Taisnības cīnītāja Sarma Freiberga atklāj, kā radies sirsnīgais fonds “Nāc līdzās!”
Inese Vaikule un Sarma Freiberga.
Slavenības
2023. gada 5. decembris, 13:27

Taisnības cīnītāja Sarma Freiberga atklāj, kā radies sirsnīgais fonds “Nāc līdzās!”

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Viena no pamanāmākajām labdarības organizācijām Latvijā ir fonds “Nāc līdzās!”, kas atbalsta cilvēkus ar īpašām vajadzībām. Viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, deju kolektīva “Latve” vadītāja un fonda “Nāc līdzās!” dibinātāja Sarma Freiberga pastāsta, kā viņai radusies doma par šādu labdarības organizāciju un kā veidojies viens no fonda krāšņākajiem notikumiem – dalībnieku koncerts.

“Tā doma dzima tieši man,” raidījuma vadītājai Inesei Vaikulei stāsta Freiberga, “Es vienmēr esmu tāda ļoti aktīva, un man ļoti nepatīk netaisnība – taisnības cīnītāja, kā teikt.” Gadījies tā, ka Freibergas draudzenes dēls bijis vājdzirdīgs, tomēr ar lielu vēlmi dejot. “Mēs norunājām, ka mēģināsim Pēterīti iekļaut deju kolektīvā “Sprīdītis”, ko es vadīju toreiz. Tā dzima doma, ka vajadzētu iekļaut,” viņa atminas.

Toreiz gan Freiberga skaidrojusi saviem mazajiem dejotājiem, gan mamma runājusi ar Pēteri, lai abas puses saprastu notiekošo. “Bērns ļoti labi saprot visu, ja tu viņam izskaidro, – kādas lietas pasaulē ir, kāpēc tā gadās, ka ir cilvēki ne tādi kā viņi. Tā bija tā pirmā doma,” viņa skaidro, piebilstot, ka secīgi radušās idejas uzunāt cilvēkus ar īpašām vajadzībām, nemaz nezinot, kur viņi ir: “Es atceros – liku “Dienā” sludinājumu, lai atsaucas.”

Pirmā labdarības akcija notikusi Svētā Valentīna dienā, kad tika aicināti bērni ar īpašām vajadzībām, lai nāk un skatās sagatavoto koncertu. Tajā ieradušies kopā ar ģimenēm ap 50 cilvēku, un Freiberga aicinājusi pēc gada tikties atkal, bet jau ar sagatavotiem priekšnesumiem. Tā arī noticis, un veidojies īpašais koncerts. “Tas bija pats sākums. Šodien “Nāc līdzās Ziemassvētkos!” ir jau pēc visām atlasēm 200 dalībnieku kopumā koncertā, un tie jau ir izgājuši atlašu kārtas. Tas izaugsmes līmenis pa šiem gadiem…” priecājas Freiberga.

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.