foto: no privātā arhīva
Pašmāju TV šovu zvaigzne Violeta Stepanova pārcēlusies uz Dāniju un saka: “Nauda ar cilvēkiem dara brīnumus!
Violetai vairs nepatīk skandāli, skaļa attiecību un problēmu skaidrošana, bet gan mierīga un harmoniska dzīve.
Slavenības
2023. gada 14. oktobris, 06:33

Pašmāju TV šovu zvaigzne Violeta Stepanova pārcēlusies uz Dāniju un saka: “Nauda ar cilvēkiem dara brīnumus!

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Televīzijas šovu dalībniece Violeta Stepanova no Latvijas pārcēlusies uz dzīvi un darbu Dānijā. Vizuāli mainījusies līdz nepazīšanai, viņa sociālajā platformā "TikTok" atbild uz negantiem komentāriem no dzimtenes un ļauj ielūkoties, kā iedzīvojusies citā valstī. Sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" viņa atklāj, kā svešā valstī pārvarēja grūtības un smagu depresiju, uzsāka studēt medicīnu un vairs nedzīvo no algas līdz algai.

Vaicāta, kā pieņēma lēmumu, ka jādodas prom no Latvijas, Violeta sarunā ar "Kas Jauns" teic – tad jāatsauc atmiņā 2016. gada oktobra notikumi, kad viņa vēl dzīvoja un strādāja Aizkrauklē.

Smagie dzīves pārbaudījumi – bez naudas un ēdiena

“Mana paziņa tobrīd dzīvoja un strādāja Dānijā, un viņa arī bija tā, kas man piedāvāja doties uz šo valsti un strādāt par pārvadātāju. Tā kā tobrīd biju jauna, traka un enerģijas pilna, nedomāju, kādas būs sekas, bet skatījos uz nākotni optimistiski. Lai arī man bija nenomaksāti kredīti 3000 eiro apmērā, kurus, strādājot Latvijā, nespēju samaksāt. Vienu dienu sapakoju čemodānus un aizbraucu uz Dāniju. Man nebija bail doties uz svešu zemi, jo es uz dzīvi skatījos pozitīvi, kā uz piedzīvojumu. Man bija azarts izmēģināt ko jaunu, padzīvot citā valstī un iepazīt cilvēkus,” atminas Violeta, kas pašmāju TV skatītājiem atmiņā palikusi no tādiem šoviem kā "Lauku sēta", "TV zvaigzne", "Cīnītājs".

TV šova "Lauku sēta" atraktīvākā dalībniece Violeta Stepanova

2015. gada rudens TV šova „Lauku sētas” blondā smukulīte Violeta mācās par... metinātāju!

gallery icon

“Beigu beigās izrādījās, ka tomēr nav tā, kā iepriekš biju to visu iztēlojusies, nebija tur nekādas zelta bedres. Dažus mēnešus strādāju kā pārvadātājs. Pirmās trīs nedēļas, kad atbraucu uz Kopenhāgenu, dzīvoju noliktavā, kur uzturējās arī citi pārvadātāji.

Kādam bija gulta, kāds gulēja uz kartona gabala... Blakus noliktavai bija vēl telpas, kas piederēja suteneriem, tur dzīvoja pērkamās meitenes – prostitūtas.

Kad gāju ārā no noliktavas, lai iekāptu savā mašīnā un dotos strādāt, stāvlaukumā bija atbraukuši klienti, kas gāja pie tām dāmām un vienmēr skatījās uz mani. Es tādos brīžos jutos slikti, pazemota, jo varbūt viņi padomāja, ka es arī esmu viena no viņām. Tās bija nepatīkamas sajūtas. Un pēc trim nedēļām es aizbraucu uz citu pilsētu,” pirmās gaitas Dānijā atstāsta TV šovu zvaigzne.

Tagad, atskatoties uz pirmajiem dzīves mēnešiem un gadiem Dānijā, Violeta Stepanova teic, ka viegli nav bijis. “Kad tev nav naudas un nav kam to paprasīt, ir pagrūtāk. Arī man reāli nācās padzīvot bez naudas un tukšu vēderu. Bet tas nekas, es nesalūzu! Tā bija izdzīvošana, kad izdevās uzaudzēt biezāku ādu, lai varētu jebkurus apstākļus pārciest. Pa naktīm mājās šausmīgi raudāju spilvenā. Es nezināju ne valodu, ne kultūru, nepratu komunicēt ar cilvēkiem. Man bija tik slikti, ka gribēju visu pamest un braukt atpakaļ uz Latviju. Bet es pati sev pateicu, ka nepieļaušu vairs savā dzīvē kļūdas, tāpēc sevi riktīgi “nopresēju” un pateicu: “Violeta, tu paliksi šeit!” Viss sāka iet uz labo pusi, kad iepazinos ar pareizajiem cilvēkiem – dāņiem. Viņi man ieteica, ka jādodas mācīties dāņu valodu, ja gribu sasniegt šajā valstī izaugsmi. Pēc trim Dānijā pavadītiem mēnešiem aizgāju mācīties,” tā Violeta un piebilst: “Man vienmēr ir paticis mācīties. Es savulaik esmu teikusi: ja man maksātu naudu par to, ka mācos, es visu mūžu mācītos. Un es vēl joprojām tagad mācos – studēju medicīnas jomā, un man par to maksā algu!”

