foto: London Entertainment / SplashNews.com/ Vida Press
Slavenā Holivudas aktrise 85 gados sapņo par mazmazdēla vecuma mīļāko
Džeina Fonda 2023. gadā piedalījās streikojošo Holivudas aktieru un scenāristu potesta akcijās
Slavenības
2023. gada 2. decembris, 19:22

Slavenā Holivudas aktrise 85 gados sapņo par mazmazdēla vecuma mīļāko

Jauns.lv

Slavenās Fondu aktieru dinastijas pārstāve, 85 gadus vecā Džeina Fonda atzinusi, ka kārotu gados pavisam jaunu mīļāko.

Aktrise Džeina Fonda dažādu laiku fotogrāfijās

gallery icon

Džeina Fonda un viņas bērni

gallery icon

“Man kauns par to runāt, taču, ja man būtu mīļākais, viņam būtu 20 gadi,” viņa atzina podkāsta sarunā ar komiķi Hīzeru Makmahanu. Par spīti gadiem un izjukušajām trijām laulībām, viņa nezaudē cerību satikt savu mīlu.

Uz raidījuma vadītājas jautājumu, kādēļ mīļākajam vajadzētu būt tik jaunam, aktrise atbildēja: “Tas tādēļ, ka es nemīlu vecu ādu.” Hīzera tam piekrita: “Es daru visu iespējamo, lai [āda] paliktu svaiga.”

Aktrises pārdrošie izteikumi guva atbalstu arī soctīklos. “Džeina Fonda spēj to pateikt, haha, viņa ir vislabākā,” sacīja kāds komentētājs. “Es mīlu šo sievieti. Tik sasodīti godīga! Un smieklīga,” atzina cits.

Džeina Fonda pērn septembrī paziņoja, ka ir uzsākusi ķīmijterapijas kursu, lai cīnītos ar vēzi. Tā devusi labus rezultātus un ne-Hodžkina limfomas progresēšanu izdevies apturēt. Gada nogalē kino leģenda pavēstīja priecīgu vēsti, ka ir iestājusies slimības remisijas stadija. Aktrise norādīja, ka jūtas svētīta.

“Pagājušajā nedēļā onkologs teica, ka mans vēzis ir remisijas stadijā un es varu pārtraukt ķīmijterapiju,” 2022. gada decembrī rakstīja Fonda, piebilstot, ka viņas pēdējā ķīmijterapijas kārta bijusi īpaši smaga. “Es jūtos tik svētīta, tik laimīga. Es pateicos jums visiem, kas lūdza Dievu un sūtīja man labas domas. Esmu pārliecināta, ka tās ietekmēja labās ziņas.”

Nesen Džeina Fonda sniegusi interviju telekanāla CNN žurnālistam Krisam Volisam. Sarunā skarta arī vēža tēma un aktrise pastāstījusi, kādas pārdomas viņā rosinājusi saskaršanās ar šo ļauno slimību un kādas lietas viņa atskārtusi, ka savā dzīvē nožēlo visvairāk.

Savu atzīšanos Fonda sākusi paskaidrojot, ka viņa daudz ko būtu darījusi citādi savu bērnu audzināšanā. Leģendārajai aktrisei ir trīs pieauguši bērni - Vanesa Vadima (55), Mērija Luana Viljamsa (56) un Trojs Garitijs (50). Aktrise bijusi trīs reizes precējusies — no 1965. līdz 1973. gadam ar režisoru Rožē Vadimu, no 1973. līdz 1980. gadam ar politisko aktīvistu Tomu Heidenu, bet no 1991. līdz 2001. gadam ar kabeļtelevīzijas ziņu kanāla CNN dibinātāju Tedu Tērneru. No 2009. līdz 2017. gadam viņa bija attiecībās ar ierakstu producentu Ričardu Periju. Savā autobiogrāfijā viņa atzina, ka nevainību zaudēja 18 gados, pārguļot ar aktieri Džeimsu Francisku. Viņas daudzo mīļāko skaitā bijušas tādas slavenības kā aktieri Vorens Bītijs un Donalds Sazerlends, kādreizējais F1 komandas īpašnieks Džovanni Volpi.

Džeina Fonda septiņas reizes nominēta ASV Kinoakadēmijas “Oskara” balvai, kā labākā aktrise triumfējot 1971. gadā (“Klute”) un 1978. gadā (“Coming Home”). Viņas tēvs Henrijs Fonda (1905-1982) Amerikas filmu institūta aptaujā 1999. gadā tika atzīts par sesto izcilāko klasiskās Holivudas ēras kinoaktieri un savu vienīgo labākā aktiera “Oskaru” pēc divām iepriekšējām nominācijām saņēma gadu pirms nāves par lomu filmā “On Golden Pond”. Džeinas jaunākais brālis bija slavenais aktieris Pīters Fonda (1940-2019), bet brāļameita — aktrise Bridžita Fonda (1964).

2018. gadā viņa paziņoja, ka randiņiem un romantiskiem piedzīvojumiem pielikusi punktu. “Man vairs neviena nav, bet vēl pirms pāris gadiem bija. Man ir 80, tur apakšā bodīte ir ciet,” viņa atzina intervijā.

Džeina Fonda “Oskara” balvu ceremonijas vakarā 2020. gadā

gallery icon

Aktrise Džeina Fonda 2018. gada Kannu festivālā

Aktrise Džeina Fonda 2018. gada Kannu festivālā.

gallery icon

Allaž elegantā Džeina Fonda uz ekrāna un dzīvē

gallery icon

85 gadus vecā ekrāna zvaigzne apliecinājusi - neraugoties uz to, ka saskārusies ar vēzi, viņa neizjūt bailes no nāves. Daudz vairāk Džeinu biedējot "nonākšana dzīves nogalē, kad pārāk daudz kas jānožēlo, bet vairs nav laika, lai kaut ko mainītu". “Es nebiju tāda māte, kāda vēlētos būt bijusi saviem bērniem,” norādījusi Fonda. “Man ir lieliski, lieliski bērni. Talantīgi. Gudri.”

Šī saruna sekojusi īsi pēc “Entertainment Tonight” sniegtās intervijas, kur Fonda runājusi par līdzīgām tēmām un atzinusi: “Es daudz domāju par nāvi. Jau pēdējos 30 gadus.”

“Manuprāt, tas ir diezgan veselīgi. Ir grūti dzīvot pareizi, ja nedomā par nāvi. Tā ir daļa no dzīves.” “Citas kultūras tik ļoti nebaidās domāt par nāvi, kā mēs. Es daudz laika pavadu pārdomās par to un tās manu dzīvi ir padarījušas tikai labāku. Saslimstot ar vēzi, tu par to domā vēl vairāk un gribi būt drošs, ka paveiksi to, ko vēlies, un tad, kad pienāks laiks, nebūs daudz jānožēlo.”

Šī nav pirmā reize, kad aktrise saskārusies ar ļaundabīgu audzēju. 2020. gadā Džeina Fonda uzvarēja cīņā ar krūts vēzi, savukārt 2019. gadā publiski atklāja, ka viņai iepriekšējā gadā izoperēts ļaundabīgs izaugums pie apakšlūpas.