foto: Publicitātes
"Lauku sētas" saimniece Marta Trūpa pamet laukus
Marta savā lauku sētā ar četrkājainajiem draugiem.
Slavenības
2023. gada 8. novembris, 05:55

"Lauku sētas" saimniece Marta Trūpa pamet laukus

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Televīzijas skatītāji Martu Trūpu vispirms iepazina kā šova "Lauku sēta" dalībnieci un pēc tam jau kā Viļānu novada Dekšāres pagasta daiļo saimnieci, kurai šova filmēšanas laikā ar dalībnieku no Alūksnes - Aivi Beļmanu - izveidojās romantiskas jūtas. Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", gadu pēc šova pāris joprojām ir kopā un plāno pārcelties uz dzīvi Rīgā, kur viņi saredz lielākas iespējas.

Sarunā ar "Kas Jauns" saimniece Marta Trūpa atklājusi bēdīgu vēsti, ka viņas un vecāku lauku saimniecībā tuvākajā nākotnē gaidāmas nenovēršamas izmaiņas: “Pagaidām saimniecībā viss vēl notiek – es slaucu, kopju un baroju gotiņas, bet kaut kad drīzumā plānojam lopkopības nozari izbeigt. Zemniekus, manuprāt, Latvijā nenovērtē. Piena cenas mainās, bet kopumā visa šī situācija ir diezgan bēdīga. Mums nav liels ganāmpulks, šobrīd ir sešas govis, bet no viņām vajadzēs atvadīties. Bēdīgi... Jo mana ģimene visu mūžu ir darbojusies ar gotiņām, tā ir mūsu sirdslieta, un ir ļoti skumji tam visam pielikt punktu. Taču šo lēmumu neesam pieņēmuši vienas dienas laikā.”

Par kāzām vēl nedomā

Marta Trūpa pastāsta, ka oficiāli nav Dekšāru zemnieku saimniecības vadītāja, tie ir viņas vecāki. Taču tāpat nākotnē viņa mantošot saimniecību. “Esmu no cilvēkiem, kas nespēj ilgi mājās nosēdēt. Lai gan visu laiku jābūt klāt pie gotiņām, man nepieciešams kaut kur aizbraukt un atpūsties. Nevar arī visu laiku strādāt, ja neesmu bijusi atpūtā un guvusi jaukus iespaidus,” viņa nosaka.

Tā kā Marta šobrīd dzīvo starp divām mājvietām – gan savā lauku sētā, gan mīļotā drauga Aivja ģimenes mājās Alūksnē –, tad vecākiem veikt samniecības darbus palīgā ierodas palīgstrādnieks. Tāpat arī Aivis ik reizi, kad viesojas Dekšārēs, dodas palīgā Martai apdarīt lauku darbus.

foto: no privātā arhīva
Marta un Aivis ir kopā jau vairāk nekā gadu.

Marta ne mirkli nav nožēlojusi, ka viņas lauku saimniecībā tika filmēta Lauku sēta un ka pirms tam pati bija šova dalībniece. Marta teic: pateicoties televīzijas šovam, viņai taču ir izveidojušās attiecības! Nu jau ir vairāk nekā gads, kopš Marta un Aivis ir kopā. “Savu gada kopābūšanas jubileju nesvinējām, bet smējāmies, ka viens otru jau gadu paciešam. Kā es te Aivim teicu: “Tu jau pie manis atbrauci!” Un man tiešām patīk, ka es Aivi iepazinu klātienē reālajā dzīvē, kad tika filmēts šovs, nevis caur internetu.” Lai arī abiem ir izveidojušās stabilas attiecības, pagaidām jaunie cilvēki nekaldina plānus par laulībām.

Vaicāta, kā raksturotu abu attiecības, Marta teic: “Nevar teikt, ka esam tāds mierīgais pārītis, – kā kuru reizi. Reizēm es varu būt trakāka un realizēt dažādas idejas, bet citreiz tāds ir Aivis. Tāpat arī reizēm varam mierīgi palikt mājās un atpūsties, tas laikam ir atkarīgs no garastāvokļa.”

Daiļā saimniece pievēršas sociālajiem tīkliem

Lai arī samniecībā tuvākajā nākotnē tiks pielikts punkts lopkopībai, Dekšāru saimnieki turpinās nodarboties ar graudkopību. Pāris gan savu nākotni nesaista ar palikšanu Dekšārēs. Marta atklāj, ka abi ar Aivi plāno pārcelties uz Rīgu. “Te tomēr ir daudz vairāk iespēju nekā laukos. Lai gan jāteic, ka Rīga mani kā dzīvesvieta neuzrunā. Es, protams, esmu pieradusi pie laukiem un četrās sienās man būtu grūti nosēdēt,” viņa aizdomājas. Taujāta, ar ko tad abi ikdienā nodarbojas, Marta pastāsta, ka Aivis veic betonēšanas darbus un strādā dažādos objektos Latvijā, bet viņa pati arvien vairāk laika velta digitālā satura radīšanai platformās "TikTok" un "Instagram".

“Beidzamā laikā vairāk darbojos kā influencere. Aktīvāka esmu instagramā, kur parādu savu ikdienu, bet arī tiktokā es lieku video no lauku dzīves, jo cilvēkiem patīk mana darbošanās laukos un lauku stils. Esmu no tiem cilvēkiem, kas nevairās parādīt savu dabisko izskatu, kā arī tad, ja ir lietota kosmētika. Cilvēki man raksta, ka viņiem ir patīkami skatīties manu saturu tāpēc, ka es rādu visu dabiski, neko neuzspēlēju. Es reāli rādu savu dzīvi gan laukos, gan pilsētā, un cilvēkiem patīk. Nu jau ir vairāk nekā trīs gadi, kopš es darbojos instagramā. Ja sākotnēji man bija 4000 sekotāju, tad nu jau ir vairāk nekā 12 000. Un man ir motivācija augt un attīstīties,” saka Marta.