete pasaulē nākusi ar vārdu Ilze, bet to, ka būs Laila, izlēmusi 35 gadu vecumā, vēloties izklausīties tikpat viegla un melodiska, cik daudzu dziesmu piedziedājums: lai-lai-lā. “Un joprojām man šķiet, ka Laila ir pats skaistākais un muzikālākais vārds uz pasaules,” saka dziesminiece, kuras abi vārdi oficiāli iekļauti arī pasē.