foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva un publicitātes
"Klaja bezkaunība!" - bijusī ministre Anita Muižniece konfliktē ar dziedātāju Samantu Tīnu
Bijusī izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ar saviem trim bērniem dzīvo kaimiņos Samantai Tīnai. Viņai nav iebildumu, ka dziedātāja dzīvoklī muzicē, taču vēlas, lai trokšņošana nebūtu darbadienu vakaros.
Slavenības
2023. gada 20. novembris, 06:19

"Klaja bezkaunība!" - bijusī ministre Anita Muižniece konfliktē ar dziedātāju Samantu Tīnu

Jauns.lv

“Mēģināju rast vidusceļu, vienoties, bet viņa pateica – nē!” pauž dziedātāja Samanta Tīna. “Viņasprāt, kompromiss būtu, ja es piekristu viņas trokšņošanai vakaros,” – tā savukārt bijusī izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.

Abas dāmas ir kaimiņienes, jo Muižnieces ģimene kopš augusta dzīvo Pārdaugavas dzīvojamajā kompleksā "Panorama Plaza", kur stāvu augstāk jau vairākus gadus mājvietu radusi dziedātāja Samanta Tīna. Un šī kaimiņu būšana nonākusi līdz sadzīviskām domstarpībām, ar kādām nereti nākas saskarties tiem, kas dzīvo daudzdzīvokļu mājās.

Mēģinājumi tādi, ka rīb visa māja

Viss tracis sākās ar Anitas Muižnieces pasūkstīšanos sociālajos tīklos aizvadītajā nedēļā: “Mēnesis apkārt, un man sāk šķist, ka es vairs nekad nespēšu ar prieku klausīties Samantu Tīnu. Un šovakar es dusmojos, jo bez “mēģinājumu telpas” dziedāšanai daudzdzīvokļu namā, šķiet, mana kaimiņiene atklājusi arī deju studiju. Besī!”

Komentāros Muižniece arī piebilda, ka pat apsvērusi domu izsaukt policiju, jo dziedātāja nav reaģējusi uz lūgumiem pārtraukt trokšņošanu: “Ja es nebūtu jau trīs reizes pēc pulksten 22 vakarā pieklājīgi lūgusi nerīkot “koncertus”, es teiktu – jauniem cilvēkiem “var gadīties”, bet te vienkārši ir klaja bezkaunība.”

Tiesa gan, par neapskaužamo situāciju, kurā viņas ģimene nonākusi pēdējos mēnešos, bijusī politiķe sociālajos tīklos pažēlojās arī agrāk, tad gan neminot konkrētās mākslinieces vārdu. “Var saprast, ka, esot mūziķim, jādzied, kad ir iedvesma, bet vai tiešām vakars ir īstais laiks, kad daudzdzīvokļu mājā rībināt tā, ka lejasstāvā dzirdami visi dziesmu vārdi? Reiz jau pieklājīgi tika lūgts, skaidrojot, ka bērni iet gulēt. Ko darīt ar cienījamo mākslinieci?” pirms mēneša rakstīja Muižniece.

Toreiz diskusijās iesaistījās plašs sociālo tīklu lietotāju pulks – kāds padalījās savā pieredzē, kā atrisināta līdzīga situācija, kāds atcerējās 20 gadu senus notikumus, kad dzīvojis kaimiņos Lindai Leen un vai katru nakti atskanējusi klavieru spēlēšana un dziesmas, savukārt kāda dziedātāja atklāja, ka dzīvoklī nekad nemuzicējot, jo, kaimiņus cienot, noīrējusi sev speciālas mēģinājumu telpas. Tikmēr Anita Muižniece pati piebilda, ka kaimiņiene patiešām dziedot labi, tikai tiek traucēts naktsmiers.

Bet novembra vidū Muižnieces mērs bija pilns, un viņas emocionālais ieraksts izraisīja plašu rezonansi.