“Nu, kad ir pagājuši daudzi gadi, esmu priecīga, ka nepametu šo valsti tad, kad man bija grūti. Jo mēs zinām – ja ir grūti, mēs esam uz pareizā ceļa un pareizā vietā. Man jau arī Latvijā nebija, kur atgriezties, man tur nav sava īpašuma, nekā. Pie savas ģimenes es nevēlējos dzīvot, jo viņiem ir savas rūpes un ikdiena,” atklāj Stepanova, kas Dānijā dzīvo jau septiņus gadus, tagad studē medicīnu. “Man ir gudra galva, jo viegli uztveru informāciju dāņu valodā – gan anatomiju, gan ķīmiju. Dzīvojot Latvijā, ar lielu apbrīnu skatījos uz mediķiem un domāju, ka arī gribētu kļūt par vienu no viņiem, bet, lai Latvijā studētu medicīnu, bija vajadzīga liela nauda. Es Latvijā izmācījos par pavāri, metinātāju un biroja administratori. Taču Dānijā piepildīju savu sapni par medicīnu.”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Savulaik Violeta bija blonda un mācījās īstu vīriešu profesiju – metināšanu.

Brīdī, kad Violetas dzīve mainījās par 180 grādiem, viņa piedzīvojusi smagu depresiju. “Naktīs gāju gulēt nevis gultā, bet uz grīdas. Ļoti, ļoti daudz raudāju spilvenā un vaicāju sev, ko es vispār šajā pasaulē daru? Man bija tik smagi... Negribējās neko, pazuda dzīves jēga. Divos un trijos naktī vien aizmigu, un no rīta bija tik smagi piecelties. Pa dienu atkal viss bija labi, bet, līdzko nakts, tā atkal melnas domas galvā, depresija un raudiens nāk. Un es atkal raudu... un raudu. Tajā brīdī visvairāk pietrūka mīlestības no saviem mīļajiem cilvēkiem. Bet tad es pieradu visu darīt viena pati, un pati arī izgāju no depresijas, lai gan viegli nebija. Noīrēju dzīvoklīti, nopirku savu automašīnu, sāku strādāt un noteikt savu dzīvi. Esmu sapratusi, ka nevajag pretoties depresijai, tā ir jāizdzīvo,” par tumšāko dzīves periodu pastāsta TV šovu zvaigzne.

Alkoholu nelieto, uz tusiņiem neiet

Beidzamos gados Violeta arī vizuāli ir ļoti mainījusies, kļuvusi par skaistu un elegantu jaunu sievieti. “Nauda dara brīnumus ar cilvēkiem! Dzīvojot Latvijā, man bija tikai pilna pakaļa ar parādiem, ātrajiem kredītiem. Latvijā pēc skolas beigšanas oficiāli esmu nostrādājusi tikai deviņus mēnešus, jo pēc tam sāku piedalīties realitātes šovā. Tolaik šovi bija mana prioritāte. Tā arī es nestrādāju, naudas nebija, studēju un saņēmu dažus eiro stipendijā, kas ļoti ātri aizgāja tusiņos. Tolaik man nebija nekā, tikai drosme. Ai, kā man reizēm pietrūkst tās vecās Violetas! Viņa bija tik drosmīga, tik spēcīga un tajā laikā arī skaista. Tā Violeta, kas bija toreiz, bija uguns un enerģija! Tagad esmu mazliet nobriedusi, iemīlējusi sevi, apdomāju, ko teikt un kā rīkoties, jo savulaik taču vienkārši rīkojos,” stāsta viņa un smej: “Esmu kā dārgs vīns – jo vecāka kļūstu, jo gardāka esmu!

Nu jau piecus gadus nelietoju alkoholu un nesmēķēju, neapmeklēju tusiņus, uz naktsklubiem neeju. Es zinu, kā ir no rīta pamosties, kad ir sūdīgi un gribas stiepties pēc grādīga dzēriena.

Man palika 25 gadi, un es pateicu sev: “Violeta, tā nav tava dzīve! Tu esi ļoti skaista, gudra, tev piemīt maigums un mīļums, tu nedrīksti tā izniekot savu dzīvi, jo alkohols ļoti daudz iespaido tavu skaistumu un organismu.” Atceros, kad vēl lietoju alkoholu, biju dūšīga, seja bija piepampusi. Bet, līdzko pārtraucu to darīt, dažu mēnešu laikā jutu, kā mans ķermenis sāk mainīties. Es paliku tievāka, sejiņa smukāka. No rītiem mosties skaists, modrs un gribi dzīvot skaistu dzīvi!”

foto: no privātā arhīva
Violetai vairs nepatīk skandāli, skaļa attiecību un problēmu skaidrošana, bet gan mierīga un harmoniska dzīve.

