foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
“Andrej, laipni gaidīts Rīgā!” Intars Busulis teicami pavelk uz zoba Andreju Mamikinu
Mamikina "veltījums" Busulim paredzēts, kā atgādinājums, ka savulaik latviešu mūziķim bija visnotaļ ciešas saiknes ar klausītājiem Krievijā.
Slavenības
2024. gada 9. janvāris, 12:38

“Andrej, laipni gaidīts Rīgā!” Intars Busulis teicami pavelk uz zoba Andreju Mamikinu

Jauns.lv

Sociālo tīklu lietotājus sasmīdinājusi populārā dziedātāja Intara Busuļa asprātība, ar kuru viņš “Facebook” komentārā nolicis uz lāpstiņām odiozo, no Latvijas uz Krieviju aizmukušo aktīvistu Andreju Mamikinu.

Viss sākās ar kādu tipisku Mamikina ierakstu “Facebook”, kurā bijušais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts no Latvijas sarkastiski vaicā, vai kāds ir paguvis noskatīties Intara Busuļa neseno uzstāšanos svētku šovā Krievijas TV.

Šis veltījums Busulim paredzēts, kā atgādinājums, ka savulaik latviešu mūziķim bija visnotaļ ciešas saiknes ar klausītājiem Krievijā.

Kā zināms, īsi pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Busulis publiski informēja, ka vairāk neturpinās darbību agresorvalstī. Daudzi – gan vietējie, gan Krievijas – fani to uztvēra visai saasināti, kritizējot mūziķi par “līšanu politikā”.

Taču Mamikina publikācijai Busulis atbildi parādā nepalika.

“Dārgais Andrej! Ielūdzu tevi, tavus draugus un visus tavus sekotājus uz koncertu Arēnā “Rīga”, 8. martā. Uz tikšanos!” krievu valodā pie Mamikina ieraksta komentē Busuļa oficiālais konts.

Komentārā Busulis izmantojis arī LGBT karodziņu un pēcāk vietnē “X”, piebildis, ka, ja “Andrejs beidzot saņemsies un iznāks “no skapja”, es viņu no sirds atbalstīšu”.

Saistībā ar latviešu mūziķa komentāru jāpaskaidro, ka Latvijā pret Mamikinu un virkni domubiedriem Valsts drošības dienests (VDD) ir uzsācis kriminālprocesus un atgriešanās Latvijā Mamikinam pavisam noteikti nozīmētu aizturēšanu un neizbēgamu tiesas durvju virināšanu.

Kā iepriekš vēstīts, Andrejs Mamikins pameta Latviju, jo šeit, kā pats apgalvoja, esot nonācis “teju vai bezpajumtnieka statusā”.

Tikmēr Krievijā bijušais Latvijas politiķis jau pirmajās nedēļās izpaudās pēc pilnas programmas, saucot Krievijas karu par “svētu” un ņirgājoties par Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri kļuvuši par šausmīgu kara noziegumu upuriem.