“Es varēju uz visu paskatīties no malas.” Daņiļevičs par aizvadītajiem Dziesmu un Deju svētkiem
Agris Daņiļevičs un Inese Vaikule.
Slavenības
2023. gada 31. oktobris, 12:49

“Es varēju uz visu paskatīties no malas.” Daņiļevičs par aizvadītajiem Dziesmu un Deju svētkiem

Jauns.lv

Horeogrāfs Agris Daņiļevičs, kurš nupat svinēja apaļu 60 gadu jubileju, viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, pastāsta, kā aizvadījis šīs vasaras Dziesmu un Deju svētkus, kas šoreiz bijuši pavisam citādāki nekā iepriekšējos gados. Tāpat Daņiļevičs atklāj, kā šobrīd jūtas pēc pavasarī iegūtās kājas traumas.

Raidījuma vadītājai Inesei Vaikulei Daņiļevičs atklāj, ka bija cerējis pievienoties “Dzirnu” dejotājiem Daugavas stadionā Dziesmu un Deju svētku laikā, taču pavasarī gūtā kājas trauma šo iespēju liegusi. “Vecuma tizlums laikam izlēca ārā – paslīdēju un dabūju tādu nopietnu traumu. Tā arī tā dejošana man beidzās, bet jau viss kārtībā, es jau tagad varu palēkties. Tā kā – i neceriet, dejošu tāpat,” viņš smejas.

Agra Daņiļeviča sešdesmitās jubilejas koncertturneja

Ar piedzīvojuma pēcgaršu noslēgusies Agra Daņiļeviča sešdesmitās jubilejas koncertturneja. Visiem koncerta dalībniekiem kopā nobraucot ap 2500 kilometru un iepriecinot 2866 ...

gallery icon

Taujāts par to, kā juties Deju svētkos, horeogrāfs stāsta, ka izbaudījis tos no cita skatpunkta: “Es biju tādā dejotāju, vadītāju lomā, un es varēju uz visu paskatīties no malas. Varēju padomāt, varēju sajust, un atmosfēra, kas valda stadionā, tas ir… Vispār, kas valda dejotāju tajā visā mākonī vai miglā, tur vienkārši liekas, ka tur viss trīss tas gaiss no enerģētikas, no tā prieka, no tās savstarpējās mīlestības – tas ir fantastiski, tas ir jādara.”

Tomēr šajos svētkos Daņiļevičs nebija virsvadītāja godā, kā arī izpalika viņa veidotu horeogrāfiju uz deju laukuma, par ko pats horeogrāfs šobrīd vairs neskumst: “Es, protams, kaut kādā brīdī par to kreņķējos, bet principā tas man deva tiešām kaut kādu iespēju paskatīties uz lietām no malas un padomāt, pārdomāt, nezinu, atvēru varbūt arī kaut kādas radošās čakras, jo man liekas es ļoti sen nebiju tā tiešām – man pilna galva ir ar idejām, vēl nerealizētām idejām, no kurām dažas jau šajos koncertos tiek realizētas, bet būs vēl – es zinu, man ir gatavas domas.”

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.