Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kā pēc zibens spēriena tagad jūtas laika ziņu vīrs Kristaps Tālbergs?
foto: no privātā arhīva
Mediķu rokās pēc saskarsmes ar zibens radīto spērienu.
Slavenības

Kā pēc zibens spēriena tagad jūtas laika ziņu vīrs Kristaps Tālbergs?

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

18. augustā, kad visā Latvijā bija spēkā oranžās pakāpes brīdinājums, jo plosījās negaiss un stipras lietusgāzes, "Radio TEV" ētera personība un TV3 laika ziņu moderators Kristaps Tālbergs vadīja kādu pasākumu un saņēma zibens spērienu. Kā viņam klājas tagad?

Kā pēc zibens spēriena tagad jūtas laika ziņu vīrs...

Iztaujājot viņu par tās dienas piedzīvoto zibens spērienu, bez humora piedevas neiztikt, jo kā gan ilggadējais laika ziņu moderators varētu nesastapties aci pret aci ar dabas parādībām, par kurām pats brīdina Latvijas iedzīvotājus no zilā ekrāna. Viņš pat sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" smej, ka vēl īpašās spējas nav sevī pēc šī negadījuma novērojis, bet to jau laiks rādīs: “Varbūt pēc šī gadījuma vēl precīzākas būs izteiktās laika prognozes, vēl tikai gaidu savas superspējas, par kurām ikviens cenšas pajautāt.”

foto: Publicitātes
Kristaps Tālbergs.
Kristaps Tālbergs.

“Pēc šī atgadījuma ar veselību viss ir kārtībā. Pēc piedzīvotā diennakti uzturējos slimnīcā. Gan no mediķiem, gan saviem sekotājiem sociālajos tīklos esmu dzirdējis informāciju, ka šādas elektrības izlādes nevajag uzskatīt par vienkāršu lietu, ir vērts sevi kādu laiku novērot, it īpaši, ja tas ir bijis kāds elektrības trieciens pa visu ķermeni. Sirds mums ir ļoti svarīga, un elektrības triecieni var būt ļoti kaitīgi, pat letāli, var veidoties sirds aritmija. Tāpēc – pat ja šķiet, ka viss ir ļoti labi, ir vērts aizbraukt uz slimnīcu un uztaisīt analīzes, lai mediķi apstiprina, ka viss ir kārtībā,” uzsver laika ziņu moderators.

“Protams, ka savā veidā tas bija kā labs atgādinājums un mācība, ka negaisi mums Latvijā ir. Taču pēc šī mana gadījuma nevajag arī celt lieku paniku, jo cilvēki varētu sākt pārlieku uztraukties, ka nu katrs negaiss saspers kādu cilvēku,” norāda Kristaps un precizē par savu atgadījumu: “Tas nebija tiešais zibens trāpījums. Zibens izlāde notika ļoti tuvu notikumam, kuru tobrīd es vadīju. Tā sagadījās, ka tieši tajā mirklī man rokās bija mikrofons ar vadu, un tā izlāde notika kaut kādā veidā caur visu elektrības sistēmu. Tāpēc es saņēmu drīzāk strāvas triecienu.”

“Es domāju, ka līdzīgi kā negaisā piesardzīgiem jābūt, arī atrodoties ūdeņos. Mēs esam diezgan švaki peldētāji. Mums apkārt ir tik daudz ūdens – gan upītes, gan ezeri, gan jūra –, bet ir jāmācās peldēt. Ja nemaldos, mēs pēc statistikas datiem esam vieni no sliktākajiem peldētājiem Eiropā uz iedzīvotāju skaitu. Tas ir ļoti skumji. Daudzi atgādinājumi būtu jāņem vērā no mūsu ikdienas un dzīves,” par piesardzību, esot dabā, atgādina Kristaps Tālbergs.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!