foto: Tim Rooke/Shutterstock/ Vida Press
Princis Harijs kārtējo reizi atsaka tēvam. Noraida ielūgumu ierasties uz karaļa Čārlza 75. dzimšanas dienas svinībām
Princis Harijs ar tēvu karali Čārlzu.
Slavenības
2023. gada 6. novembris, 15:45

Princis Harijs kārtējo reizi atsaka tēvam. Noraida ielūgumu ierasties uz karaļa Čārlza 75. dzimšanas dienas svinībām

Jauns.lv

Jau pavisam drīz, 14. novembrī, Apvienotās Karalistes un 15 Sadraudzības personālūnijas valstu karalis Čārlzs III atzīmēs savu 75. dzimšanas dienu. Izskanējusi informācija, ka viņa jaunākais dēls princis Harijs ar ģimeni ielūgumu ierasties uz svinībām tomēr noraidījis un jubileju neapmeklēs.

Zināms, ka princis Harijs bija uzaicināts apmeklēt pasākumu, kas notiks Klārensa namā Londonā, tur 14. novembrī paredzēts rīkot svinīgās pusdienas par godu karaļa nozīmīgajai dzimšanas dienai.

Megana Mārkla un princis Harijs pasākumā Ņujorkā runā par mentālo veselību. 2023. gada 10. oktobris

gallery icon

Tēva un dēla attiecības sabojājusi attieksme pret Harija sievu Meganu, bet vēl vairāk tās iedragājusi gada sākumā Harija izdotā biogrāfiskā grāmata “Liekais” (“Spare”).

Saskaņā ar izdevuma “Daily Mail” rakstīto, fakts, ka Harijs grāmatā parādījis Kamillu kā “ļaundari”, ir saniknojis karalisko ģimeni, tādējādi tikai padziļinot viņu dusmas pret Saseksas hercogu.

Grāmatnīcas Lielbritānijā pārplūdina prinča Harija memuāri

Otrdien, 10. janvārī, grāmatnīcās visā pasaulē sāk tirgot Lielbritānijas prinča Harija memuārus "Spare".

gallery icon

Šī ir jau otrā reize, kad Harijs atsakās no uzaicinājuma tikties ar tēvu. Pirmā reize bija, kad Harijs saņēma ielūgumu ierasties uz karalienes Elizabetes II atceres pasākumu Viņas Majestātes nāves gadadienā, bet tagad viņš atteicis arī ielūgumu ierasties uz tēva dzimšanas dienu.

Princis Čārlzs ar dēliem

gallery icon

Izdevums “The Sunday Times” apgalvo, ka abi daudz nesarunājas, bet pēc Harija un Meganas lēmuma atteikties no karaliskajiem pienākumiem un pārcelties uz dzīvi Kalifornijā, šķiet, karalis Čārlzs un princis Harijs ir pilnībā atsvešinājušies.

Nesenā pagātnē Harijs saskārās ar nepatikšanām, kad apmeklēja savu dzimto Lielbritāniju.

Megana, Harijs un princis Čārlzs

gallery icon

Kad viņš septembrī ieradās Londonā, lai apmeklētu “WellChild Awards” balvu ceremoniju un lūdza apmešanos Vindzoras pilī, viņa lūgums tika noraidīts, jo tas esot izteikts pēdējā brīdī.

Izdevums “The Telegraph” ziņoja, ka princim Harijam norādīts, ka ir laikus jābrīdina, ja viņš ceļojot uz Angliju vēlas uzturēties kādā no savas ģimenes īpašumiem.

Karaļa Čārlza III oficiālās kronēšanas fotogrāfijas

gallery icon