Franču buldoga Tobja desmitās dzimšanas dienas ballīte

Atzīmējot sava franču buldoga Tobja desmito dzimšanas dienu, kafejnīcas "Tobiass" vadītājs Ivars Upenieks 2023. gada rudenī rīkoja vērienīgas svinības, kurās ...

gallery icon
Slavenības
2023. gada 15. novembris, 06:33

Varena ballīte! Suņa desmitajā dzimšanas dienā danco pat Maija Lūsēna. FOTO

Ieva Valtere

Žurnāls "Kas Jauns"

Atzīmējot sava franču buldoga Tobja desmito dzimšanas dienu, kafejnīcas "Tobiass" vadītājs Ivars Upenieks (52) rīkoja vērienīgas svinības, kurās uzstājās ballīšu meistars Normunds Jakušonoks un dejās laidās dziedātāja Maija Lūsēna.

Par Ivara Upenieka suņu ballītēm nav dzirdējis retais. Par tām stāstīts gan TV raidījumā "Ķepa uz sirds", gan pērn žurnāla "Kas Jauns" publikācijā, kad Ivars atklāja, ka ir saimnieks trim franču buldogiem – Tobim, Koko un Domim –, kas tiek lutināti un loloti tādā mērā, ka var atļauties našķēties ar garnelēm, svinēt dzimšanas dienas, ik vasaru braukt līdzi saimniekam uz Franciju un pat palīdzēt izvēlēties, kādu BMW pirkt – X5 vai X6 (uzvarot pēdējam).

Dzimšanas dienas svinības Ivars rīko, klājot kafejnīcā galdu, piesaistot profesionālus fotogrāfus, mūziķus un mielojot četrkājus ar īpaši viņiem gatavotu torti. Viesos ar saviem vismaz desmit suņiem – pirms tam gan tiek izvērtēta saticība dzīvnieku starpā – nāk draugi un radi. Uz komentāriem, kādi reizēm izskan no malas – ka “naudu jau nu varēja tērēt cēlākiem mērķiem” –, Ivars atbild: “Katra ģimene taču dažas reizes gadā cenšas sarīkot savējo kopā sanākšanu, lai kāds būtu iemesls. Un es to rīkoju par godu suņiem, savējās dzimšanas dienas nesvinu.”

Pērn suņu mīļiem uzstājās Ieva Akuratere, un, novērtējot viņas dziedāšanas manieri, četrkāji vilka līdzi meldiņu uz nebēdu. Savukārt šoreiz – pirmo reizi sunim, iepriekš mūziķis to darījis tikai vienam kaķim – spēlēja Normunds Jakušonoks.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Vismaz suņu jubilejas kontekstā Normundam Jakušonokam nebūtu jāraizējas, ka “Eiropa mūs nesapratīs…”

Viņa muzicēšana lustīgākiem ļāva būt divkājainajiem viesiem, kas izmantoja iespēju izdejoties vai nu cits ar citu, vai ar saviem četrkājiem. Jubilāram kopā ar viņa saimnieku neatteica arī dziedātāja Maija Lūsēna, kas jau labu laiku ir Ivara draugu lokā. Var pat teikt, ka Tobis reiz “uzlabojis” Maijas koncertu kādā pilī, kad tajā kopā ar Ivaru ieradies kā skatītājs. “Koncerta klausītāji pēdējam skaņdarbam dziedāja līdzi, un tad arī Tobis pievienojās rejot. Bet aplausu laikā uzleca uz skatuves un no sirds tos izbaudīja, domājot, ka visi aplaudē viņam,” smejot atceras saimnieks.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Uzlūdz dāmas! Jeb Koko izdancina saimnieku un Maiju Lūsēnu.

Divas Lūsēnas? Nē, dvīņumāsas!

Ballīti Maija Lūsēna apmeklēja savas dvīņumāsas Larisas Renskumbergas kompānijā. Maija ir 15 minūtes vecāka par savu māsu. “Esmu vecākā no māsām,” precizē Lūsēna, atgādinot, ka abām vēl ir jaunāka māsa, kura ar mazdēliņu dzīvo Anglijā. Nesen, apmeklējot Maijas frizieri, dvīņumāsa tikusi pie līdzīga matu griezuma, līdz tam gan frizūras bijušas atšķirīgas. Bet arī tad kāds pamanījies Larisu uzrunāt par Maiju.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Māsas.

Kā zināms, Maija visu vasaru kopā ar leģendāro grupu "Zodiaks" ceļoja pa Latviju un 25. oktobrī noslēdza turneju VEF Kultūras pilī, aizkustinot skatītājus gan ar savu atgriešanos un stāšanos uz vienas skatuves līdzās komponistam, bijušajam vīram Jānim Lūsēnam un abu dēlam, basģitāristam Jānim Lūsēnam junioram, gan ar Atmodas laika dziesmām un tandēmu ar Zigfrīdu Muktupāvelu. Divas dienas vēlāk, dziedātāju satiekot suņu ballītē, Maija priecājās par pirmajām brīvdienām un gandarījumu, ko saņēmusi turnejas laikā.

Latvijas mūzikas leģenda "Zodiaks" atgriežas, pirmais koncerts Jelgavā 2023. gada 3. jūnijā

Latvijas mūzikas leģenda "Zodiaks" atgriežas, pirmais koncerts Jelgavā 2023. gada 3. jūnijā

gallery icon