Džona Malkoviča iestudējuma "Leopoldštate" pirmizrāde un Dailes teātra jaunās kafejnīcas atklāšana

Džona Malkoviča iestudējuma "Leopoldštate" pirmizrāde un Dailes teātra jaunās kafejnīcas atklāšana

gallery icon
Slavenības
2023. gada 26. septembris, 06:44

Holivudas zvaigzne Džons Malkovičs savu pirmizrādi Rīgā nosvin ar sievu

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Holivudas zvaigzne Džons Malkovičs (69), kura režijā Dailes teātrī tapis jaudīgais iestudējums "Leopoldštate", pirmizrādē bija kopā ar laulāto draudzeni Nikoletu Peirānu, ar ko ir precējies jau teju 35 gadus.

Kā šonedēļ vēsta žurnāls "Kas Jauns"tad vairāk nekā trīs stundas garās izrādes aizraujošais sižets un varenā aktierspēle izpelnījās skaļas gaviles un stāvovācijas.

Amerikāņu kino leģenda Malkovičs, izvērtējot personāžu piedāvājumu, galvenajā lomā bija cēlis Dailes teātra premjeru Artūru Skrastiņu, par ko auditorijai bija milzu prieks, jo daudziem šķita, ka beidzamajās sezonās mūsu spožais talants uz Dailes teātra skatuves īsti nebija sastopams lomās, kas būtu samērojamas ar viņa līmeni un izpausmes spējām.

Patiesībā grandiozajā jauniestudējumā Džons Malkovičs bija sapulcējis īstu Dailes zvaigžņu plejādi, spilgtos tēlos sevi pauda arī Imants Strads, Vita Vārpiņa, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Indra Briķe, Lidija Pupure, Dārta Daneviča, Kristīne Nevarauska, Kārlis Arnolds Avots, Kaspars Dumburs un citi. Visi kā viens priecājās par patīkamo un profesionālo izaugsmi veicinošo sadarbību ar Malkoviču, savukārt Malkovičs slavēja mūsu aktierus, sakot, ka ar šo komandu gatavs kopā strādāt vēl un vēl, ja vien saņems turpmākus piedāvājumus no Dailes teātra vadības.

Džona Malkoviča “Leopoldštate” Dailes teātrī

Dailes teātra Lielajā zālē šodien īpaši gaidīts notikums – sezonas atklāšana ar aktiera un režisora Džona Malkoviča izrādes “Leopoldštate” pirmizrādi.

gallery icon

Šķiet, Dailes teātra vadībai – Jurim Žagaram un Viesturam Kairišam – būs, par ko padomāt, jo uz Malkoviča vadībā tapušās debijas izrādes skatīšanos biļetes uz tuvākajiem mēnešiem ir jau faktiski izpirktas. Strauji rūk arī biļešu piedāvājums uz gada nogales un nākamā gada janvāra mēneša izrādēm. Mākslinieciska un komerciāla veiksme – tieši tas, par ko Juris Žagars arī allaž ir iestājies!

Sapulcinājis viesus banketa norises vietā, Dailes teātra direktors Juris Žagars klātesošajiem piekodināja cienīt Džonu Malkoviču, netraucējot un neapgrūtinot viņu ar “selfiju uzlidojumiem”, ko pēcāk, pēc "Kas Jauns" novērotā, publika arī paklausīgi ņēma vērā.

"Afterparty" pasākums pēc Malkoviča iestudējuma "Leopoldštate" pirmizrādes Dailes teātrī

"Afterparty" pasākums pēc Malkoviča iestudējuma "Leopoldštate" pirmizrādes Dailes teātrī

gallery icon

Pirmizrādes banketā, klausoties apsveikuma runas, Malkovičam pat acīs sariesās aizkustinājuma asaras. Šis viņam personīgi bija ļoti nozīmīgs vakars, un par to liecināja fakts, ka uz pirmizrādi bija atbraukusi arī viņa sieva Nikoleta Peirāna.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Džons Malkovičs ar sievu izrādes "Leopoldštate" banketā.

Svētkos Malkovičs bija posies viscaur baltā un visu nepieciešamo bija satilpinājis ērtā pār krūtīm liekamā pelēkā pleca somiņā, kāda interneta veikalos iegādājama par vidēji 60 ASV dolāriem.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Džons un viņa somiņa.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!