Ulda Dumpja jubileja Nacionālajā teātrī

3. oktobrī uz Latvijas Nacionālā teātra lielās skatuves pulcējās teātra kolektīvs un viesi, lai godinātu Uldi Dumpi 80. jubilejā.

gallery icon
Slavenības
2023. gada 17. oktobris, 06:29

Mācītājs Valters Korālis iziet publikā ar dāmu minikleitā

Žurnāls "Kas Jauns"

3. oktobrī kādreizējais Valmieras Svētā Sīmaņa draudzes mācītājs Valters Korālis svinētu kāzu 31. gadadienu ar sievu un divu savu pieaugušo meitu māti Gunu Korāli. Taču tā vietā mācītājs vakaru pavadīja… ar kolorītu blondīni pavisam īsiņā minikleitā ar efektīgu muguras izgriezumu.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Izteiksmīgi saposies, pāris 3. oktobra vakarā gāja skatīt aktiera Ulda Dumpja 80. jubilejas sarīkojumu Nacionālajā teātrī.

Viņš bija posies gaišzilā kreklā un pelēkā uzvalkā un ar pelēku platmali galvā. Viņai bija balta platmale, melnas augstpapēžu platformas laiviņas, ekstra īsa melna kleitiņa ar efektīgu dekoltē un meitenīga brokādas jaciņa.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Teātra foajē mācītājs ar pavadoni nešķīrās no savām platmalēm.

Uzmanību piesaistošs iznāciens, un skatienus mācītāja un viņa pamanāmās pavadones virzienā vērsa ikviens Latvijas Nacionālā teātra apmeklētājs kā ārpusē pie parādes durvīm, tā vēlāk arī gaiteņos un zālē, kur dāma jau bija atbrīvojusies no miniatūrās jaciņas, atsegdama iespaidīgu kleitas izgriezumu arī mugurpusē.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Dāma skatienus piesaistīja arī no mugurpuses.

Pats dzīvo laukos Limbažos, sieva jau gadiem Rīgā

Zīmīgi, ka tieši tajā datumā bija Valtera Korāļa un viņa likumīgās laulātās draudzenes Gunas Korāles kāzu gadadiena. 3. oktobrī apritēja 31 gads, kopš viņi apprecējās. Abu ģimenē uzaugušas divas meitas, kuras nu jau ir pieaugušas. Rožaina laulības dzīve gan Korāļu pārim nebija lemta. Vismaz sievai Gunai ģimenes dzīve sagādājusi ne vienu vien pazemojuma un ciešanu spērienu no vīra puses.

foto: no privātā arhīva
Valters Korālis un viņa oficiālā sieva Guna Korāle ar abu atvasēm jaunākās meitas 9. klases izlaidumā pirms četriem gadiem. 

Atgādināsim, ka 2008. gada sākumā Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas Bīskapu kolēģija Valteru Korāli atbrīvoja no Valmieras Svētā Sīmaņa draudzes mācītāja amata, jo luterāņu vadībai nebija pieņemami, ka mācītājs nav ievērojis sesto bausli: “Tev nebūs laulību pārkāpt!”. Faktiski laulības statuss Gunai un Valteram Korāļiem ir tikai “uz papīra”, jo sieva jau daudzus gadus dzīvo Rīgā, kur gan izskolojusi abu meitas, gan pati iedzīvojusies un guvusi materiālu patstāvību.

Savukārt mācītāja ikdiena paiet Limbažu pusē, kur viņš nodarbojas ar zemkopību un mežkopību, gan audzējot tirdzniecībai kartupeļus, gan gatavojot pārdošanai malku. Tāpat viņš apceļo Latviju, brīvmācītāja statusā gan par pieklājīgu samaksu laulājot pārus, gan vadot atvadu ceremonijas bērēs. Ar sievu Gunu, kura, kā dzirdēts aprindās, kopdzīvi savulaik ar mācītāju pārrāvusi, faktiski no viņa kopā ar bērniem aizbēgot, beidzamajos gados attiecības esot neitrāli draudzīgas.