Savukārt Samanta Tīna pauda neapmierinātību, ka šīs kaimiņu problēmas tiek risinātas publiski. “Uzskatu, ka šī situācija nav apspriežama publiskā telpā un tiks risināta individuālā sarunā ar konkrēto personu, lai tiktu ievērotas abu pušu intereses un tiesības. Vienlaikus vēlos norādīt, ka veids, kā attiecīgais jautājums tika atspoguļots publiskajā telpā, manā ieskatā ir nekorekts un aizskarošs pret mani kā personību. Vienmēr esmu bijusi atvērta komunikācijai un mēģinājusi ievērot citu cilvēku intereses normatīvā regulējuma ietvarā,” portālam Jauns.lv savu pozīciju izklāstīja Samanta Tīna.

Kompromiss nav panākts?

Gods kam gods, mūziķe tajā pašā vakarā devusies pie kaimiņienes nogludināt domstarpības. Un kāds ir rezultāts? “Domāju, ka kaut kā būs iespējams atrisināt šo situāciju, bet, šķiet, kļūdījos,” portāla Jauns.lv uzrunāta, atbildi sniedza Anita Muižniece, par tikšanos ar Samantu izstāstot mazliet plašāk: “Īss mūsu sarunas kopsavilkums: esmu aizskārusi personu, par cienījamo mākslinieci rakstot tviterī. Un problēmu jau neesot, jo katru reizi, kad palūdzu, viņa taču pārstāj. Tātad secinājums – man jāturpina lūgt viņai vakaros netrokšņot. Mēģināju skaidrot, ka lielākajam vairumam cilvēku pēc pulksten 21 gribētos mieru mājās, un teicu, ka man pat nebūtu pretenziju, ja piektdienu vai sestdienu vakaros trokšņotu. Taču tas māksliniecei neder, jo, redz, piektdienās un sestdienās viņa koncertējot. Kompromiss laikam būtu bijis, ja es piekristu, ka troksnis arī darbadienu vakaros ir okay. Varbūt nemāku meklēt kompromisus, bet šķīrāmies ar domu, ka katram ir tiesības rīkoties pēc saviem ieskatiem.”

Savu viedokli izteica arī Samanta Tīna, "Instagram" publicējot video, kur pauž neapmierinātību ar kaimiņienes nekorekto rīcību, iznesot to visu publiski, jo nu dziedātāja saņemot daudzus komentārus par to, ka viņa ir “nelabs cilvēks, ļauns, šausmīgs, kas traucē citiem dzīvot”: “Mūsu cienījamā bijusī ministres kundze šeit dzīvo neilgu laiku, un tiešām, man kādu vakaru dziedot, lieku roku uz sirds, es nekad neesmu traucējusi neviena mieru pēc pulksten 23, tas man ir likums, bija zvans pie durvīm. Viņa pasaka, ka bērniem jāiet gulēt, ka ir baigi skaļi, pēc kā es arī reaģēju. Es neatceros – vai nu es pārtraucu, vai beidzu pusstundiņu, 20 minūtes pēc tam uz pusi klusāk. Tā bija arī otro reizi – es atkal beidzu to darīt, tātad es reaģēju uz šiem lūgumiem.”

Samanta Tīna laiku lokos

Samanta Tīna laiku lokos.

gallery icon

Dziedātāja arī emocionāli izklāstīja savu rezumējumu par tikšanos ar Anitu Muižnieci. “Es, labu gribēdama, devos pie kaimiņienes, kurai ir pretenzijas, kurai ir jāizsaka savas sāpes plašsaziņas līdzekļos, mēģinot rast kaut kādu kopīgu sarunu, vidusceļu, par ko mēs varam vienoties. Viņa pateica – nē! Gāju es ar atvērtu sirdi, un nekas no tā neiznāca,” izteicās Samanta Tīna, apsolot: “Es centīšos pēc savas labākās gribas, bet mājās šad tad uzdziedāšu, es tiešām centīšos būt klusa!”

Kā Samanta Tīna uzņēma Eirovīzijas dziesmas videoklipu

gallery icon