“Esmu kļuvusi piezemēta, man ļoti patīk būt dabā, gribas mieru, nevis konfliktus un skandālus. Ja redzu sev līdzās kādu negatīvu cilvēku, gribas viņam pateikt, lai aizver muti un uzvedas kārtīgi, jo es saskatu viņā veco Violetu, un mani tas uzvelk. Jo es nu esmu izaugusi par tādu sievieti, ka man apkārt ir tikai labi, jauki, atvērti, sirsnīgi un mīļi cilvēki. Manā dzīvē vairs nav nekādu drāmu, un es negribu lieku stresu,” bilst Stepanova, kam gan spontanitāte piemītot joprojām: “Es varu vienā dienā nopirkt biļeti un uz četrām dienām aizbraukt uz Spāniju atpūsties. Mani neviens mājās negaida, nevienam nav jāatskaitās.”

Taujāta, vai ievēro kādu diētu, vai apmeklē sporta zāli, lai būtu tik slaida, viņa stāsta, ka neko tādu nedara, vien cenšas atturēties no saldumiem un taukainiem ēdieniem. “Vairāk uzturā lietoju dārzeņus un augļus. Gaļu ēdu divas reizes nedēļā, man ļoti garšo zivis. Pusotrs litrs olīveļļas man pietiek desmit mēnešiem, jo cenšos atturēties no cepta ēdiena. Tā kā dzīvoju viena, īpaši negatavoju. Ja gatavoju, tad lielākoties svaigu dārzeņu salātus ar lasi. Sāli arī ļoti maz lietoju uzturā. Ja esmu kādā restorānā ēdusi sāļu ēdienu, to ļoti izjūtu. Dienā izdzeru divus litrus ūdens. Rītu iesāku ar glāzi ūdens, kurā ir piegriezts citrons, un tad arī dodos pucēties un krāsoties,” viņa stāsta.

Drīz jauno Violetu redzēsim "Lauku sētā"

Uz Latviju Violeta cenšas atbraukt divas reizes gadā – vasarā un ziemā: “Mēs tad kopā ar manu Īrijas draudzeni izbaudām Latvijas labumus un ēdienus un tiekamies ar draugiem. Protams, gribētu pavadīt Latvijā vairāk laika ar ģimeni. Viņi vienmēr mani tik jauki sagaida, pabaro ar tik gardu ēdienu, un atmosfēra tik forša. Ļoti pietrūkst Dānijā tās ģimeniskās sajūtas.”

Violetai esot Latvijā, viņu uz sarunām aicinot arī dažādu televīziju sarunu raidījumi. “Es vienmēr esmu atsaucīga dažādiem televīzijas projektiem. Filmēšanās ir mana stihija – kā ieraugu kameru, tā sajūtos kā zivs ūdenī. Es vēl gaidu, lai kāds šova producents atbrauc ar savu filmēšanas grupu pie manis uz Dāniju un pafilmē to, ko es te daru. Esmu arī nesen piedalījusies televīzijas šovā "Lauku sēta", bet to televīzijas skatītāji redzēs pēc brīža. Ja "Lauku sētas" skatītāji mani atceras kā blondu un dūšīgu Violetu, tagad mani iepazīsiet kā jauno un superīgo Violetu, kas ir tik skaista, tik tieviņa, ar gariem matiem un apburošu smaidu. Būs interesanti!” rekomendē TV šovu dalībniece.

"Lauku sētu" pamet Violeta - 1.decembra raidījums fotomirkļos

gallery icon

Tagad Violetas Stepanovas galvenais uzdevums esot izveidot sev nākotnes fundamentu, lai var stabili par sevi pastāvēt, būt finansiāli neatkarīga, un tikai tad domās par ģimeni un bērniem. “Es neapstāšos arī pēc šīm studijām, es turpināšu sevi veidot. Es jau tagad esmu neatkarīga dāma, man ir sava automašīna, es īrēju dzīvokli, man ir sava nauda. Man neviens neko nedod, es pati visu sev esmu nopelnījusi. Ja man kaut kā nav, es aizeju un to nopērku, man vairs nav jādzīvo no algas līdz algai. Dānijā man ir vēl lieli plāni, ko vēlos piepildīt. Lai kaut ko sasniegtu, ir jāriskē. Ja es 2016. gadā nebūtu riskējusi un bez naudas un ar caurām apenēm, bet stingru raksturu, drosmi un optimismu nebūtu atbraukusi uz Dāniju, es nebūtu tagad tur, kur esmu,” viņa nosaka.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!